رسپی

دستور تهیه تهیه ۶ مدل آش شلغم مقوی و پرخاصیت + عکس (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

آش شلغم + دستور تهیه آش شلغم مناسب برای سرماخوردگی

زمستون که میشه، شلغم و لبو خیلی محبوب می‌شن. در این مطلب، یک دستور تهیه آش خوشمزه و مغذی رو به شما ارائه می‌دم. آش شلغم به خاطر شلغم و مواد دیگه‌ای که داره، خواص بسیار خوبی داره و طعم عالی‌ای هم داره. با ما همراه باشید.

دستور تهیه کامل و نکات آش شلغم خوشمزه و مجلسی

1 – دستور تهیه آش شلغم با عدس

مواد لازم :

  • برنج: نصف پیمانه
  • عدس: یک چهارم تا یک سوم پیمانه
  • شلغم: دو عدد متوسط
  • سبزی آش: 100 تا 150 گرم
  • پیاز درشت: یک عدد
  • زردچوبه: یک قاشق چایخوری
  • نعنا: یک قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل: به مقدار لازم

دستور تهیه :

  1. برنج را در یک قابلمه با آب بگذارید تا بپزد و خوب دونه‌ها باز بشه. در این مدت برنج را هم نزنید چون ممکنه لعابش باعث چسبیدن به ته قابلمه بشه.
  2. شلغم‌ها را به اندازه حبه قند خرد کنید و با عدس در یک قابلمه بپزید.
  3. این دو رو با برنج نذارید بپزند چون لعاب برنج باعث می‌شه پخت شلغم و عدس طولانی بشه.
  4. وقتی همه مواد پختند، عدس و شلغم را به برنج اضافه کنید و آبش را مناسب اندازه‌گیری کنید تا جا بیفته.
  5. اینکه مقدار سبزی چقدر باشه بستگی به سلیقه شما داره. بعضی‌ها دوست دارند آش رنگش کمتر یا بیشتر باشه.
  6. پیاز را سرخ کنید تا طلایی بشه، سپس زردچوبه را اضافه کنید و کمی تفت بدید. بعد نعنا را بریزید.
  7. این مخلوط را به قابلمه آش اضافه کنید که هم رنگش خوب بشه و هم طعمش بهتر بشه.
  8. بگذارید آش جا بیفتد و غلظت آن طبق سلیقه‌تان باشد. نمک و فلفل را هم به دلخواه اضافه کنید.
  9. آش آماده است و می‌توانید آن را با آب نارنج تازه و فلفل سیاه میل کنید!

دستور تهیه تهیه ۶ مدل آش شلغم مقوی و پرخاصیت + عکس

separator line

2 – دستور تهیه آش شلغم با گوشت

مواد لازم :

  • شلغم: ۱۵۰۰ گرم
  • برنج: ۲۰۰ گرم
  • پیاز داغ عسلی: ۳ قاشق سوپ‌خوری
  • گوشت چرخ‌کرده: ۵۰۰ گرم
  • عدس: ۷۵ گرم
  • زردچوبه: ۱ قاشق مرباخوری
  • روغن: ۱۵۰ گرم
  • فلفل: به مقدار لازم
  • نمک: به مقدار لازم

دستور تهیه :

  1. اگر گوشت چرخ‌کرده دارید، با کمی نمک و یک پیاز رنده‌شده مخلوط کنید و کوفته‌ریزه درست کنید و در کمی روغن سرخ کنید. اگر گوشت از ران باشد، آن را به شکل قیمه خرد کنید و با پیاز سرخ نمایید و کمی آب اضافه کنید.
  2. عدس را اضافه کنید و بگذارید با حرارت ملایم بپزد (مدت پخت با کوفته‌ریزه کوتاه‌تر است).
  3. سپس شلغم را پوست کرده و خرد کنید و به مخلوط گوشت اضافه کنید. برنج را بشویید و با زردچوبه، نمک و فلفل به گوشت اضافه کنید و حرارت را ملایم کنید و گهگاه هم بزنید تا همه مواد به خوبی بپزند.
  4. موقع کشیدن، کمی نعناع داغ روی آن بریزید.
  5. با رعایت مقادیر مواد اولیه، این غذا برای ۱۰ تا ۱۲ نفر کافی است.

“““html
دستور تهیه تهیه ۶ مدل آش شلغم مقوی و پرخاصیت + عکس

separator line

3 – دستور تهیه آش شلغم و ماش

مواد اولیه :

  • برنج به مقدار لازم (حدود ۱۵۰ تا ۲۵۰ گرم)
  • فلفل سیاه به مقدار لازم
  • ماش ۳۰۰ گرم
  • شلغم ۲۵۰ گرم
  • سبزی ۴۰۰ گرم (آشی)
  • هویج ۱۵۰ گرم
  • نمک به مقدار لازم
  • پیاز ۳ قاشق سوپ‌خوری (سرخ شده)

ماش یکی از حبوبات خوشمزه‌ ایران است، اما کمتر استفاده می‌شود. این ماده مقوی را می‌توان در بسیاری از آش‌ها، سوپ‌ها و حتی برنج به کار برد.

این آش به خاطر داشتن شلغم و ماش خیلی خوشمزه و خوش‌خوراک است. امیدوارم اگر تا به حال این ماده خوشمزه را نچشیده‌اید، از این آش لذت ببرید.

دستور تهیه:

  1. ماش را بعد از پاک کردن و شستن، با ۵ پیمانه آب و کمی نمک و روغن بپزید و در حین پخت مرتب هم بزنید تا ته نگیرد (زحمتی که می‌کشید به خوشمزگی‌اش می‌ارزد!).
  2. در یک ظرف جداگانه کمی روغن بریزید و بگذارید داغ شود، سپس پیازهای خرد شده را اضافه کنید و سرخ کنید.
  3. برنج شسته و بدون آب را به آن اضافه کرده و چند دقیقه تفت دهید، سپس زردچوبه را بیفزایید و همه مواد را به ماش اضافه کنید.
  4. بعد از کمی مخلوط کردن، شلغم، هویج و سبزیجات را هم به آش اضافه کنید و بگذارید آش به خوبی جا بیفتد.

دستور تهیه تهیه ۶ مدل آش شلغم مقوی و پرخاصیت + عکس

دستور تهیه تهیه ۶ مدل آش شلغم مقوی و پرخاصیت + عکس (مرحله به مرحله)

separator line

4 – دستور تهیه آش جو شلغم با آلو

مواد لازم :

  • جو پوست کنده : ۱ پیمانه (۱۳۰ گرم)
  • آلو بخارا : ۱۰ عدد (۱۰۰ گرم)
  • بلغور جو : ۲ قاشق غذاخوری (۳۰ گرم)
  • سبزیجات خشک معطر : به مقدار لازم
  • پیاز خرد شده : ۲ عدد متوسط (۲۸۰ گرم)
  • شلغم : ۳ عدد متوسط (۴۵۰ گرم)
  • سبزی آش خرد شده : ۶ پیمانه (۶۰۰ گرم)
  • نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری، پودر زیره : به مقدار لازم
  • روغن حیوانی (گاوی)، روغن کنجد یا روغن زیتون : به مقدار لازم (۵۰ گرم)

دستور تهیه :

  1. جو و بلغور را از قبل خیس کنید و همراه با مقدار مناسب آب و کمی زردچوبه و نمک بپزید.
  2. شلغم‌ها را به قطعات کوچک (۲ سانتی) خرد کنید. پیاز را با روغن، زردچوبه، ادویه کاری و پودر زیره تفت دهید و سپس سبزیجات خشک معطر را به آن اضافه کنید.
  3. پیاز تفت داده شده، شلغم خرد شده، آلو بخارا، سبزی خرد شده، فلفل و زنجبیل را به جو اضافه کرده و چند دقیقه بپزید و بگذارید با حرارت ملایم آماده شود.

دستور تهیه تهیه ۶ مدل آش شلغم مقوی و پرخاصیت + عکس

separator line

5 – دستور تهیه آش شلغم و لپه

مواد لازم :

  • شلغم ۴-۵ عدد
  • پیاز ۲ عدد
  • زردچوبه، نمک، فلفل به مقدار لازم
  • عدس ۱/۴ پیمانه
  • “““html

  • لپه ۱/۴ پیمانه
  • برنج نصف پیمانه
  • سبزی آش ۳ پیمانه
  • گوشت چرخ‌کرده ۲۵۰ گرم
  • نعناع داغ ۳-۴ قاشق غذاخوری
  • آبغوره یا گرد غوره به میزان لازم

دستور تهیه :

  1. برای تهیه آش شلغم، ابتدا پیازها را خرد کرده و در قابلمه تفت دهید.
  2. وقتی پیازها طلایی شد، زردچوبه را اضافه کنید و کمی دیگر تفت دهید.
  3. ۲ پارچ آب را به پیازها اضافه کنید و چند دقیقه بگذارید روی حرارت بماند.
  4. عدس و لپه خیسانده را به پیازها اضافه کنید و بگذارید تا خوب بپزند.
  5. بعد از حدود یک ساعت، برنج و سبزی آش را اضافه کنید و بگذارید آش کاملاً خوب پخته شود.
  6. در نیم ساعت آخر پخت، گوشت چرخ‌کرده به صورت قلقلی، شلغم ریز و نعنا داغ را به آش بیفزایید.
  7. آبغوره، نمک، فلفل سیاه و گرد غوره را به سلیقه خود به آش اضافه کنید.

دستور تهیه تهیه ۶ مدل آش شلغم مقوی و پرخاصیت + عکس

separator line

۶ – دستور تهیه آش شلغم با بلغور

مواد لازم :

  • شلغم ۲ عدد
  • پیاز ۲ عدد
  • هویچ ۲ عدد
  • ماش ۱ پیمانه
  • برنج نصف پیمانه
  • بلغور نصف پیمانه
  • گوشت گردن ۲۰۰ گرم
  • سبزی آش خرد شده (گشنیز، جعفری و اسفناج) نیم کیلو
  • کشک ۴ قاشق سوپ‌خوری
  • زردچوبه به میزان لازم
  • نعناع داغ ۳ قاشق سوپ‌خوری
  • روغن مایع ۳ قاشق سوپ‌خوری
  • نمک به میزان لازم
  • فلفل سیاه به میزان لازم

دستور تهیه :

  1. ابتدا گوشت گردن را در قابلمه به همراه پیاز، زردچوبه، فلفل سیاه و آب روی حرارت بگذارید تا بپزد.
  2. بعد از پخت گوشت، آب آن را از صافی جدا کنید و کنار بگذارید.
  3. گوشت را از استخوان‌ها جدا کنید و با دست خرد کنید.
  4. پیاز را خلالی خرد کرده و با کمی روغن در قابلمه تفت دهید تا طلایی شود.
  5. سپس مقداری زردچوبه، نمک و فلفل سیاه اضافه کنید و کمی تفت دهید. نصف پیاز داغ را کنار بگذارید. سپس ماش و بلغور را با مقداری آب اضافه کرده و حرارت را زیاد کنید تا آب بجوشد.
  6. وقتی آب جوشید، حرارت را کم کنید تا حبوبات به آرامی نیم‌پز شوند. حواستان باشد که هر از گاهی آش را هم بزنید تا ته نگیرد.
  7. بعد از نیم‌پز شدن حبوبات، برنج را اضافه کنید و بگذارید تا برنج هم نیم‌پز شود.
  8. پس از نیم‌پز شدن برنج، شلغم و هویچ خرد شده را اضافه کنید. سپس سبزی آش، گوشت پخته شده، آب گوشت، دو قاشق نعناع داغ، سیر له شده و کشک را بیفزایید و نمک را تنظیم کنید. بگذارید آش روی حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد.
  9. پس از پختن آش، آن را در ظرف سرو بکشید و با نعناع داغ، پیاز داغ و کشک تزیین کنید. امیدواریم از خوردن این آش شلغم لذت ببرید.

دستور تهیه تهیه ۶ مدل آش شلغم مقوی و پرخاصیت + عکس

separator line

بیشتر بخوانید :

سبزی آش | سبزی مخصوص آش رشته چه سبزی‌هایی است + خواص

شله مشهدی | دستور تهیه آش شله مشهدی یک افطار راحت و سبک

آش انار | دستور تهیه ۶ مدل آش انار ترش و خوشمزه + عکس

دستور تهیه آش شله قلمکار با ۴ روش به همراه نکات کلیدی + عکس

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا