رسپی

دستور تهیه آیس لاته خوش طعم کافی‌شاپی (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

با ورود به فصل گرما، آیس لاته یکی از انتخاب‌های محبوب برای دوستداران قهوه است. این نوشیدنی به خاطر طعم شیرین و ساده‌اش، بین قهوه‌های سرد بسیار محبوب است.

آیس لاته چیست؟

آیس لاته در واقع نسخه سرد یک لاته معمولی است که از ترکیب اسپرسو گرم با شیر سرد و یخ درست می‌شود.
این نوشیدنی با لاته عادی فرق‌هایی دارد. یکی از این تفاوت‌ها در شیوه استفاده از شیر است؛ زیرا شیر در آیس لاته نه بخارپز می‌شود و نه میکروفوم دارد. در واقع، نوشیدنی دو نوع متفاوت است که به نسبت‌های مشابهی ساخته می‌شوند، اما طرز ترکیب آنها به گونه‌ای است که طعم کاملاً جدیدی ایجاد می‌کند.

سه ویژگی اصلی که باعث می‌شود این نوشیدنی با لاته معمولی کاملاً متفاوت شود:

1. شیر سرد است، نه یخ زده!

علاوه بر وجود یخ، نحوه استفاده از شیر مهم‌ترین تفاوت است. در یک لاته معمولی، شیر بخارپز می‌شود و میکروفوم تولید می‌کند، که سبب می‌شود نوشیدنی نرم‌تر و خامه‌ای‌تر شود.
ولی در آیس لاته، شیر بخارپز نمی‌شود و به همین دلیل حباب‌ها و کف شیر وجود ندارد. این موضوع باعث می‌شود حجم شیر تقریباً برابر با وزن آن باشد و ممکن است این نوشیدنی شیرین‌تر از لاته داغ باشد. اگر شیرینی خیلی زیاد را دوست ندارید، می‌توانید از باریستا بخواهید که از دو شات اسپرسو استفاده کند تا طعم شبیه به لاته داغ بگیرد.

2. طعم متفاوت!

سرما قهوه و شیر همراه یخ، طعمی کاملاً متفاوت ایجاد می‌کند. این نوشیدنی کمتر خامه‌ای و کاراملی است و طعم شیرینی شیر به خاطر سرد بودن آن طبیعی‌تر است. اگر این شیر را سرد مصرف کرده باشید، این نکته را به خوبی درک می‌کنید. همچنین نحوه مخلوط شدن این عناصر به طعم آن تاثیر می‌گذارد؛ اگر قهوه، شیر و یخ را به آرامی مخلوط کنید، طعم متفاوتی بین قهوه و شیر حس خواهید کرد.

3. اندازه بزرگ!

مورد دیگر که آیس لاته را از لاته معمولی متمایز می‌کند، اندازه ظرف سرو آن است! مایع این نوشیدنی به اندازه معمولی است و یخ فضای زیادی را اشغال می‌کند. به همین خاطر، عموماً از لیوان‌هایی با حجم ۳۰۰ میلی‌لیتر برای آن استفاده می‌شود.
شما می‌توانید آیس لاته خود را به راحتی در خانه درست کنید. این کار حتی ساده‌تر از درست کردن لاته داغ است، چون نیازی به جوشاندن شیر نیست.

دستور تهیه آیس لاته

برای درست کردن آیس لاته، شما به یک دستگاه اسپرسوساز، شیر سرد، مکعب‌های یخ و شاید یک شیکر نیاز دارید (شیکر اختیاری است، ولی توصیه می‌شود).
ابتدا اسپرسو را تهیه کنید تا بعد از مخلوط کردن با سایر مواد، خنک باشد. در تهیه اسپرسو مهم نیست که کرما (کف روی اسپرسو) چقدر خوب باشد، چون در مخلوط با شیر و یخ ناپدید می‌شود.
نسبت شیر به قهوه معمولاً یک به شش است، اما می‌توانید شیر بیشتری استفاده کنید. برای یخ هم، نیمه لیوان را با یخ پر کنید و باقی را با نوشیدنی پر کنید.

نکته: اگر شکر دارید، قبل از اینکه به فنجان اضافه کنید، شیر و اسپرسو را با سه قطعه یخ خوب مخلوط کنید تا طعم یکسانی در نوشیدنی ایجاد شود.
به عنوان طعم‌دهنده می‌توانید از کمی شربت یا خامه قنادی استفاده کنید.

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا