دستور تهیه تصویری دستور تهیه خورش کوفته کباب سنتی (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه خورش کوفته کباب و روش ساده تهیه این غذا
رضیم : کوفته کباب یک غذای خوشمزه است که شامل کوفتههای قلقلی کبابی یا گریل شده میباشد و در آشپزی خاورمیانه، مدیترانه و هندی طرفداران زیادی دارد.
این کوفتهها ابتدا برشته میشوند و سپس در سس قرار میگیرند. برشته کردن یا گریل کردن طعم فوقالعادهای به آنها میدهد. مقداری چربی نیز از کوفتهها خارج میشود.
بسیاری از دستورهای سنتی از خامه برای غلیظ کردن سس استفاده میکنند. اما من به جای آن از ماست استفاده میکنم تا به غلظت مناسب برای این خورش برسیم.
دستور تهیه خورش کوفته کباب مرحله به مرحله
گوشت چرخ کرده یک ماده غذایی چندکاره است که برای بسیاری از غذاها از جمله لوبیا پلو استفاده میشود. من از گوشت چرخ کرده ۹۰% گوشت گوساله استفاده کردم تا چربی کمتری داشته باشد.
گوشت گوساله منبع خوبی از پروتئین، ویتامینهای گروه B (B12، نیاسین و B6)، روی، سلنیوم، فسفر و آهن است.
سعی کنید از گوشت گاو علفخوار استفاده کنید زیرا کیفیت غذایی بالاتری دارد و سرشار از اسید لینولئیک و اسیدهای چرب امگا۳ است.
دستور خورش کوفته قلقلی (خورش کوفته کباب)
تحقیقات نشان میدهد که اسید لینولئیک مزایای بهداشتی زیادی دارد، از جمله کمک به پیشگیری از سرطان، کاهش چربی بدن و افزایش توده عضلانی، بهبود کنترل قند خون و حمایت از سلامت قلب و عروق.
البته توصیه میشود که از گوشت قرمز به میزان متعادل استفاده کنید.
گوجهفرنگی یکی از سبزیجات بسیار مفید است که سرشار از آنتیاکسیدانها، ویتامین C و بتاکاروتن میباشد و همچنین لیکوپن را دارد که برای پیشگیری از سرطان و جوانسازی پوست مؤثر است.
ترفندهایی برای پخت سریع کوفته قلقلی
یکی از نکات مهم در تهیه کوفته قلقلی یا کوفته کباب این است که پیاز رندهشده به گوشت اضافه کنیم.
این ماده به کوفتهها طعم خوبی میدهد و آنها را نرم و مرطوب میکند. بعضی از دستورها از کدوی رندهشده برای افزایش رطوبت کوفتهها استفاده میکنند.
کوفتههای گوشت باید در دمای بالا به سرعت برشته شوند تا رویه آنها قهوهای شود. در غیر این صورت، پخت آنها طولانی میشود و ممکن است خشک شوند.
دستور تهیه خورش کوفته کباب (خورش کوفته قلقلی)
قبل از افزودن گوجهها به ماست، مطمئن شوید که خوب پخته شدهاند. در غیر این صورت ماست جا میافتد و سس نامناسبی به دست میآید.
من از ماستی که با شیر کامل تهیه شده است، استفاده میکنم. بهتر است از محصولات لبنی گاو علفخوار استفاده کنید تا ماده مغذی CLA اسید لینولئیک که قبلاً به آن اشاره کردیم نیز در آن باشد.
سس برای کوفته کباب با افزودن ماست غلیظ و خامهای میشود. اما اگر میخواهید طعمی خاصتر داشته باشید، میتوانید کمی روغن یا خامه روی آن بریزید، البته فقط در انتهای پخت.
مواد لازم برای تهیه کوفته کباب
- گوشت گوساله چرخکرده نیم کیلو (۹۰% گوشت، ۱۰% چربی)
- ۱ عدد پیاز متوسط رندهشده
- ۱ عدد تخممرغ بزرگ
- ۱/۲ قاشق غذاخوری خرده نان یا آرد نخودچی برای گزینه بدون گلوتن
- ۲ قاشق غذاخوری خرده نان
- ۲ قاشق غذاخوری گشنیز خردشده
- ۱ قاشق غذاخوری نعناع تازه خردشده (یا ۱ قاشق چایخوری نعناع خشک)
- ۱ قاشق غذاخوری خمیر سیر و زنجبیل
- ۲ قاشق چایخوری ادویه ماسالا (گرم ماسالا یا تیکا ماسالا)
- ۱ قاشق چایخوری پودر زیره
- ۱ قاشق چایخوری پودر زردچوبه
- ۱ قاشق چایخوری پاپریکا
- ۱ قاشق چایخوری فلفل قرمز خردشده (اختیاری)
- ۱ قاشق چایخوری نمک
سس (خورش)
- ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون
- ۱ عدد
- پیاز متوسط خرد شده
- ۱ قاشق غذاخوری خمیر سیر و زنجبیل
- ۱ قاشق چایخوری گرم ماسالا
- ۱ قاشق چایخوری زردچوبه
- ۱ قاشق چایخوری پاپریکا یا پودر چیلی
- ۱ قاشق چایخوری پودر زیره
- ۱ قاشق چایخوری پودر تخم گشنیز
- ۱/۲ قاشق چایخوری نمک
- ۱ تا ۲ عدد فلفل تند رنده شده
- ۱ قاشق غذاخوری رب گوجه
- ۱ و ۱/۲ پیمانه گوجه کنسروی خرد شده
- ۱/۲ پیمانه ماست کامل، زده شده
- ۲ قاشق غذاخوری برگ شنبلیله خرد شده یا ۱ قاشق غذاخوری شنبلیه خشک
- ۱ پیمانه آب
- ۲ قاشق غذاخوری خامه غلیظ (اختیاری)
- گشنیز برای تزئین
“““html
دستور تهیه :
همهی مواد کوفته کباب (کوفته قلقلی) را در یک کاسه بریزید و خوب به هم بزنید. این کار را ۳ تا ۴ دقیقه ادامه دهید.
بهتر است هنگام انجام این کار از دستکش استفاده کنید؛ چون ممکن است بوی پیاز به دستانتان بچسبد.
بعد از این کار، بگذارید مواد کمی استراحت کنند و در این مدت خورشت را آماده کنید.
در یک قابلمه، روغن زیتون را روی حرارت متوسط گرم کنید. پیازهای خرد شده را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن طلایی و قهوهای شود.
سپس خمیر سیر و زنجبیل را اضافه کرده و به مدت ۲ دقیقه، مواد را به هم بزنید. بعد ماسالا، پاپریکا، زردچوبه، پودر زیره، پودر گشنیز و نمک را به مخلوط اضافه کنید و خوب هم بزنید.
فلفل و رب گوجه را نیز اضافه کنید و برای ۲ دقیقه دیگر هم بزنید.
حالا گوجههای خرد شده را اضافه کرده و مخلوط کنید. ماست زده شده را هم اضافه کنید و خوب مخلوط نمایید.
برگ شنبلیله را اضافه کنید تا طعمی خوب به خورشت بدهد. سپس یک پیمانه آب بریزید و هم بزنید تا مخلوط شود. اجازه دهید این مخلوط حدود ۲۰ دقیقه آرام بجوشد.
حالا گوشت را بردارید و آن را به شکل ۱۶ کوفته استوانهای یا گرد در آورید.
کوفتهها را در یک سینی فر که با فویل پوشانده شده است قرار دهید و آنها را در حرارت بالا برای ۳ تا ۵ دقیقه از هر طرف برشته کنید.
زمان برشته کردن بسته به دمای فر ممکن است متفاوت باشد، بنابراین باید به دقت چک کنید. همچنین میتوانید کوفتهها را روی منقل یا باربیکیو هم برشته کنید.
بعضی افراد ممکن است بخواهند کوفتهها را سرخ کنند، ولی این روش بهترین طعم را نخواهد داشت. باید توجه داشت که کوفتهها با کباب کردن کاملا پخته نمیشوند و بیشتر پخت آنها در سس خواهد بود.
اگر نیاز بود میتوانید برای یکدست کردن سس از مخلوط کن استفاده کنید، به خصوص که گوجهها ممکن است به هم نچسبیده باشند. این کار هم سس را غلیظ میکند و هم به آن ظاهری زیبا میدهد.
در صورت نیاز ادویههای بیشتری اضافه کنید. کوفتهها را هم به سس اضافه کنید. سس باید در حال جوش باشد، اما در مورد خورشت کوفته کباب قبلا یک مرحله پخت داشتیم.
سس را بگذارید به جوش بیفتد و حدود ۱۰ دقیقه دیگر آرام بپزد.
در پایان میتوانید روی خورشت برگ گشنیز بریزید. در صورت تمایل میتوانید کمی خامه یا ماست زده غلیظ هم روی آن بریزید.
این خورشت کوفته کباب را میتوانید با برنج یا نان سرو کنید.
نکات لازم در مورد کوفته کباب
اول همهی دستورالعمل را بخوانید، مواد را آماده کنید و سپس کار را شروع کنید.
اگر گوجه تازه را ترجیح میدهید، نیم کیلو گوجه تازه را خرد کنید و با پوست و تخم در مخلوط کن پوره کنید. برای بهتر شدن طعم، ۱ قاشق غذاخوری رب گوجه اضافه کنید.
اگر از گوجه تازه استفاده میکنید، افزودن آن به سس را به تاخیر بیندازید و ماست را فقط زمانی که گوجه کاملاً پخته شده است، اضافه کنید.
دستور تهیه کوفته انار و گردو با طعمی عالی و خوشمزه + سس کوفته انار
روش طبخ ۶ مدل کوفته خوشمزه و اصیل ایرانی + عکس