دستور تهیه تصویری جهت تهیه ۴ مدل نان مسطح با خمیرترش (مرحله به مرحله)

“`html
نان خمیر ترش ؛ دستور تهیه با دستور تهیه مرحله به مرحله و تصویری
در این مقاله چندین نوع نان با روشهای مختلف و مواد متفاوت به شما معرفی میکنیم تا بتوانید به سلیقه خود نانهای خوشمزهای درست کنید.
شما میتوانید مواد را کمی تغییر دهید یا چیزهایی به آن اضافه کنید. به عنوان مثال، میتوانید ادویه یا سبزیجات معطر و یا پیاز داغ اضافه کنید تا طعم مورد علاقهتان را به دست آورید.
چند روش ساده برای تهیه نان تورتیلای خمیرترش
نان تورتیلای خمیرترش یکی از نانهای مسطح با خمیرترش است که در اینجا روش تهیه آن را به شما آموزش میدهیم.
نان تورتیلا یک نان مکزیکی است که شبیه به نانهای ورقهای است و به صورت دایرهای پخته میشود. شما میتوانید با هر نوع آردی که در دست دارید این نان را درست کنید؛ آرد کامل، آرد سبوسدار یا حتی آرد سفید.
بهترین گزینه، استفاده از آرد تازهای است که خودتان در خانه آسیاب میکنید، زیرا این آرد بدون مواد شیمیایی است که برخی برای سفید کردن استفاده میکنند.
نان مسطح خمیرترش با پنیر پیتزا
تخمیر طولانی یک روش سنتی برای آماده کردن غلات است. در گذشته، غلات به مدتی تخمیر میشدند و همین موضوع مشکلات گوارشی را کاهش میداد.
باکتریهای موجود در استارتر خمیرترش، یک مرحله پیش هضم را برای غلات انجام میدهند و هضم آنها را برای بدن راحتتر میکنند.
بسیاری از افرادی که به گلوتن حساسیت دارند، میگویند که اگر خمیر گندم به مدت ۲۴ ساعت یا بیشتر تخمیر شود، میتوانند آن را بخورند. این نشان میدهد که چرا برخی افراد امروز نمیتوانند گلوتن را تحمل کنند.
غلات به صورت تجاری معمولاً زمان طولانی برای آمادهسازی ندارند و سریعاً آسیاب و به دست مصرفکننده میرسند. همچنین، بسیاری از گونههای گندم اکنون اصلاح شدهاند و به شکل اصلی خود نیستند، به همین دلیل بدن نمیتواند آنها را به راحتی هضم کند.
اگر حساسیت زیادی به گندم دارید، پیشنهاد میکنیم خمیرترشتان را حداقل ۲۴ ساعت قبل از پخت تخمیر کنید و از گندمهای وحشی که اصلاح نشدهاند استفاده کنید.
1. نان تورتیلا با خمیرترش : نان مسطح با خمیرترش
مواد لازم :
- ۳ پیمانه آرد (بهتر است آرد تازه آسیاب شده باشد)
- ۱ پیمانه استارتر خمیرترش
- ۳/۴ پیمانه آب تصفیه شده
- ۱/۴ پیمانه روغن زیتون فوق بکر
- ۱/۵ قاشق چایخوری نمک
فرآیند تهیه نان تورتیلا با خمیرترش
آب، روغن، نمک و آرد را به استارتر خمیرترش اضافه کنید و با دستگاه مخلوطکن یا دست، مواد را به خوبی مخلوط کنید.
به مدت ۲ تا ۳ دقیقه با مخلوطکن و یا ۵ دقیقه با دست ورز دهید تا مواد به خوبی ترکیب شوند و خمیر مقداری انعطافپذیر شود.
خمیر را در یک کاسه چرب قرار دهید و با یک دستمال آشپزخانه بپوشانید و آن را در دمای اتاق برای ۱۲ تا ۲۴ ساعت بگذارید تا استراحت کند. (اگر به گلوتن حساسیت دارید، ۲۴ ساعت بهتر است).
روز بعد، خمیر را به ۱۲ قسمت مساوی تقسیم کنید.
روی یک سطح آردپاشی شده، هر قسمت از خمیر را به صورت دایرهای پهن کنید تا ضخامتش به حدود ۱/۴ اینچ برسد. سعی کنید آنها را نازک کنید، اما خمیر نباید پاره شود.
یک ماهیتابه را گرم کنید و کمی روغن نارگیل در آن بریزید و نانها را بپزید. یک دقیقه برای هر طرف کافی است.
2. نان تورتیلای نازک و سفید : نان مسطح با خمیرترش
مواد لازم :
- ۲ پیمانه استارتر خمیرترش
- ۲ و ۱/۲ تا ۲ پیمانه آرد
- ۱/۲ پیمانه آب
- ۱/۴ پیمانه روغن نارگیل
- ۱ قاشق چایخوری نمک دریا
دستورالعمل :
“““html
استارتر خمیرترش، آرد، آب، روغن نارگیل و نمک را در یک همزن با استفاده از خمیرگیر مخلوط کنید.
به مدت ۵ دقیقه مخلوط کنید. روی آن را بپوشانید و بگذارید به مدت ۸ ساعت یا یک شب تا صبح بماند.
خمیر را بردارید و به ۸ تکه مساوی تقسیم کنید، هر بخش را به شکل یک توپ گرد، درآورید، آنها را دوباره در کاسه بگذارید و به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه استراحت دهید.
هر تکه را بردارید و با کف دست روی صفحه کانتر صاف کنید. با استفاده از وردنه، خمیر را به یک دایره با قطر ۱۵ تا ۲۳ و ضخامت نیم سانت درآورید.
با دقت خمیر را بردارید و داخل ماهیتابه داغ آهنی قرار دهید و به مدت ۳۰ ثانیه بگذارید یک طرف آن بپزد، آن را برگردانید و ۳۰ ثانیه بپزید
دوباره برگردانید و برای ۳۰ ثانیه دیگر آن را بپزید. آن را از ماهیتابه بردارید و بگذارید کمی خنک شود.
نان را فورا بخورید یا بگذارید کاملا خنک شود و در یک ظرف در بسته به مدت چند روز نگهداری کنید.
نکات مهم
این دستورالعمل نیازمند ۸ ساعت استراحت است، اگر میخواهید این زمان را حذف کنید از آرد جوانه گندم استفاده کنید.
میتوانید مواد را با هم مخلوط کنید و شب تا صبح بگذارید بماند، صبح هنگام خمیر شما برای مرحله بعدی آماده است.
این دستورالعمل ۸ نان مسطح به شما میدهد.
3. نان مسطح هندی با خمیرترش : نان مسطح هندی با خمیرترش
نان (naan) یک نوع نان هندی مسطح است که از کلمه فارسی نان گرفته شده و نه تنها در هند بلکه به همین نام در سایر دنیا معروف است و در واقع نماد نانهای نان ورقهای است.
این دستور تفاوتی با دستور نانهای مسطح دیگر دارد آن هم استفاده از ماست چکیده در ترکیب این نان است.
مواد لازم :
- ۱ پیمانه استارتر خمیرترش تغذیه نشده (مستقیما از فریزر درآورده، استفاده شود)
- ۱/۲ پیمانه شیر گرم (من شیر ۲% چربی استفاده کردم)
- ۱/۴ پیمانه ماست چکیده بدون چربی
- ۱ قاشق چایخوری بیکینگ پودر
- ۲ پیمانه آرد گندم کامل
- کمی نمک
- ۱ قاشق غذاخوری کره ذوب شده
- پودر سیر و سبزیجات (یا سبزی معطر و ادویه مورد علاقه)
دستور تهیه :
خمیرترش، شیر و ماست را در کاسه مخلوط کن ترکیب کنید. مخلوط را با ویسک خوب بهم بزنید تا زمانی که یکدست شود.
بیکینگ پودر و آرد گندم کامل را اضافه کنید. به هم بزنید تا ترکیب شوند، فقط تا موقعی که خمیر به هم بیاید. خمیر مقداری چسبنده است.
روی آن را با یک پارچه مرطوب بپوشانید و بگذارید به مدت ۲ تا ۳ ساعت استراحت کند.
وقتی خمیر استراحت کرد (و فقط مقداری بالا آمد اما انتظار نداشته باشید که همانند نانهای معمولی ۲ برابر شود)، آن را به سطحی کمی آرد پاشی شده انتقال دهید.
آن را ورز دهید تا لطیف و یکدست شود به مدت ۱ تا ۲ دقیقه، آرد تا اندازهای اضافه کنید که به دستهایتان نچسبد.
یک ماهیتابه ضخیم را روی حرارت متوسط به زیاد گرم کنید. خمیر را به ۸ تکه تقسیم کنید. هر تکه را با وردنه صاف کنید تا به ضخامت ۱/۴ اینچ (نیم سانتی متر) برسد.
خمیر را با آب برس بزنید و از سمتی که آب زده شده در ماهیتابه بگذارید. روی ماهیتابه بگذارید و حدود یک دقیقه بگذارید بپزد تا زمانی که خمیر حباب بزند و به راحتی از ماهیتابه جدا شود.
آن را برگردانید و به مدت ۳۰ ثانیه تا یک دقیقه بگذارید بپزد. نان مسطح را
“““html
روی توری خنک کننده بگذارید. این کار را با تکههای باقیمانده خمیر تکرار کنید.
وقتی آماده خوردن است، روی آن را با کره آب شده برس بزنید و ادویه یا سبزی خشک مورد علاقه را روی آن بپاشید. برای برشته کردن نان را در زیر گریل (حرارت کم) تست کنید تا زمانی که برشته شود.
نان مسطح خمیرترش با زیره و سیاهدانه : نان مسطح زیره با خمیرترش
مواد لازم :
- ۲۸۴ گرم شیر کامل
- ۵۶ گرم (۲ قاشق غذاخوری) شکر
- ۷۰ گرم (۳ قاشق غذاخوری) خامه ترش یا ماست چکیده با شیر کامل
- ۱ قاشق چایخوری زیره
- ۱ قاشق چایخوری پودر پیاز
- ۲۰۰ گرم استارتر خمیرترش ۱۰۰% فعال
- ۳۲۲ گرم آرد نان
- ۱۵۰ گرم آرد گندم کامل
- ۹ گرم (۱ و ۱/۲ قاشق چایخوری) نمک
- ۱۳ گرم (۱ قاشق غذاخوری) روغن ارده کنجد
دستورالعمل :
اول، شیر، کره، شکر، ماست، پودر پیاز و دانههای زیره را با هم بجوشانید. بعد از اینکه مخلوط خنک شد تا به دمای اتاق برسد، استارتر خمیرترش، آرد نان، آرد گندم کامل، نمک و روغن کنجد را به آن اضافه کنید.
سپس مخلوط را با سرعت پایین مخلوط کنید تا همه چیز خوب ترکیب شود. بگذارید ۳۰ دقیقه بماند و دوباره به مدت ۱۰ دقیقه با سرعت پایین مخلوط کنید. سپس بگذارید خمیر پف کند و هر ۳۰ تا ۶۰ دقیقه خمیر را کشیده و تا کنید. این کار را حدود ۴ تا ۵ ساعت ادامه دهید.
بعد از آن، روی سطحی که کمی آرد پاشیدهاید، خمیر را به ۸ تکه مساوی تقسیم کنید. هر تکه را به شکل بیضی با طول ۲۰ سانت و عرض ۱۲ سانت درآورید و بگذارید ۳۰ دقیقه بماند.
سپس تکهها را روی سنگ فر داغ (که از قبل در دمای ۵۰۰ درجه فارنهایت گرم شده) بگذارید. آنها را به مدت ۳ دقیقه بپزید، سپس برگردانید و به مدت ۳ تا ۴ دقیقه دیگر بپزید تا طلایی قهوهای شوند. نانها را گرم با کره سرو کنید.
۴. نان مسطح زیره با خمیرترش : نان مسطح یونانی با خمیرترش
مواد لازم :
- ۲ و ۱/۲ پیمانه (۳۰۰ گرم) آرد چند منظوره
- ۱ قاشق غذاخوری (۱۲ گرم) شکر
- ۱ قاشق چایخوری (۵ گرم) نمک دریای ریز
- ۱/۲ قاشق چایخوری بیکینگ پودر
- ۱/۲ پیمانه (۱۲۰ گرم) استارتر عمل آمده
- ۱/۴ پیمانه (۶۰ گرم) ماست یونانی (ماست چکیده)
- ۱/۴ پیمانه (۶۰ میلی لیتر) روغن
- ۱ تا ۲ قاشق چایخوری (۱۵ تا ۳۰ میلی لیتر) آب گرم
- ۲ قاشق چایخوری (۲۸ گرم) کره بدون نمک، ذوب شده
دستور تهیه :
در یک کاسه بزرگ، آرد، شکر، نمک و بیکینگ پودر را مخلوط کنید. سپس استارتر، ماست یونانی و ۱ قاشق غذاخوری آب (۱۵ میلی لیتر) را به آن افزوده و با دست آنها را مخلوط کنید تا یک خمیر نرم و غیرچسبناک شکل بگیرد. اگر لازم بود، آب یا آرد بیشتری اضافه کنید تا خمیر به حالت درست برسد.
خمیر را با یک حوله آشپزخانه نمدار بپوشانید و بگذارید به مدت ۱ ساعت استراحت کند.
سپس روی سطحی که کمی آرد پاشیدهاید، خمیر را بگذارید و به شکل مستطیل پهن کنید. خمیر را به ۸ قسمت مساوی تقسیم کنید که هر کدام حدود ۸۰ گرم وزن داشته باشند. روی هر کدام با یک حوله نمدار بپوشانید.
هر بار یکی از تکههای خمیر را بردارید، گرد کنید و بعد با وردنه به شکل دایره نازکی با قطر ۲۰ سانتیمتر درآورید. نیازی نیست که دقیقاً دایرهای باشد، فقط قطر آن باید کمی کوچکتر از قطر ماهیتابه باشد.
نکته: خمیر نانی که نازک شده…
“““html
خمیر اگر خیلی نرم و مسطح باشد، نتیجه بهتری خواهد داشت. خمیر زیاد ضخیم، بعد از پخت پف کرده و سفت میشود.
برای شروع، کره را در یک ماهیتابه کوچک یا در مایکروویو ذوب کنید. سپس ماهیتابه را روی حرارت متوسط تا زیاد قرار دهید.
خمیر را در ماهیتابه داغ و خشک به مدت ۲ تا ۳ دقیقه بپزید. بعد از آن کمی کره ذوب شده روی خمیر بمالید و آن را برگردانید. طرف دیگر را هم به مدت ۱ تا ۲ دقیقه بپزید.
زمانی که نان کاملاً پخته شد، دوباره کمی کره روی آن بمالید و آن را روی تخته آشپزخانه بگذارید. برای اینکه گرم بماند، میتوانید آن را در یک حوله بپیچید. سایر چانهها را هم به همین شکل آماده کنید.
این نانهای خمیرترش وقتی گرم هستند، طعم بسیار خوبی دارند. اما اگر بعداً هم خواستید استفاده کنید، میتوانید آنها را در فریزر با دمای پایین حدود ۱۴۰ درجه سانتیگراد در فویل قرار دهید.
برای تهیه نان ترد و خشک، نانها را بدون فویل در وسط فر بگذارید.
نانهای تازه آمادهشده را تا ۲ روز در دمای اتاق میتوانید نگهداری کنید. برای گرم کردن دوباره آنها، همان روشهای قبلی را انجام دهید.
اگر میخواهید نانها را فریز کنید، آنها را در یک کیسه پلاستیکی و فویل قرار دهید و حداکثر تا ۳ ماه در فریزر نگه دارید.
نکاتی در مورد دستورالعمل
استارتر خمیرترش با ماست یونانی، بهترین نان مسطح خانگی را به شما میدهد.
این نانها خوشمزه و نرم هستند و طرز تهیه آنها بسیار آسان است.
نان مسطح به خودی خود نیازی به ور آمدن ندارد. اما بهتر است این خمیر به مدت ۱ ساعت استراحت کند تا ورز دادن و شکلدهی به آن راحتتر شود.
این نانهای مسطح به خوبی فریز میشوند.