دستور تهیه تهیه ۶ مدل آش شلغم مقوی و پرخاصیت + عکس (مرحله به مرحله)

“`html
آش شلغم + دستور تهیه آش شلغم مناسب برای سرماخوردگی
زمستون که میشه، شلغم و لبو خیلی محبوب میشن. در این مطلب، یک دستور تهیه آش خوشمزه و مغذی رو به شما ارائه میدم. آش شلغم به خاطر شلغم و مواد دیگهای که داره، خواص بسیار خوبی داره و طعم عالیای هم داره. با ما همراه باشید.
دستور تهیه کامل و نکات آش شلغم خوشمزه و مجلسی
1 – دستور تهیه آش شلغم با عدس
مواد لازم :
- برنج: نصف پیمانه
- عدس: یک چهارم تا یک سوم پیمانه
- شلغم: دو عدد متوسط
- سبزی آش: 100 تا 150 گرم
- پیاز درشت: یک عدد
- زردچوبه: یک قاشق چایخوری
- نعنا: یک قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل: به مقدار لازم
دستور تهیه :
- برنج را در یک قابلمه با آب بگذارید تا بپزد و خوب دونهها باز بشه. در این مدت برنج را هم نزنید چون ممکنه لعابش باعث چسبیدن به ته قابلمه بشه.
- شلغمها را به اندازه حبه قند خرد کنید و با عدس در یک قابلمه بپزید.
- این دو رو با برنج نذارید بپزند چون لعاب برنج باعث میشه پخت شلغم و عدس طولانی بشه.
- وقتی همه مواد پختند، عدس و شلغم را به برنج اضافه کنید و آبش را مناسب اندازهگیری کنید تا جا بیفته.
- اینکه مقدار سبزی چقدر باشه بستگی به سلیقه شما داره. بعضیها دوست دارند آش رنگش کمتر یا بیشتر باشه.
- پیاز را سرخ کنید تا طلایی بشه، سپس زردچوبه را اضافه کنید و کمی تفت بدید. بعد نعنا را بریزید.
- این مخلوط را به قابلمه آش اضافه کنید که هم رنگش خوب بشه و هم طعمش بهتر بشه.
- بگذارید آش جا بیفتد و غلظت آن طبق سلیقهتان باشد. نمک و فلفل را هم به دلخواه اضافه کنید.
- آش آماده است و میتوانید آن را با آب نارنج تازه و فلفل سیاه میل کنید!
2 – دستور تهیه آش شلغم با گوشت
مواد لازم :
- شلغم: ۱۵۰۰ گرم
- برنج: ۲۰۰ گرم
- پیاز داغ عسلی: ۳ قاشق سوپخوری
- گوشت چرخکرده: ۵۰۰ گرم
- عدس: ۷۵ گرم
- زردچوبه: ۱ قاشق مرباخوری
- روغن: ۱۵۰ گرم
- فلفل: به مقدار لازم
- نمک: به مقدار لازم
دستور تهیه :
- اگر گوشت چرخکرده دارید، با کمی نمک و یک پیاز رندهشده مخلوط کنید و کوفتهریزه درست کنید و در کمی روغن سرخ کنید. اگر گوشت از ران باشد، آن را به شکل قیمه خرد کنید و با پیاز سرخ نمایید و کمی آب اضافه کنید.
- عدس را اضافه کنید و بگذارید با حرارت ملایم بپزد (مدت پخت با کوفتهریزه کوتاهتر است).
- سپس شلغم را پوست کرده و خرد کنید و به مخلوط گوشت اضافه کنید. برنج را بشویید و با زردچوبه، نمک و فلفل به گوشت اضافه کنید و حرارت را ملایم کنید و گهگاه هم بزنید تا همه مواد به خوبی بپزند.
- موقع کشیدن، کمی نعناع داغ روی آن بریزید.
- با رعایت مقادیر مواد اولیه، این غذا برای ۱۰ تا ۱۲ نفر کافی است.
“““html
3 – دستور تهیه آش شلغم و ماش
مواد اولیه :
- برنج به مقدار لازم (حدود ۱۵۰ تا ۲۵۰ گرم)
- فلفل سیاه به مقدار لازم
- ماش ۳۰۰ گرم
- شلغم ۲۵۰ گرم
- سبزی ۴۰۰ گرم (آشی)
- هویج ۱۵۰ گرم
- نمک به مقدار لازم
- پیاز ۳ قاشق سوپخوری (سرخ شده)
ماش یکی از حبوبات خوشمزه ایران است، اما کمتر استفاده میشود. این ماده مقوی را میتوان در بسیاری از آشها، سوپها و حتی برنج به کار برد.
این آش به خاطر داشتن شلغم و ماش خیلی خوشمزه و خوشخوراک است. امیدوارم اگر تا به حال این ماده خوشمزه را نچشیدهاید، از این آش لذت ببرید.
دستور تهیه:
- ماش را بعد از پاک کردن و شستن، با ۵ پیمانه آب و کمی نمک و روغن بپزید و در حین پخت مرتب هم بزنید تا ته نگیرد (زحمتی که میکشید به خوشمزگیاش میارزد!).
- در یک ظرف جداگانه کمی روغن بریزید و بگذارید داغ شود، سپس پیازهای خرد شده را اضافه کنید و سرخ کنید.
- برنج شسته و بدون آب را به آن اضافه کرده و چند دقیقه تفت دهید، سپس زردچوبه را بیفزایید و همه مواد را به ماش اضافه کنید.
- بعد از کمی مخلوط کردن، شلغم، هویج و سبزیجات را هم به آش اضافه کنید و بگذارید آش به خوبی جا بیفتد.
4 – دستور تهیه آش جو شلغم با آلو
مواد لازم :
- جو پوست کنده : ۱ پیمانه (۱۳۰ گرم)
- آلو بخارا : ۱۰ عدد (۱۰۰ گرم)
- بلغور جو : ۲ قاشق غذاخوری (۳۰ گرم)
- سبزیجات خشک معطر : به مقدار لازم
- پیاز خرد شده : ۲ عدد متوسط (۲۸۰ گرم)
- شلغم : ۳ عدد متوسط (۴۵۰ گرم)
- سبزی آش خرد شده : ۶ پیمانه (۶۰۰ گرم)
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری، پودر زیره : به مقدار لازم
- روغن حیوانی (گاوی)، روغن کنجد یا روغن زیتون : به مقدار لازم (۵۰ گرم)
دستور تهیه :
- جو و بلغور را از قبل خیس کنید و همراه با مقدار مناسب آب و کمی زردچوبه و نمک بپزید.
- شلغمها را به قطعات کوچک (۲ سانتی) خرد کنید. پیاز را با روغن، زردچوبه، ادویه کاری و پودر زیره تفت دهید و سپس سبزیجات خشک معطر را به آن اضافه کنید.
- پیاز تفت داده شده، شلغم خرد شده، آلو بخارا، سبزی خرد شده، فلفل و زنجبیل را به جو اضافه کرده و چند دقیقه بپزید و بگذارید با حرارت ملایم آماده شود.
5 – دستور تهیه آش شلغم و لپه
مواد لازم :
- شلغم ۴-۵ عدد
- پیاز ۲ عدد
- زردچوبه، نمک، فلفل به مقدار لازم
- عدس ۱/۴ پیمانه
- لپه ۱/۴ پیمانه
- برنج نصف پیمانه
- سبزی آش ۳ پیمانه
- گوشت چرخکرده ۲۵۰ گرم
- نعناع داغ ۳-۴ قاشق غذاخوری
- آبغوره یا گرد غوره به میزان لازم
“““html
دستور تهیه :
- برای تهیه آش شلغم، ابتدا پیازها را خرد کرده و در قابلمه تفت دهید.
- وقتی پیازها طلایی شد، زردچوبه را اضافه کنید و کمی دیگر تفت دهید.
- ۲ پارچ آب را به پیازها اضافه کنید و چند دقیقه بگذارید روی حرارت بماند.
- عدس و لپه خیسانده را به پیازها اضافه کنید و بگذارید تا خوب بپزند.
- بعد از حدود یک ساعت، برنج و سبزی آش را اضافه کنید و بگذارید آش کاملاً خوب پخته شود.
- در نیم ساعت آخر پخت، گوشت چرخکرده به صورت قلقلی، شلغم ریز و نعنا داغ را به آش بیفزایید.
- آبغوره، نمک، فلفل سیاه و گرد غوره را به سلیقه خود به آش اضافه کنید.
۶ – دستور تهیه آش شلغم با بلغور
مواد لازم :
- شلغم ۲ عدد
- پیاز ۲ عدد
- هویچ ۲ عدد
- ماش ۱ پیمانه
- برنج نصف پیمانه
- بلغور نصف پیمانه
- گوشت گردن ۲۰۰ گرم
- سبزی آش خرد شده (گشنیز، جعفری و اسفناج) نیم کیلو
- کشک ۴ قاشق سوپخوری
- زردچوبه به میزان لازم
- نعناع داغ ۳ قاشق سوپخوری
- روغن مایع ۳ قاشق سوپخوری
- نمک به میزان لازم
- فلفل سیاه به میزان لازم
دستور تهیه :
- ابتدا گوشت گردن را در قابلمه به همراه پیاز، زردچوبه، فلفل سیاه و آب روی حرارت بگذارید تا بپزد.
- بعد از پخت گوشت، آب آن را از صافی جدا کنید و کنار بگذارید.
- گوشت را از استخوانها جدا کنید و با دست خرد کنید.
- پیاز را خلالی خرد کرده و با کمی روغن در قابلمه تفت دهید تا طلایی شود.
- سپس مقداری زردچوبه، نمک و فلفل سیاه اضافه کنید و کمی تفت دهید. نصف پیاز داغ را کنار بگذارید. سپس ماش و بلغور را با مقداری آب اضافه کرده و حرارت را زیاد کنید تا آب بجوشد.
- وقتی آب جوشید، حرارت را کم کنید تا حبوبات به آرامی نیمپز شوند. حواستان باشد که هر از گاهی آش را هم بزنید تا ته نگیرد.
- بعد از نیمپز شدن حبوبات، برنج را اضافه کنید و بگذارید تا برنج هم نیمپز شود.
- پس از نیمپز شدن برنج، شلغم و هویچ خرد شده را اضافه کنید. سپس سبزی آش، گوشت پخته شده، آب گوشت، دو قاشق نعناع داغ، سیر له شده و کشک را بیفزایید و نمک را تنظیم کنید. بگذارید آش روی حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد.
- پس از پختن آش، آن را در ظرف سرو بکشید و با نعناع داغ، پیاز داغ و کشک تزیین کنید. امیدواریم از خوردن این آش شلغم لذت ببرید.
بیشتر بخوانید :
سبزی آش | سبزی مخصوص آش رشته چه سبزیهایی است + خواص
شله مشهدی | دستور تهیه آش شله مشهدی یک افطار راحت و سبک
آش انار | دستور تهیه ۶ مدل آش انار ترش و خوشمزه + عکس
دستور تهیه آش شله قلمکار با ۴ روش به همراه نکات کلیدی + عکس