رسپی

دستور تهیه ترشی زو (ترشی بیلهر) و نکات طلایی(مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

دستور تهیه ترشی زو (ترشی بیلهر) و نکات طلایی برای تهیه این ترشی

“بیلهر” یا “کندل کوهی” که در زبان کردی به “زو” معروف است، گیاهی است که در ایران و در ارتفاعات رشد می‌کند. این گیاه شبیه کنگر است، اما تیغه‌های آن تیز نیست و فصل برداشت آن اوایل بهار است.

بیلهر به عنوان یک چاشنی در آشپزی بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد و ساقه و برگ‌های آن برای تهیه ترشی استفاده می‌شوند.

ترشی بیلهر علاوه بر طعم خوب، خواص زیادی هم دارد. در این مطلب از مجله رضیم شما با دستور تهیه ترشی بیلهر به روشی ساده و همچنین برخی خواص آن آشنا خواهید شد.

دستور تهیه ترشی بیلهر؛ یک ترشی بسیار خوشمزه و مقوی

مواد لازم :

  • گیاه بیلهر 2 کیلوگرم
  • سرکه به مقدار لازم
  • نمک به مقدار لازم

دستور تهیه :

دستور تهیه ترشی زو (ترشی بیلهر) و نکات طلایی(مرحله به مرحله)
  1. گیاه بیلهر را کمی تمیز کنید تا لایه‌های آن جدا نشود.
  2. سپس بیلهر را به مدت 4-5 دقیقه در آب سرد بخیسانید تا خاک و گل آن جدا شود.
  3. پس از مدتی، بیلهر را آرام از آب بیرون آورده و در صافی قرار دهید تا آب اضافی‌اش برود.
  4. گیاه بیلهر را به‌صورت منظم در قابلمه بچینید و روی آن سرکه بریزید.
  5. قابلمه را روی حرارت بگذارید تا بیلهر کمی بپزد، به اندازه‌ای که نه خام بماند و نه زیاد پخته شود.
  6. بعد از پخت، حرارت را خاموش کنید و بیلهر را آرام از قابلمه خارج کنید و در ظرف دیگری بگذارید.
  7. سرکه و نمک را مخلوط کرده و روی بیلهر بریزید. سپس ظرف را ببندید و چند ساعت بگذارید تا طعم بگیرد.
  8. بعد از آن، بیلهر را در بطری‌های شیشه‌ای ریخته و روی آن سرکه بریزید تا کاملاً سرکه روی آن را بپوشاند.
  9. در بطری‌ها را محکم ببندید و در یک جای خنک نگهداری کنید.
  10. پس از یکی دو روز، به ترشی سر بزنید و اگر لازم بود، سرکه بیشتری اضافه کنید تا همیشه سرکه روی آن باشد.

خواص بی‌نظیر بیلهر که از آن غافلید!

  • در قدیم، صمغ بیلهر در طب سنتی کاربرد داشت و برای غذا هم استفاده می‌شد، اما امروزه بیشتر به‌عنوان چاشنی مورد استفاده قرار می‌گیرد و عصاره آن در کاهش فشار خون مؤثر است.
  • این گیاه می‌تواند تری‌گلیسیرید و کلسترول را کم کند و همچنین منبع خوبی از فلاونوئیدها است.
  • بیلهر ممکن است به محافظت از کبد کمک کند. در گذشته، عشایر دانه‌های آن را کوبیده و برای درد و مفاصل به کار می‌بردند.

بیشتر بخوانید :

ترشی گیلاس : دستور تهیه ۳ مدل ترشی گیلاس در منزل

دستور تهیه ۳ مدل ترشی هلو در منزل

۲ روش کارآمد جهت تهیه ترشی غوره در منزل

دستور تهیه ترشی لیمو ترش خوشمزه و ملس با دو روش

طریقه مصرف بیلهر

  1. ابتدا بیلهر را بشویید و گل و لای آن را بگیرید. سپس ساقه و برگ‌ها را در قابلمه قرار دهید. بعد از جوشاندن، وقتی خوب نرم شد، آن را آبکش کنید و با آب سرد بشویید تا تلخی‌اش بگیرد.
  2. می‌توانید بیلهر را فریز کنید یا در ماست بگذارید و به مدت یک هفته در یخچال نگه‌داری کنید.

مضرات مصرف بیلهر

تحقیقات نشان داده‌اند که مصرف زیاد بیلهر ممکن است باعث سرطان دستگاه گوارش و آسیب به کبد شود؛ بنابراین باید مقدار کمی در سال مصرف شود.

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا