دستور تهیه ترشی زرشک ترش و خوشمزه (مرحله به مرحله)

در این قسمت از مجله رضیم شما با طرز تهیه ترشی زرشک خوشمزه و خوش طعم آشنا میشوید. امیدواریم که با روشهای ارائه شده بتوانید این ترشی خوشمزه را در خانه تهیه کنید.
زرشک میوهای خوشمزه و ترش است که میتوان از آن برای تهیه غذاهای مختلف، لواشک، مربا، ترشی و مارمالاد استفاده کرد. برای جلوگیری از خراب شدن میوهها در یخچال، بهتر است با آنها ترشی یا مربا درست کنید. ترشی آلبالو، بامیه، انار و زرشک از خوشمزهترین ترشیها هستند که به راحتی میتوانید آنها را تهیه کنید.
مواد لازم برای ترشی زرشک
- سرکه سفید
- زرشک تازه
- آب
طرز تهیه ترشی زرشک تازه
برای تهیه ترشی زرشک، ابتدا زرشکها را خوب شسته و پاک کنید. سپس آنها را در آبکش بریزید و با دستمال حولهای بپوشانید تا خشک شوند.
مقداری از زرشک را بدون پاک کردن، بشویید و کمی آب روی آن بریزید. سپس زرشک را روی حرارت کم بگذارید تا به مدت ۶۰ دقیقه بجوشد و آب آن خارج شود. بعد از آن، آب زرشک را صاف کرده و آن را با سرکه سفید به نسبت مساوی ترکیب کنید.
به ازای هر لیتر مخلوط آب زرشک و سرکه، یک قاشق غذاخوری نمک و دو قاشق غذاخوری شکر به آن اضافه کنید. سپس مخلوط را روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاید و بعد حرارت را خاموش کنید و بگذارید که کمی خنک شود.
بعد از آن، زرشکهای خشک شده و تمیز را در ظرف تمیزی بریزید و مخلوط آب زرشک و سرکه را به آن اضافه کنید و درب ظرف را محکم ببندید. ظرف را به صورت وارونه روی میزی صاف قرار دهید و به مدت ۲۴ ساعت نگه دارید. بعد از این زمان، ظرف را در جای خشک و خنک قرار دهید و بعد از یک هفته میتوانید ترشی را سرو کنید.
نکات طلایی برای تهیه ترشی زرشک
۱. میتوانید ترشی زرشک را با خوشههای زرشک تهیه کنید تا دانهها سالمتر بمانند و ترشی زیباتر شود.
۲. اگر میخواهید از خوشهها استفاده کنید، میتوانید آنها را در ظرف سرو قرار دهید.
۳. هنگام ریختن زرشکها در شیشه، دقت کنید چون دانهها حساس هستند و ممکن است آسیب ببینند.
۴. میتوانید فقط از سرکه استفاده کنید که باعث میشود ترشی ترشتر شود. همچنین میتوانید از مخلوط سرکه و آب معمولی استفاده کنید.
۵. محلول سرکه باید خنک شود و سپس روی زرشک بریزد.
۶. بعد از اینکه ترشی جا افتاد، آن را در یخچال نگهدارید.