دستور تهیه انواع غذای چینی با سبزیجات (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه غذای چینی با سبزیجات
دستور تهیه غذای چینی با سبزیجات موضوعی است که میخواهیم دربارهاش صحبت کنیم. غذاهای چینی معمولا سالم، سبک و خوشطعم هستند. با یک بار درست کردن آنها، دیگر نمیتوانید از آنها دل بکنید. تهیه این غذاها بسیار آسان است و شما را به طرفدار همیشگیشان تبدیل میکند.
1. دستور تهیه خوراک مرغ و سبزیجات غذای چینی خوشمزه
مواد لازم برای تهیه خوراک مرغ و سبزیجات:
- ۴۰۰ گرم سینه یا فیله مرغ
- ١ پیمانه قارچ ورقه شده
- ١ پیمانه فلفل دلمه ای رنگی خلالی خرد شده
- ١ پیمانه پیاز خلالی خرد شده
- ١ پیمانه هویج خلالی خرد شده
- ١ پیمانه کلم بروکلی خرد شده
- ١/٤ پیمانه سرخالی سویا سس
- ۲ قاشق سوپخوری عسل یا شکر قهوه ای
- فلفل سیاه به میزان لازم
- ۴ حبه سیر رنده شده
- کنجد برای تزیین مقداری
- روغن زیتون به میزان لازم
مراحل تهیه خوراک مرغ و سبزیجات:
ابتدا سینه مرغ را به شکل تکههای باریک و دراز برش بزنید. باقی سبزیجات را بشویید و خرد کنید. بروکلی را به تکههای کوچک تقسیم کنید. در یک تابه بزرگ یا ووک، مقداری روغن زیتون بریزید.
وقتی که روغن گرم شد، ابتدا پیاز را اضافه کنید تا کمی نرم شود. سپس تکههای مرغ را اضافه کنید و کمی تفت دهید. حرارت را بالا نگه دارید و به مقدار کمی نمک و فلفل اضافه کنید. وقتی رنگ مرغ تغییر کرد، هویج خرد شده را اضافه کنید.
یک دقیقه بعد، به ترتیب فلفل دلمهای، قارچ و بروکلی را اضافه کنید و چند دقیقه دیگر تفت دهید تا آب قارچ بخار شود. مهم است که سبزیجات زیاد پخته نشوند و کمی ترد باقی بمانند.
از اضافه کردن نمک در ابتدای کار بپرهیزید، چرا که سویا سس شور است و ممکن است غذایتان شور شود. در آخر، سویا سس، عسل (یا شکر قهوهای)، سیر رندهشده و فلفل سیاه را اضافه کنید و یک بار دیگر تفت دهید.
از طعم مرغ و سبزیجات بچشید و اگر نیاز بود، کمی نمک اضافه کنید. خوراک را در دیس ریخته و کمی کنجد روی آن بپاشید و سپس سرو کنید.
2. دستور تهیه خوراک سبزیجات چینی غذایی خوشمزه و لذیذ
مواد لازم برای تهیه خوراک سبزیجات چینی:
- برنج 1 پیمانه
- کلم بروکلی 200 گرم
- کرفس 2 ساقه
- پیاز 1 عدد
- فلفل دلمه ای 1 عدد
- کدو سبز 1 عدد
- نخود فرنگی 100 گرم
- سویا سس 2/1 پیمانه
- شکر 1 قاشق غذاخوری
- پودر نشاسته ذرت 1 قاشق غذاخوری
- گشنیز تازه خرد شده 2 قاشق غذاخوری
- لیمو ترش تازه 1 عدد
مراحل تهیه خوراک سبزیجات چینی:
اول برنج را آبکش کرده و کنار بگذارید. کلم بروکلی را به گلها تقسیم کنید. کرفس را همراه با پیاز، کدو سبز و فلفل دلمهای به صورت خلالی خرد کنید و در ماهیتابه با روغن کمی تفت دهید تا سبزیجات سبک شوند، حدود ۴ تا ۵ دقیقه.
سپس نخود فرنگی را کمی نیمپز کنید و به سبزیجات و برنج آبکش شده اضافه کنید. در یک ظرف، سویا سس، شکر، آب لیمو ترش و پودر نشاسته را مخلوط کنید تا کاملا حل شود و سپس به خوراک اضافه کنید تا کمی غلیظ شود.
در نهایت، گشنیز تازه را خرد کرده و به خوراک اضافه کنید، حدود یک دقیقه بعد آن را سرو کنید.
3. دستور تهیه نودل و سبزیجات چینی
مواد لازم برای تهیه نودل و سبزیجات:
“““html
- نودل با طعم مرغ، قارچ یا سبزیجات 1 بسته
- روغن زیتون 2 قاشق غذاخوری
- فلفل دلمهای سبز، زرد، قرمز و نارنجی خرد شده هر کدام 1 عدد
- پیاز بزرگ خرد شده 1 عدد
- زنجبیل تازه خرد شده 2 قاشق غذا خوری
- پیازچه خرد شده 2 تا 3 عدد
- ریحان تازه خرد شده 1 فنجان (اختیاری)
مواد لازم برای تهیه سس نودل و سبزیجات چینی:
- عسل 1/4 فنجان
- رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
- عصاره سبزیجات 1 فنجان
- آرد ذرت 4 قاشق مرباخوری
- روغن کنجد 2 قاشق غذاخوری
- سس سویا 1/3 فنجان
- سرکه سفید 1/4 فنجان
مراحل تهیه نودل با سبزیجات چینی:
ابتدا در یک کاسه کوچک، مواد سس را با هم مخلوط کنید و کنار بگذارید. سپس نودل را طبق دستور روی بسته آماده کنید.
در این حین، در یک ماهیتابه بزرگ روغن را گرم کنید و فلفلها، پیاز و زنجبیل را به ترتیب اضافه کنید. آنها را به مدت 4 تا 5 دقیقه سرخ کنید. برای این که سبزیجات تازگی خود را حفظ کنند، بهتر است خیلی سرخ نشوند.
حالا نودل و پیازچه را به سبزیجات اضافه کرده و کمی هم بزنید. بگذارید به مدت یک یا دو دقیقه دیگر روی حرارت بماند تا سس کمی غلیظ شود. سپس غذا را از روی حرارت بردارید، با ریحان تزئین کرده و به سرعت سرو کنید.
4. دستور تهیه نودل چامین (رشته سرخ شده) غذای چینی
مواد لازم برای تهیه نودل چامین:
- فلفل دلمهای 3 رنگ از هر کدام 1 عدد
- گوشت گاو 200 گرم
- نودل گندمی 300 گرم
- پیاز خلالی درشت 1 عدد بزرگ
- سیر 3 حبه
- روغن کنجد یا سرخکردنی 4 تا 5 قاشق غذاخوری
- سس سویا 3 قاشق غذاخوری
- پودر فلفل سیاه 2 قاشق غذاخوری
- پودر نشاسته ذرت 2 قاشق غذاخوری
- روغن کنجد 3 قاشق غذاخوری
- شکر 1 قاشق غذاخوری
- سس صدف (اختیاری) 3 قاشق غذاخوری
مراحل تهیه نودل چامین چینی:
نصف پیمانه آب را با 2 قاشق غذاخوری نشاسته ذرت مخلوط کرده و هم بزنید تا حل شود. گوشت را به صورت رشتهای برش دهید و با نیمی از سس سویا، پودر فلفل سیاه، 1 قاشق غذاخوری سس صدف، مایع نشاسته و 1 قاشق غذاخوری روغن کنجد مخلوط کنید و خوب ورز دهید.
اجازه دهید گوشت مزهدار شده به مدت چند ساعت در یخچال بماند. باقی سس سویا، شکر و سس صدف را با هم مخلوط کنید تا سس غلیظتری درست شود.
فلفل دلمهایها را به صورت ژولین خرد کنید و با پیاز و سیر به سس اضافه کنید. نودلها را حدود 4 دقیقه بپزید و سپس آبکش کنید.
در یک تابه یا وک، روغن را بریزید و گوشتها را به مدت 15 دقیقه سرخ کنید. سپس سبزیجات را به آن اضافه کنید و برای 4 دقیقه دیگر سرخ کنید.
نهایتاً نودلها را به مخلوط گوشت و سبزیجات اضافه کنید. از روی حرارت بردارید و سس صدف را اضافه کنید. سپس همه مواد را به خوبی مخلوط کنید و در ظرف مورد نظر سرو کنید. برای تزئین میتوانید کمی کنجد بوداده و شکر قهوهای روی آن بپاشید.
5. دستور تهیه خوراک دریایی با سبزیجات غذای چینی سالم
مواد لازم برای تهیه خوراک دریایی با سبزیجات چینی:
- میگو تازه
“““html - ۲۵۰ گرم
- گوشت سینه مرغ بدون پوست ۲۵۰ گرم
- شکر ۱ قاشق غذا خوری
- آرد ذرت ۱ قاشق مرباخوری
- ذرت کنسرو شده ۴۲۵ گرم
- پیاز سبز ۳ عدد
- قارچ کنسرو شده ۱۵۰ گرم
- هویج ۱ عدد
- آب مرغ ۵ فنجان
- روغن کنجد ۱ قاشق مرباخوری
- سس قارچ ۱ قاشق مرباخوری
مراحل تهیه خوراک دریایی با سبزیجات:
میگوها و سینه مرغ را تمیز کنید و به طوری خرد کنید که کوچک شوند. سپس آنها را با شکر و آرد ذرت مخلوط کنید. ذرتها را از وسط نصف کرده و پیازچهها را به قطعات ۴ سانتی متری برش دهید.
ذرتها، قارچها، هویج و آب مرغ را در یک قابلمه بریزید و بگذارید به مدت ۲ دقیقه بجوشند. سپس آنها را آبکش کرده و آب سبزیجات را نگه دارید. در ادامه، روغن را در یک تابه گرم کنید و میگو و سینه مرغ را تفت دهید تا نرم شوند.
روغن اضافی تابه را خارج کنید و یک قاشق غذا خوری روغن باقی بگذارید و دوباره گرم کنید. سس قارچ و روغن کنجد را با دو قاشق غذا خوری از آب سبزیجات در تابه بریزید و سپس مرغ، میگو، مخلوط سبزی و پیازچه را اضافه کنید و به مدت یک دقیقه هم بزنید.
مخلوط روغن و کنجد را اضافه کرده و هم بزنید تا بجوشد و کمی غلیظ شود. این مخلوط را روی برگهای کاهو در یک بشقاب سرو کنید.
۶. دستور تهیه دیم سومز غذای چینی خوشمزه با سبزیجات
مواد لازم برای تهیه دیم سومز:
- ۵۰۰ گرم بوک چوی (نوعی سبزی چینی)، به خوبی شسته شده
- ۸ قارچ شیتاکی بزرگ و تازه (نوعی قارچ قهوهای)
- ۳ قاشق غذا خوری روغن نباتی
- ۱۲۰ گرم لوبیا خشک پودر شده (این نوع در چین موجود است)
- ۱ قاشق چای خوری سس سویا
- ½ قاشق چای خوری شکر
- ½ قاشق غذاخوری روغن کنجد
- ⅛ قاشق چای خوری فلفل سفید آسیاب شده
- نمک، به میزان دلخواه
مواد لازم برای تهیه خمیر دیم سومز:
- ¾ فنجان آب گرم
- ۱ قاشق چای خوری مخمر (۳ گرم)
- ۱ قاشق غذاخوری شکر (۳۰ گرم)
- ۱ و ¼ قاشق غذا خوری روغن نباتی
- ۲ فنجان آرد (۳۰۰ گرم)
- ۲ قاشق غذاخوری آرد ذرت (۲۰ گرم)
- ¼ قاشق چای خوری نمک (۳ گرم)
- ⅛ قاشق چای خوری جوش شیرین (۱ گرم)
مراحل تهیه دیم سومز چینی:
برای تهیه دیم سومز با سبزیجات بخارپز، ابتدا بوک چویها را در آب جوش بگذارید و بعد از ۱۰ ثانیه در مخلوط آب و یخ قرار دهید. وقتی که کاملاً سرد شدند، آنها را فشار دهید تا آب اضافی خارج شود.
سپس بوک چویها و قارچها را به صورت ریز خرد کنید. میتوانید بوک چویها را با دست یا غذاساز خرد کنید اما برای قارچها بهتر است فقط از غذاساز استفاده کنید. قارچها را با ۲ قاشق روغن بپزید. ۳ تا ۴ دقیقه برای پخت آنها کافی است. سپس بگذارید سرد شود.
بعد از این که پختن قارچ تمام شد، پودر لوبیا خشکشده را به مخلوط اضافه کنید و کنار بگذارید. پس از خرد کردن بوک چویها ممکن است آب اضافی در ظرف جمع شود، این را خارج کنید.
در ادامه، ۱ قاشق غذاخوری روغن، سس سویا، شکر، روغن کنجد و فلفل سفید را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. برای بهتر طعمدار شدن مواد، آنها را در یخچال بگذارید، این همچنین به سبز ماندن بوک چویها کمک میکند.
مراحل تهیه خمیر دیم سومز:
برای تهیه خمیر این غذا دستورهای مختلفی وجود دارد، اما نکته اصلی این است که آرد و آب به خوبی ترکیب شوند تا خمیر نرم شود.
حتی اگر آب و آرد به خوبی مخلوط شوند، ممکن است خمیر شُل باقی بماند، بنابراین باید به ورز دادن ادامه دهید. خمیر باید کاملاً صاف و نرم شده و به دست نچسبد. باید بتوانید خمیر را به راحتی بکشید بدون اینکه مقاومت کند.
در این مرحله از دستور تهیه غذای چینی با سبزیجات بعد از اینکه کار تمام شد، تمام حبابهای داخل خمیر را از بین ببرید. برای راحتی در شکلدادن به خمیر، روی دستان و سطح کار و وردنه کمی آرد بپاشید.
مواد مورد نیاز برای…
“““html
زمانی که پر کردن استفاده میکنید، نباید آب اضافی داشته باشد. اگر مواد خیلی آبکی باشند، خمیر خراب میشود و موقع پخت، دیم سومزها از هم میپاشند. پر کردن زیاد خمیرها هم باعث میشود که بستن آنها سخت شود.
در زمان پخت، ۵ دقیقه بعد از بخار کردن، در ظرف را بگذارید تا دیم سومزها آرام بپزند. تغییر دما ناگهانی میتواند آنها را خراب کند. وقتی زمان پخت تمام شد، گاز را خاموش کنید و اجازه دهید دیم سومزها به آرامی خنک شوند.
برای شروع، در یک کاسه، آب، مخمر و شکر را با هم مخلوط کنید. بگذارید حدود ۱۵ دقیقه بماند تا کف کند. یک قاشق غذاخوری روغن به مخلوط اضافه کنید و کنار بگذارید.
در یک کاسه متوسط، آرد، آرد ذرت، نمک و جوش شیرین را با هم مخلوط کنید. سپس مخلوط خمیر را به آرد اضافه کنید. اول با قاشق هم بزنید و وقتی مخلوط شد، با دست ورز دهید. میتوانید در این مرحله از میکسر مخصوص خمیر نیز استفاده کنید تا خمیر نرم شود.
اگر خمیر چسبناک بود، کمی آرد اضافه کنید. اگر خشک بود، کمی آب بیفزایید و به ورز دادن ادامه دهید تا خمیر نرم و صاف شود.
سطح خمیر را با یک قاشق چایخوری روغن چرب کنید و آن را با پلاستیک بپوشانید. حدود یک ساعت بگذارید خمیر در دمای اتاق استراحت کند تا ور بیاید. بعد از اینکه خمیر آماده شد، آن را به ۱۴ بخش تقسیم کنید و با یک دستمال بپوشانید تا خشک نشود.
در این مرحله از دستور تهیه غذای چینی با سبزیجات، هر قطعه را با وردنه صاف کنید تا یک دایره با قطر حدود ۱۰ سانتیمتری ایجاد شود. وسط دایره باید کمی ضخیمتر از لبهها باشد. یک و نیم قاشق غذاخوری از مواد آماده شده را وسط خمیر قرار دهید. خمیرها را ببندید و سر آنها را جمع کنید تا مواد بیرون نریزند.
برای تهیه دیم سومز با سبزیجات، دیم سومزهای آماده شده را در بخارپز بچینید. زیر هر کدام یک تکه کاغذ بگذارید که یک سانت از هر طرف بیرون باشد.
آب جوش نباید با دیم سومزها در حین فرآیند پخت تماس داشته باشد. دیم سومزها در بخار قرار میگیرند. در ظرف را بگذارید و بگذارید دیم سومزها حدود ۲۰ دقیقه بپزند. سپس اجاق را خاموش کنید و بگذارید دیم سومزها کم کم خنک شوند.
7. دستور تهیه اسپاگتی با سبزیجات چینی
مواد لازم برای تهیه اسپاگتی با سبزیجات (چینی):
- کلم کوچک ۱ عدد
- سویا سس ۲ قاشق غذاخوری
- هویج ۴ عدد
- سرکه ۲ قاشق غذاخوری
- جوانه گندم ۱ بسته
- اسپاگتی ۱ بسته کوچک
- شکر ۱ قاشق چای خوری
- قارچ یک بسته بزرگ
- سس تند ۲ قاشق مرباخوری
- بروکلی ۱ بسته
- نمک ۱ قاشق غذاخوری
- پیازچه ۴۰۰ گرم
- زنجبیل تازه رنده شده ۲ قاشق چای خوری
- روغن مایع یکچهارم پیمانه
مراحل پخت اسپاگتی با سبزیجات (چینی):
کلم را برگ برگ کرده، خرد کنید و بشویید. هویج را پوست بکنید و خلالی کنید. قارچ را خرد کنید و بشویید. بروکلی را از ساقه جدا و بشویید. پیازچه را تمیز کرده و قسمت سفید آن را خرد کنید و بشویید. اسپاگتی را در ظرفی با آب داغ، یک قاشق نمک و سرکه بجوشانید. وقتی آماده شد، آبکش کنید.
سویا سس، سرکه، شکر، نمک و سس تند را مخلوط کرده و کنار بگذارید. کلم، هویج، پیازچه، قارچ و بروکلی را در ظرفی کمی تفت بدهید. سپس اسپاگتی و زنجبیل را به سبزیجات اضافه کرده و سس را روی آن بریزید و با حرارت ملایم پانزده دقیقه بجوشانید.
در پایان جوانه گندم را اضافه کرده و چند دقیقه دیگر بجوشانید. سپس در ظرف مخصوص سرو کنید و با سالاد میوه همراه با آن میل کنید.
آیا به غذاهای چینی علاقه دارید؟ دستور تهیه چند نوع غذای چینی خوشمزه!
دستور تهیه چاینیز فود، غذای محبوب چینیها
دیم سومز، غذای چینی خوشمزه!
دستور تهیه تیان، غذایی ساده و خوشمزه از چین