دستور تهیه تخصصی دمی یارما غذای اردبیلی فوق العاده خوشمزه (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه دمی یارما
دمی یارما غذای سنتی استان اردبیل است که به خاطر بلغور گندم، طعمی خوشمزه دارد.
یارما یا بلغور گندم، از غلاتی است که به بدن ما مواد مفید میرساند.
با یارما میتوان غذاهای مختلفی مانند آش، پلو، دسر و شیرینی درست کرد.
مواد لازم دمی یارما
ردیف | مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
1 | بلغور گندم | یک پیمانه |
2 | سیب زمینی | دو عدد کوچک |
3 | هویج | دو عدد کوچک |
4 | گوشت چرخ شده | صد گرم |
5 | رب گوجه فرنگی | یک قاشق غذاخوری |
6 | آب | دو و نیم پیمانه |
7 | پیاز | دو عدد |
8 |
|
به مقدار لازم |
9 | روغن | به مقدار لازم |
دستور تهیه دمی یارما
هویج را خوب شسته و به مکعبهای کوچک برش میزنیم. سیب زمینیها را نیز شسته و پوست کنده و به شکل نگینی خرد میکنیم. یک عدد پیاز را ریز رنده کرده و پیاز دیگر را خلالی خرد میکنیم.
مقداری روغن را در تابه گرم کرده و پیازها را داخل آن تفت میدهیم. سپس پیاز رنده شده را به گوشت اضافه میکنیم و کمی نمک، فلفل و زردچوبه به آن میزنیم و خوب مخلوط میکنیم.
وقتی پیاز رنگش تغییر کرد و کمی سرخ شد، گوشت را اضافه کرده و تفت میدهیم. سپس رب گوجه و کمی زردچوبه را میزنیم و هویج و سیب زمینی را به آن اضافه کرده و یکی دو دقیقه تفت میدهیم. بعد حرارت را کم کرده و درب تابه را به مدت هفت تا هشت دقیقه میگذاریم. بعد بلغور را اضافه کرده و دو و نیم پیمانه آب نیز میریزیم و نمک را اندازه میزنیم. اجازه میدهیم که آب آن بخار شود، سپس آن را دم میکنیم.
دستور تهیه دمی یارما
نکات مهم در تهیه دمی یارما
برخی افراد این غذا را بدون گوشت درست میکنند. این غذا را میتوان با ترشی سرو کرد. در اینجا یارما به معنای بلغور گندم است. برای تزیین، از هویج، پیاز داغ و کمی گوشت چرخکرده استفاده میشود.