دستور تهیه ترشی گردو(مرحله به مرحله)

“`html
روشهای مختلف تهیه ترشی گردو
ترشی گردو یکی از قدیمیترین ترشیهای سنتی در ایران است که سالها مورد استفاده قرار میگیرد.
اگر شما هم جزء آنهایی هستید که علاقه دارید غذا را با ترشی میل کنید، حتماً این ترشی را یک بار امتحان کنید. طعم خاص و زیبا بودن آن باعث شده تا طرفداران بیشتری پیدا کند.
گردو دارای ویتامینها و مواد مغذی زیادی است و به همین دلیل مصرف آن به سلامتی بدن کمک میکند. ترشیها هم به دلیل ترکیبات خاص خود میتوانند به سمزدایی بدن کمک کنند.
مصرف ترشی گردو میتواند فشار خون و چربی خون را کاهش دهد و همچنین به هضم بهتر غذا و سلامتی دستگاه گوارش کمک میکند.
برای تهیه ترشی گردو از چه گردویی باید استفاده کرد؟
برای تهیه این ترشی نمیتوان از هر نوع گردویی استفاده کرد؛ بهترین گردو برای این کار باید سه ویژگی زیر را داشته باشد:
- سفت نباشد
- بافت آن نرم باشد
- اندازهاش تقریباً به اندازه یک فندق باشد.
گردوهایی با پوست سخت را نمیتوان برای ترشی گردو استفاده کرد. شما میتوانید این ترشی را به صورت سالم یا ورقهای سرو کنید. چند نکته مهم برای تهیه ترشی گردو به کیفیت آن کمک میکند:
برای طعم بهتر میتوانید از چند برگ نعناع استفاده کنید.
شیشهای که برای ترشی استفاده میکنید باید کاملاً تمیز و خشک باشد تا از کپک زدن گردوها جلوگیری کند.
اگر از گردوهای ریز استفاده میکنید، آنها را دوبار بجوشانید تا نرم نشوند.
برای عطر و طعم بهتر، میتوانید گردوها را از وسط نصف کنید و در مواد ترشی بگذارید.
قبل از تهیه ترشی گردو باید چند بار آن را بجوشانید تا تلخیاش گرفته شود.
شما میتوانید از تمر هندی و رب انار هم به عنوان چاشنی استفاده کنید.
فصل تهیه ترشی گردو چه زمانی است؟
بهترین زمان برای تهیه ترشی گردو، ماههای اردیبهشت و خرداد است، زیرا در این زمان گردوها کوچک و نرم هستند و بهترین ترشی را میسازند.
البته آب و هوای منطقه هم تأثیر دارد؛ در مناطق گرم، گردوها زودتر میرسند و در مناطق سردتر ممکن است تهیه ترشی گردو در اوایل تابستان بهتر باشد.
دستور تهیه ترشی گردو چگونه است؟
تهیه ترشی گردو بسیار ساده است و معمولاً به دو روش پوست دار و بیپوست تهیه میشود. انتخاب یکی از این روشها بستگی به سلیقه شما دارد.
برای تهیه هر دو مدل ترشی گردو به این مواد نیاز داریم:
- گردو تازه (با پوست یا بدون پوست): یک کیلو
- ادویه ترشی: به مقدار لازم
- تمر هندی: نیم پیمانه
- سیر: یک بوته
- ترخون: به مقدار لازم
- سرکه: دو لیوان
- شکر: نیم پیمانه
- نمک، جوزهندی، فلفل سیاه، گلپر، زیره و سیاه دانه: به مقدار لازم
- برگ زردآلو: دو لیوان
- مقدار مواد با توجه به مقدار گردو تغییر میکند.
ترشی گردو با پوست چگونه است؟
در این روش برای تهیه ترشی گردو، ابتدا یک قابلمه آب روی حرارت قرار دهید تا بجوشد. وقتی آب جوش آمد، گردوهای شسته شده را در آب بریزید و به مدت ۵ دقیقه بجوشانید. این کار را سه بار تکرار کنید تا تلخی پوست گردو گرفته شود.
بعد از این مرحله، گردوها را به مدت دو روز در آب سرد بگذارید و آب آن را چندین بار عوض کنید تا آماده تهیه ترشی شوند.
در ظرف دیگری سرکه و نمک را با هم ترکیب کنید و روی حرارت بگذارید تا بجوشد. سپس گردوها را به آن اضافه کنید و…
“““html
را آبکشی کنید.
در مرحله آخر گردوها را با سرکه درون شیشه تمیز و خشک بریزید و ادویهها، سیر، ترخون و سایر طعمدهندهها را روی گردوها قرار دهید. بعد از ۱۰ روز میتوانید از ترشی گردو استفاده کنید.
ترشی گردو بدون پوست چگونه است؟
در این روش از مغز گردو برای درست کردن ترشی استفاده میکنند زمانی که چغاله گردو در دسترس نباشد، مغز گردو بهترین انتخاب است. در این روش ابتدا باید ۳ دقیقه گردوها را بجوشانید تا پوست نازک آن جدا شود.
سپس مقداری برگ زردآلو، تمر هندی و سرکه را با هم ترکیب کنید و اجازه دهید ۲۴ ساعت استراحت کند. بعد از یک روز این مواد را از صافی رد کنید و آن را با سایر ادویهها ترکیب کنید، در نهایت مغز گردوهای تمیز شده را درون یک شیشه خشک و تمیز قرار دهید و سس را روی آن بریزید و درب شیشه را ببندید و بعد از ۱۴ میتوانید در کنار غذا از آن استفاده کنید.
علاوه بر این دو روش، برخی افراد ترشی گردو را با چاشنی تمر هندی درست میکنند، تمر هندی جایگزین سرکه میشود و مزه ترشتری پیدا میکند.
منبع : عصر ترکیه