دستور تهیه ترشه کباب با مرغ و گوشت (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه خورش ترشه کباب به دو روش
دستور تهیه ترشه کباب موضوع مورد بحث ماست. خورش ترشه کباب و کباب ترش جز انواع غذاهای خوشمزه و ملس گیلان میباشد. این دو نوع غذا در شهرهای شمالی مخصوصا گیلان بسیار پرطرفدار و محبوب است.
گیلان از نظر تنوع غذاهای محلی نخستین استان ایران است. ۱۷۰ غذای محلی در گیلان پخته میشود. میرزا قاسمی، ترش تره، باقلا قاتوق، ماهی فویج، فسنجان، اناربیج، کولی غورابیج، سیر قلیه، گل در چمن و کال کباب از مهمترین غذهای محلی گیلان است.
به عقیده کارشناسان، آب و هوای مساعد و خاک مرغوب گیلان، آمادگی پرورش انواع خوراکیهای طبیعی شامل: صیفیجات، میوهها، حبوبات و غیره، علت اصلی متنوع بودن غذاهای محلی گیلان است.
مرغ ترش، اناربیج، باقلاقاتوق، میرزاقاسمی و زیتون پرورده ۶ غذای محلی است که در نوبت ثبت ملی است. یکی از عوامل اصلی بالابودن سن امید به زندگی در گیلان، مصرف ماهی است. در سال ۱۳۹۲ سن امید به زندگی در گیلان ۷۵ سال بوده که سه سال بیشتر از میانگین کشوری است.
دستور تهیه ترشه کباب شمالی با مرغ
دستور تهیه ترشه کباب با مرغ
مواد لازم برای تهیه خورش ترشه کباب با مرغ:
- ران مرغ سه عدد
- پیاز یک عدد
- سیبزمینی دو عدد
- گوجهفرنگی متوسط ۳ عدد
- رب گوجهفرنگی ۲ قاشق غذاخوری
- آبغوره ۴ قاشق غذاخوری
- زعفران دم کرده ۱ قاشق مرباخوری
- پودر دارچین به میزان لازم
- نمک به میزان لازم
- فلفل به میزان لازم
- زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه خورش ترشه کباب گیلانی با مرغ:
برای پخت خورش ترشه کباب اول باید مرغ را بپزید. سپس تکههای مرغ را با پیاز و کمی روغن مایع، نمک، فلفل، زردچوبه و پودر دارچین مخلوط و داخل قابلمه بریزید.
عزیزان، از سینه مرغ هم میتوانید در این خورش استفاده کنید ولی چون بعد از پختن مرغ را سرخ میکنیم، ران مرغ طعم بهتری دارد.
حالا داخل قابلمه حدود ۲ لیوان آب جوش بریزید و درب آن را ببندید و اجازه دهید تا مرغها با حرارت متوسط بپزند. وقتی مرغها پختند و آب مرغ هم کمی کمتر شد، مرغها را از آب خارج کنید.
حالا داخل یک تابه به اندازه کافی روغن بریزید و ران مرغها را خوب سرخ کنید. وقتی مرغها سرخ شدند، از روغن خارج کنید و بعد گوجههایی که نمک زده و قاچ شده را داخل همان روغن سرخ کنید.
گوجههای سرخ شده را از روغن خارج و بعد رب گوجهفرنگی را داخل روغن سرخ کنید. حالا آب مرغ را به رب سرخ شده اضافه کنید. آب مرغ را از صافی رد کنید تا پیازها داخل سس نباشند.
در این مرحله از دستور تهیه ترشه کباب با مرغ، مرغهای سرخ شده، آبغوره و زعفران دم کرده را هم اضافه کنید و خورش را بچشید. اگر نمک یا فلفل اضافه نیاز داشت، به آن اضافه کنید.
بعد حرارت را ملایم کنید و درب قابلمه بگذارید تا مرغها مزه سس بگیرند و سس غلیظ شود. میزان ترشی خورش بستگی به ذائقه خود میتوانید کم یا زیادش کنید.
در این مرحله سیبزمینیها را به همراه کمی زردچوبه سرخ کنید. در ۵ دقیقه پایانی، گوجهها را به خورش اضافه کنید تا مزه سس را بگیرد. بعد از آماده شدن خورش را به همراه سیبزمینیهای سرخ شده درون ظرف مورد نظر بریزید و به همراه پلو، سالاد کاهو تزئین و سرو کنید. نوش جان!
دستور تهیه ترشه کباب شمالی با گوشت
دستور تهیه ترشه کباب با گوشت
مواد لازم جهت تهیه ترش کباب گیلانی با گوشت:
- گوشت راسته گوسفند یا گوساله سیصد و پنجاه گرم
- پیاز بزرگ یک عدد
“““html - گردوی آسیاب شده پنجاه گرم
- رب انار دو قاشق غذاخوری
- چوچاق یا جعفری دو قاشق غذاخوری
- نمک به میزان لازم
دستور تهیه ترش کباب گیلانی با گوشت:
در مرحله اول دستور تهیه ترشه کباب با گوشت پیاز را رنده کرده و با چوچاق یا جعفری خرد شده خوب مخلوط کنید. سپس گردوی آسیاب شده و رب انار را به این مخلوط اضافه کنید و تکههای گوشت را نیز به آن بیفزایید.
مواد را در یک ظرف بریزید و به مدت دوازده تا بیست و چهار ساعت در یخچال قرار دهید. وقتی میخواهید گوشتها را کباب کنید، روی آنها نمک بپاشید.
در مرحله آخر، گوشتها را بدون پیاز به سیخ بکشید و روی منقل کباب کنید. ترش کباب را میتوانید به همراه برنج، ماست موسیر و سبزی خوردن سرو کنید. نوووش جان
سبزی کولی غورابیج : دستور تهیه کولی غورابیج گیلانی
دستور تهیه خورش ترش واش غذای محلی گیلان