رسپی

دستور تهیه حلوای بگل خوشمزه و خوشرنگ مرحله به مرحله (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

شاتیه (حلوای بگل)

حلوای بگل یا شاتیه که در کردی “به گل” نامیده می‌شود، یکی از تنقلات خوشمزه کردی و سوغاتی‌های سنتی استان ایلام است. این حلوایی که بسیار مقوی و خوشمزه است، دستور تهیه ساده‌ای دارد. سرشار از کلسیم است و برای رشد کودکان و تقویت عضلات ورزشکاران بسیار مفید است.
حلوا خرما بگل کالری بالایی دارد و به همین دلیل به خصوص برای کوهنوردان یک خوراکی مناسب است. این حلوای خوشمزه به شما کمک می‌کند تا در مسیرهای طولانی انرژی لازم بدن را تأمین کنید، بدون اینکه نیاز به حمل مواد غذایی زیاد داشته باشید. همچنین، مصرف آن در هوای سرد به گرم شدن بدن کمک می‌کند.
این حلوا از ترکیب خرما، بگل (کشک پودر شده)، روغن حیوانی و کنجد سفید تهیه می‌شود.

مواد لازم حلوای بگل

کشک محلی خشک و پودر شده: تقریباً یک پیمانه
خرما (از نوع خشک و مضافتی نباشد) و هسته‌اش جدا شده: تقریباً نیم کیلو
زعفران و روغن حیوانی به میزان لازم

دستور تهیه حلوای بگل

ابتدا خرما را با حرارت ملایم در روغن حیوانی گرم کنید و به آرامی هم بزنید تا نرم شود.
سپس مخلوط زعفران و کشک (بگل) را به خرما اضافه کنید و مواد را با گوشت‌کوب له کنید تا به خوبی مخلوط شوند.
تابه را از روی حرارت بردارید و مواد را بجوشید تا به یک خمیر یکنواخت برسید.
نسبت خرما و بگل به سلیقه خودتان بستگی دارد، اما اگر حلوا پر روغن و پر بگل باشد، خوشمزه‌تر خواهد شد.
در روش دوم برای تهیه حلوای خرما بگل، می‌توانید از بگل خیس‌خورده استفاده کنید. پس از نرم شدن خرما روی حرارت، بگل خیس‌خورده را اضافه کنید و با پشت ملاقه مواد را به هم بزنید. سپس حلوا را در دیس کشیده و صاف کنید و روی آن را با بگل خشک و دانه‌های کنجد تزئین نمایید.

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا