دستور تهیه اسموتی چغندر (مرحله به مرحله)

دستور تهیه اسموتی چغندر
امروزه میتوان چغندر را نه تنها پخته، بلکه بهصورت خام و بهعنوان یک نوشیدنی خوشمزه هم مصرف کرد. این نوشیدنی میتواند گزینه خوبی برای مهمانیها و پذیرایی در ایام نوروز باشد. رنگ زیبا و جذاب چغندر میتواند نظر مهمانان را جلب کند. در مطالب قبلی، با دستور تهیه اسموتیهای مختلف و خواص مواد آنها آشنا شدید. حالا میخواهیم کمی درباره تاریخچه چغندر و خواص آن بگوییم.
چغندر یک گیاه از خانواده اسفناجیان است که ریشهای غدهای و مخروطی شکل دارد. این ریشه هم خوراکی و هم دارویی است. چغندر پخته یکی از غذاهای خوشمزه و شیرین است. از چغندر و برگهای آن برای تهیه آشها و بورانیها استفاده میشود. از یکی از انواع آن هم قند تهیه میکنند. چغندر قند پر از ویتامینهای B، آهن، فیبر، اسیدفولیک، منگنز، مس، منیزیم و پتاسیم است. این گیاه حاوی نیترات طبیعی است که بعد از هضم به اسیدنیتریک تبدیل میشود.
اسیدنیتریک باعث گشاد شدن عروق خونی در بدن میشود و کمک میکند تا جریان خون بهتر شود. این امر میتواند فشار خون را کاهش دهد، حتی برای بیمارانی که با دارو هم نتوانستهاند فشار خون خود را کنترل کنند. رنگ قرمز چغندر ناشی از وجود رنگدانههایی به نام بتالین است، که خواص آنتیاکسیدانی، ضدالتهابی و سمزدایی قوی دارد.
دستور تهیه اسموتی چغندر خام
برخی تحقیقات نشان دادهاند که بتالینها میتوانند عوارض ناشی از شیمیدرمانی را در بیماران مبتلا به سرطان لوزالمعده، سینه و پروستات کاهش دهند. نیترات موجود در چغندر به افزایش استقامت و توانایی بدن کمک میکند. مصرف سه تا پنج عدد چغندر در روز بهبود قابل توجهی در عملکرد ورزشکاران ایجاد میکند. در ادامه با دستور تهیه اسموتی تروپیکال و اسموتی خرمالو نیز آشنا میشوید.
مواد لازم :
آب هویج شیرین نشده : یکدوم فنجان
زغالاخته یا تمشک منجمد شده : یکچهارم فنجان
چغندر خام پوستکنده و رنده شده : یکچهارم فنجان
سیب پوست کنده : یکچهارم فنجان
بادام خام : یکچهارم فنجان
یخ خرد شده : یکسوم فنجان
آبلیمو : یکدوم قاشق چایخوری
زنجبیل : به میزان نیاز
مراحل تهیه :
گام 1 ابتدا تمامی مواد را در مخلوطکن بریزید و خوب مخلوط کنید تا یک ترکیب یکنواخت به دست بیاید.
گام 2 مخلوط حاصل حدود یک لیوان میشود.