رسپی

دستور تهیه انواع غذاها با جعفری (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

غذاهای سالم و گیاهی با جعفری

برای اضافه کردن جعفری به وعده‌های غذایی و استفاده از فواید آن، روش‌های زیادی وجود دارد. شما می‌توانید جعفری را به سوپ‌ها، خورش‌ها، پاستا، سس‌ها، ترشی‌ها یا سالادها اضافه کنید. طعم تازه جعفری با غذاهایی مثل سیب‌زمینی، برنج، ماهی، مرغ، گوشت بره، غاز، گوشت گوساله و انواع سبزیجات خیلی خوب می‌شود.

جعفری با برگ‌های فرفری، برای تزئین غذاها خیلی مناسب است. در اروپا و بعضی قسمت‌های خاورمیانه، روی بیشتر غذاها، جعفری خردشده تازه می‌ریزند. در برخی غذاها، مقادیر بیشتری از جعفری خردشده یا پخته‌ای وجود دارد.

دستور تهیه غذاهای خوشمزه با جعفری

یکی از این غذاها، یک غذای خاورمیانه‌ای به نام «تبوله» است. در تبوله، جعفری یکی از مواد اصلی این غذا بوده و سایر سبزیجات و بلغور گندم نیز وجود دارد. همچنین در نقاط دیگر دنیا، جعفری در غذاهای مختلفی استفاده می‌شود.

برای مثال، در فرانسه در غذایی به نام «پرسیلاد» از مخلوطی از جعفری و سیر خردشده استفاده می‌شود. در ایتالیا، جعفری، کبر، ماهی کولی، سیر و سرکه برای تهیه‌ی سس سبز ترکیب می‌شوند. در انگلستان، جعفری برای تهیه‌ی سس‌هایی که با ماهی سرو می‌شود، به کار می‌رود.

در برزیل، جعفری در تهیه‌ی سس‌ها استفاده شده و نقش اساسی در بسیاری از غذاهای برزیلی دارد. در اروپا نیز از ترکیب جعفری، سیر و پوست لیموترش برای تهیه‌ی یک نوع سس به نام «گرموتالا» استفاده می‌شود.

1. دستور تهیه فیله ماهی سالمون با جعفری

فیله ماهی سالمون با جعفری و روکش پسته یا بادام. تهیه‌ی این غذا تقریبا ۲۰ دقیقه طول می‌کشد و مواد زیر برای ۴ نفر کافی است.

مواد لازم برای تهیه فیله ماهی سالمون:

  1. بادام یا پسته: نصف فنجان
  2. جعفری: ۲ قاشق غذاخوری
  3. پوست لیموترش رنده‌شده: ۱ قاشق غذاخوری
  4. نمک دریا و فلفل سیاه: ۱ قاشق چای‌خوری
  5. ماهی سالمون: ۴ فیله
  6. روغن نارگیل: ۲ قاشق غذاخوری
  7. اسفناج: ۴ فنجان

دستور تهیه فیله ماهی سالمون:

بادام یا پسته را با آسیاب یا غذاساز ریز کنید. سپس بادام یا پسته خردشده، جعفری خردشده، پوست لیموترش رنده‌شده و نمک و فلفل سیاه را با هم مخلوط کنید. دو طرف ماهی را با این مخلوط بپوشانید.

روغن را در تابه‌ای با حرارت ملایم گرم کنید. سپس ماهی سالمون را در روغن قرار داده و هر طرف آن را به مدت ۵ دقیقه سرخ کنید تا کاملاً پخته شود.

شما می‌توانید ماهی را روی سبزیجات سرو کرده و روی آن آب لیموترش تازه بریزید.

دستور تهیه غذاهای خوشمزه با جعفری


2. دستور تهیه فریتاتا گیاهی با جعفری

فریتاتا گیاهی: تهیه‌ی این غذا تقریباً ۴۵ دقیقه زمان می‌برد و مواد زیر برای ۴ تا ۸ نفر کافی است.

مواد لازم برای تهیه فریتاتا گیاهی:

  1. روغن نارگیل: ۳ قاشق غذاخوری
  2. پیاز خردشده: ۱ عدد
  3. کدو سبز خردشده: ۲ عدد
  4. گوجه‌فرنگی گیلاسی که نصف شده: نصف فنجان
  5. فلفل قرمز متوسط خردشده: ۱ عدد
  6. نمک دریا: ۱ قاشق چای‌خوری
  7. فلفل سیاه: یک‌چهارم قاشق چای‌خوری
  8. پودر سیر: ۱ قاشق چای‌خوری
  9. تخم‌مرغ: ۸ عدد
  10. پنیر رنده‌شده: نصف فنجان
  11. جعفری تازه خردشده: ۲ قاشق غذاخوری
  12. ریحان تازه خردشده: ۲ قاشق غذاخوری

دستور تهیه فریتاتا گیاهی:

فر را روی دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت (۱۷۵ درجه سانتی‌گراد) روشن کنید. در تابه‌ای روغن نارگیل بریزید و پیاز را در آن سرخ کنید تا نرم شود. سپس سبزیجات خردشده را اضافه کرده و سرخ کنید تا نرم شوند.

دستور تهیه انواع غذاها با جعفری (مرحله به مرحله)

در ظرف دیگری، تخم‌مرغ‌ها، نمک، فلفل سیاه، جعفری و ریحان را با هم مخلوط کنید. سپس این مخلوط را روی سبزیجات بریزید و ۳۵ دقیقه در فر بپزید.

“““html

تأثیر می‌گذارد، نباید به‌طور گسترده توسط زنان باردار مصرف شود.

مصرف متوسط جعفری در زنان باردار مشکلی ایجاد نمی‌کند، اما مصرف زیاد جعفری یا روغن ضروری آن در این دوران نیاز به تحقیقات بیشتری دارد.

جعفری مقداری اگزالات دارد. اگزالات به‌طور طبیعی در خیلی از گیاهان و غذاهای جانوری وجود دارد و برای اکثر افراد مشکل‌ساز نیست. اما اگر افرادی که مشکل کلیه یا کیسه صفرا دارند، با مصرف جعفری احساس ناراحتی کنند، باید آن را قطع کنند.

دستور تهیه غذاهای خوشمزه با جعفری


3. دستور تهیه خورش قارچ با جعفری

مواد لازم برای ۴ نفر:

  1. قارچ نیم کیلو
  2. کره ۲۰ گرم
  3. سیر ۲ حبه
  4. روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری
  5. آرد ۱ قاشق غذاخوری
  6. آبلیمو ۱ قاشق غذاخوری
  7. جعفری تازه ۱ پیمانه خرد شده یا ۲ قاشق غذاخوری خشک
  8. نعناع تازه ۱ قاشق مربا خوری خرد شده
  9. ریحان تازه ۱ قاشق غذاخوری خرد شده
  10. آب نصف پیمانه (در صورت نیاز می‌توان آب بیشتری اضافه کرد)
  11. نمک و فلفل به مقدار لازم

دستور تهیه:

اول جعفری، نعناع، ریحان، نمک، فلفل و آب را در یک کاسه مخلوط کرده و کنار می‌گذاریم. کره را در یک قابلمه یا تابه متوسط ریخته و روی حرارت ملایم می‌گذاریم تا ذوب شود، سپس سیر را اضافه کرده و تفت می‌دهیم تا طلایی شود.

قارچ و روغن را اضافه کرده و برای ۳ تا ۴ دقیقه تفت می‌دهیم تا آب قارچ گرفته شود. بعد آرد را به همراه کمی نمک و فلفل به مواد اضافه کرده و کمی تفت می‌دهیم.

سپس تابه را از روی حرارت برداشته و مخلوط سبزی را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید. دوباره روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید برای چند دقیقه بجوشد تا آب آن غلیظ شود.

آبلیمو را به خورش اضافه کرده و از روی حرارت بردارید و در ظرف مورد نظر بکشید و گرم سرو کنید.

دستور تهیه غذاهای خوشمزه با جعفری


4. دستور تهیه خورشت ماهیچه با جعفری

ماهیچه‌ها را با یک پیاز بزرگ و زردچوبه در مقدار کمی روغن تفت می‌دهیم. سپس سیر، رب و کمی زعفران اضافه کرده، با ۴ پیمانه آب می‌گذاریم خوب بپزد و جا بیفتد. (زمانی که خوب جا افتاد، زعفران دم‌کرده را اضافه کرده و شعله را خاموش می‌کنیم)

قارچ‌ها را در تابه با کمی روغن، آبلیمو و عصاره آب مرغ (اگر نبود کمی نمک) روی حرارت بالا تفت می‌دهیم تا آب نندازند.

هویج‌ها را با شکر (برای ۵ تا هویج متوسط نیم قاشق غذاخوری شکر) و روغن تفت می‌دهیم. وقتی کاملاً پخته شدند کمی آبلیمو اضافه کرده و خاموش می‌کنیم.

کنگر و لوبیا سبز را هم با کمی روغن، نمک، رب و آب می‌پزیم و در آخر کمی آبلیمو اضافه می‌کنیم. فقط توجه کنید که وقتی کاملاً پخته شدند، نباید آب در قابلمه بماند چون بدمزه می‌شود. آب را کم بریزید و باید به‌طور مکرر هم بزنید.

دستور تهیه غذاهای خوشمزه با جعفری


بیشتر بخوانید :

دستور تهیه ۸ غذای دریایی بی‌نظیر با ماهی + عکس

۵ مدل غذای خوش‌طعم با تمبر هندی + دستور تهیه

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا