دستور تهیه اسفندی پلو خوشمزه و مجلسی به روش اصیل شیرازی (مرحله به مرحله)

“`html
پلو اسفندی را میتوانید به سادگی و در مدت کوتاهی درست کنید و نوش جان کنید. این غذای خوشمزه در شیراز با ۷ نوع حبوبات یا غلات تهیه میشود و میتوانید لوبیاها را با توجه به سلیقهتان تغییر دهید. این غذا برای کسانی که به حبوبات علاقه دارند بسیار مناسب است و مزه عالی آن در کنار گوشت گوسفند به خوبی حس میشود.
به شما پیشنهاد میکنیم یک بار این غذا را امتحان کنید تا طعم فوقالعادهاش را تجربه کنید. امروز قصد داریم دستور تهیه پلو اسفندی شیرازی را در رضیم به شما ارائه دهیم. با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه پلو اسفندی شیرازی
گوشت گوسفند با استخوان ۳۰۰ گرم
پیاز ۲ عدد
عدس ۱/۲ پیمانه
نخود ۱/۲ پیمانه
ماش ۱/۲ پیمانه
لوبیا سفید ۱/۲ پیمانه
گندم ۱/۲ پیمانه
جو ۱/۲ پیمانه
روغن کرمانشاهی به مقدار لازم
پودر میخک به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه پلویی جنوب و کره به مقدار لازم
دستور تهیه پلو اسفندی با گوشت و گندم و حبوبات
ابتدا حبوبات و غلات را به جز عدس، از شب قبل خیس کنید و هر چند ساعت یکبار آب آنها را عوض کنید. پیازها را بشویید، پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید. برنج را به مدت ۲ ساعت در آب نمک خیس کنید. بعد از اینکه حبوبات و غلات خیس خوردند، آنها را بشویید و در یک قابلمه بزرگ بپزید. در ۳۰ دقیقه آخر، عدس شسته شده را به قابلمه اضافه کنید چون عدس زودتر از دیگر حبوبات پخته میشود.
در یک تابه مقداری روغن بریزید و پیازهای خرد شده را با حرارت ملایم تفت دهید تا سبک و طلایی شوند. سپس در یک زودپز یا قابلمه، پیازهای تفت داده شده را همراه با ۳ لیوان آب و گوشت و ادویهها (نمک، فلفل سیاه و زردچوبه) بگذارید تا خوب بپزد و گوشت نرم شود. دقت کنید مقداری از آب برای پختن برنج در قابلمه باقی بماند.
بعد از پخته شدن گوشت، آن را خارج کرده و کنار بگذارید. سپس میخک و ادویه جنوبی را به آب گوشت داخل قابلمه اضافه کنید. بعد برنج خیس شده را که آب اضافیاش را ریختهاید به قابلمه اضافه کنید و بگذارید آب گوشت به جوش بیاید و برنج بپزد. بعد از اینکه مقداری از آب گوشت باقی ماند، حبوبات و غلات را به همراه نمک و زردچوبه به برنج اضافه کنید و سپس کره را نیز اضافه کنید تا همه با هم پخته و ترکیب شوند و آب مواد تمام شود.
بعد از اینکه آب قابلمه تمام شد و برنج و مواد خوب ترکیب شدند، وسط برنج را به کمک کفگیر گود کنید و گوشت پخته شده را در وسط برنج قرار دهید. سپس روغن داغ کرمانشاهی را روی پلو بریزید تا صدای روغن داغ بیاید. شعله را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید تا برنج به مدت ۳۰ دقیقه دم بکشد. بعد از آن پلو اسفندی آماده است.
نکات کلیدی برای تهیه پلو اسفندی لذیذ و مجلسی
میتوانید از لوبیا چیتی یا لوبیا قرمز در غذا استفاده کنید.
اگر یکی از حبوبات را دوست ندارید، میتوانید آن را حذف کنید.
اگر تمایل دارید، میتوانید مقداری زعفران دم کشیده روی برنج بریزید.
برای مجلسی کردن برنج، میتوانید از خلال پسته روی برنج استفاده کنید.