رسپی

دستور تهیه باسترما پلو یک غذا کامل و مقوی (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

باسترما پلو یکی از غذاهای خوشمزه در آستارا و اردبیل است که مشابه ته چین می‌باشد، اما طعم آن کاملاً متفاوت است. در این غذا، مواد باسترما در وسط برنج قرار می‌گیرد و دیده نمی‌شود. کلمه “باسترما” در زبان ترکی به معنای فشرده کردن است و در این پلو خوشمزه، گوشت یا مرغ همزمان با پخت برنج آماده می‌شود.
شما می‌توانید باسترما پلو را با مرغ یا گوشت اردک تهیه کنید. از نظر طب سنتی، گوشت اردک گرم و دارای ارزش غذایی بالایی است، به ویژه در میان پرندگان. چربی گوشت اردک ملین و گرم است و به دلیل غنی بودن از مواد معدنی، به ویژه آهن، برای خانم‌های باردار بسیار توصیه شده است. امروز در اینجا طرز تهیه باسترما پلو با اردک را یاد می‌گیریم، با ما همراه باشید.

مواد اولیه برای تهیه باسترما پلو با اردک

برنج ۳ پیمانه
اردک یا مرغ به مقدار لازم
پیاز ۳ عدد
گردو پودر شده ۱ لیوان
رب انار ترش ۱ قاشق غذاخوری
رب ازگیل ۱ قاشق غذاخوری
رب آلوچه ۱ قاشق غذاخوری
آلو خورشتی ۱۰ عدد
کره ۱۵ گرم

دستور تهیه باسترما پلو با اردک

مرحله اول: مرینت کردن اردک

ابتدا گوشت اردک را خوب بشویید. سپس تمامی رب‌ها، نمک و فلفل سیاه را با هم مخلوط کرده و به گوشت اردک بزنید و خوب ماساژ دهید. بعد پیاز حلقه شده را روی اردک بگذارید و بگذارید برای چند ساعت (بهتر است از شب تا صبح) در یخچال بماند تا بوی زهم آن از بین برود.

مرحله دوم: پخت گوشت اردک

در یک قابلمه نسبتا بزرگ آب بریزید و بگذارید به جوش بیاید. سپس پیاز را به چند قسمت خرد کرده و همراه با کره و گوشت اردک به آب اضافه کنید. بگذارید گوشت اردک خوب پخته شود و در حین پخت، از آب قابلمه با قاشق روی گوشت اردک بریزید.

مرحله سوم: تهیه مواد میانی باسترما پلو

پیاز دیگر را رنده کرده و در تابه بدون روغن کمی تفت دهید تا آب آن بخار شود. سپس کمی روغن اضافه کرده و گردو را اضافه کنید. سپس چند عدد آلو و دانه‌های انار را نیز اضافه کنید. این مخلوط، که به آن لونگی گفته می‌شود، را داخل شکم اردک بریزید و کنار بگذارید.

مرحله چهارم: دم گذاشتن باسترما پلو

برنج را از شب قبل با مقداری نمک خیس کرده و سپس روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاید. وقتی کمی نرم شد، آبکش کنید و در کف قابلمه ته دیگ دلخواهتان را بگذارید. سپس یک لایه برنج، کمی زعفران، و اردک پخته شده را روی آن قرار دهید. باقی برنج را هم بریزید و باسترما پلو را دم کنید. در انتهای پخت، کمی کره روی برنج بزنید و سپس در دیس مورد نظر برگردانید.

دستور تهیه باسترما پلو

نکات کلیدی در تهیه باسترما پلو

  1. می‌توانید از مرغ به جای اردک استفاده کنید.
  2. می‌توانید اردک را با آبغوره و پیاز بپزید.
  3. برای سرعت در پخت، می‌توانید از زودپز استفاده کنید.
  4. برای کف قابلمه، می‌توانید از مواد ته‌چین به دلخواه استفاده کنید.
  5. می‌توانید فقط از رب انار استفاده کنید.

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا