رسپی

دستور تهیه جوز قندی خوشمزه و طعم دار (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

طرز تهیه جوز قندی؛ گرانترین شیرینی و خشکبار ایران

جوزقندی یکی از شیرینی‌ها و خشکبار سنتی استان مرکزی است که با قرار دادن پودر مخصوص یا گردو داخل میوه‌های خشک مثل هلو، آلو و انجیر برای شب یلدا تهیه می‌شود.
جوز قندی یکی از خوشمزه‌ترین خشکبارها در شهر نراق است که در فصل پاییز تهیه می‌شود. این شیرینی سنتی مخصوص شب یلدا بوده و به عنوان سوغات استان مرکزی، به ویژه از شهر نراق شناخته می‌شود.

برای تهیه جوز قندی از هلوی محلی به نام الگ استفاده می‌شود که طعمی ترش و شیرین دارد. این خوراکی به عنوان گران‌ترین خشکبار یا شیرینی سنتی ایران شناخته می‌شود.
جوز قندی بسیار مغذی و خوشمزه است و می‌تواند انرژی بدن را برای ساعت‌ها تأمین کند. می‌توانید از آن به عنوان یک میان وعده سالم استفاده کنید.

از جوز قندی به خاطر ترکیبات مقوی‌اش می‌توان به عنوان وعده غذایی یا منبع انرژی استفاده کرد. این خوراکی خراب نمی‌شود، فضای کمی می‌گیرد و کالری بالایی دارد که باعث احساس سیری طولانی ‌مدت می‌شود.
به همین دلیل، در گذشته یکی از بهترین غذاها برای سربازان در جنگ‌ها محسوب می‌شد و شاید دلیل اصلی تهیه این شیرینی هم راحتی حمل آن توسط سربازان بوده است.

امروزه، استفاده از جوز قندی برای کسانی که به کوهنوردی و طبیعت‌گردی علاقه دارند، بهترین گزینه است و در صورت نداشتن دسترسی به غذا، می‌تواند انرژی لازم را تامین کند.
تنوع جوز قندی در شهرستان برزک بسیار بیشتر است و با انواع میوه‌های محلی مانند آلویی، انجیری، گلابی امرودی، هلو الگی و گلابی گنجونی تهیه می‌شود.

برای تهیه جوز قندی، ابتدا میوه‌ها را در آفتاب می‌گذارند تا نیمه خشک شوند، سپس هسته آن را خارج کرده و با پودر مخصوص یا گردوی نصف شده پر می‌کنند (به گردو در لهجه محلی “جوز” گفته می‌شود) و دوباره در آفتاب گذاشته می‌شوند تا خشک شوند.

چگونه جوز قندی درست کنم؟

مواد لازم برای تهیه جوز قندی با هلو خشک

  • هلو : به میزان دلخواه
  • مغز بادام و گردو، شکر، هل، آرد نخودچی : به میزان دلخواه
  • گردو نصف شده : به میزان دلخواه

دستور تهیه جوز قندی

برای تهیه جوز قندی با هلوی خشک، هلوی محلی الگ را پوست کنده و حدود 3 روز در آفتاب می‌گذارند تا نیم‌خشک شود.
با یک چاقو برش کوچکی در انتهای میوه ایجاد کرده و هسته هلو را خارج می‌کنند، سپس یک روز دیگر در آفتاب می‌گذارند.
داخل هلو را با مغز گردو نصف شده و ترکیبی از آرد مغز بادام، گردو و پودر قند و هل بسته به سلیقه خود پر می‌کنند.
در برخی مناطق آرد نخودچی هم به این ترکیب اضافه می‌شود.

نکات طلایی در مورد جوز قندی

در هلو را ببندید و چند روز دیگر در آفتاب بگذارید تا کاملا خشک شود.
جوز قندی هلو را در ظرفی در بسته یا در پلاستیک داخل یخچال نگهداری کنید.
ماندگاری جوز قندی در یخچال حدود 1 سال است.
برای آجیل زمستان، شب یلدا یا عید نوروز از جوز قندی هلو استفاده می‌کنند.
در روش محلی، جوز قندی‌ها را بعد از خشک شدن مانند تسبیح به نخ می‌کشند و در محل خنک و تاریک از سقف آویزان می‌کنند تا بیشترین ماندگاری را داشته باشند.
می‌توانید پودر هسته زردآلو را جایگزین بادام و گردو کنید.

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا