دستور تهیه حلوا با آرد نان سنگک + فوت و فن درست کردن حلوا (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه حلوا با آرد سنگک خوشمزه و تیره
یکی از آردهای مناسب برای تهیه حلوا تیره و خوشمزه، آرد سنگک است. در این مطلب از رضیم دستور تهیه حلوا با آرد سنگک به همراه نکات مهم در تهیه حلوا را بررسی خواهیم کرد.
دستور تهیه حلوا تیره و خوشمزه با آرد نان سنگک + نکات کلیدی
مواد اولیه برای تهیه حلوا با آرد سنگک
- آرد: دو لیوان
- شکر: یک لیوان
- آب: نصف لیوان
- گلاب: نصف لیوان
- زعفران دمکرده غلیظ: چهار قاشق غذاخوری
- روغن: حدود یک لیوان یا شاید بیشتر
مواد لازم برای تهیه شربت حلوا
- شکر: چهار پیمانه
- آب: دو پیمانه
- گلاب: نصف پیمانه
- زعفران: یک قاشق مرباخوری
دستور تهیه شربت حلوا
شکر و آب را با هم مخلوط کرده و روی حرارت میگذاریم تا شکر حل شود. بعد از اینکه شربت کمی غلیظ شد، زعفران و سپس گلاب را اضافه کرده و حرارت را خاموش میکنیم.
دستور تهیه حلوای سنگک در منزل
ابتدا آرد را داخل قابلمه میریزیم و تفت میدهیم. در آغاز شعله را زیاد کنید تا آرد شروع به قهوهای شدن کند، سپس شعله را کم کنید.
باید به طور مرتب آرد را هم بزنید تا همه جای آن یکدست تفت بخورد و تغییر رنگ دهد. وقتی آرد به طور کامل قهوهای شد، از روی حرارت برمیداریم و کمی که خنک شد، آن را الک میکنیم تا گلولهگلوله نشود.
سپس دوباره آرد را روی گاز میگذاریم و روغن را اضافه میکنیم و سریع هم میزنیم تا روغن کاملاً به خورد آرد برود. حدود پنج تا شش دقیقه با شعله ملایم سرخ میکنیم. حالا وقت اضافه کردن شربت است.
موقع اضافه کردن شربت حلوا، آرد را از روی حرارت برمیداریم و شربت را به آرامی اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم. وقتی شربت خوب به خورد آرد رفت، دوباره شربت را اضافه میکنیم و وقتی تمام شربت را به آرد اضافه کردیم، دوباره روی حرارت ملایم میگذاریم و دو طرف تابه را میگیریم و به نوعی مثل گهواره تکان میدهیم. این کار باعث میشود حلوا به روغن بیفتد. چند دقیقه این کار را ادامه دهید تا حلوا کاملاً به روغن بیفتد و صاف شود.
نکات لازم برای پخت حلوا خوشمزه با آرد سنگک
برای اینکه حلوا تیرهتری داشته باشید، بهتر است از آرد سنگک استفاده کنید. میتوانید این حلوا را با آرد گندم و آرد نان بربری هم درست کنید.
ولی اگر میخواهید حلوا تیرهتر و خوشمزهتر باشد، پیشنهاد میکنم از آرد سنگک استفاده کنید.
آرد نان سنگک به دلیل داشتن سبوس، برای تهیه حلوا مناسبتر است.
اگر میخواهید حلوا تیره شود، ابتدا آرد را بدون روغن تفت دهید. آرد را خوب تفت دهید (اما به طور مداوم هم بزنید تا نسوزد).
تفت دادن خوب آرد بدون روغن، روی طعم نهایی حلوا تأثیر دارد.
بعد از اینکه آرد را تفت دادید، حتماً آن را الک کنید و سپس روغن را اضافه کنید؛ در غیر این صورت ممکن است آرد گلوله گلوله شود.
راز و رمز و نکات مهم در تهیه حلوا
1. برای تهیه حلوا بهتر است از آرد نان سنگک استفاده کنید. حلوای تهیه شده از این آرد لطیفتر و خوشمزهتر خواهد بود.
2. اگر میخواهید حلوا را شکوفه بزنید، باید آن کمی نرمتر باشد. باید به دستور تهیه حلوا حدود ۴ تا ۵ قاشق شربت یا گلاب اضافه کنید تا کمی شلتر شود و بتوانید به راحتی آن را شکوفه بزنید.
3. اگر در حین گهواره کردن حلوا، تکهتکه شد، شربت آن کم است و باید کمی شربت اضافه کنید.
4. اگر حلوا در قابلمه گهواره نشد و منسجم نبود، میزان شربت اضافه شده زیاد است و باید حلوا را روی حرارت بگذارید تا کمی آب اضافه آن بجوشد و تبخیر شود.
5. برای جلوگیری از شل شدن حلوا، شربت را یکباره اضافه نکنید و در چند مرحله این کار را انجام دهید. چون اگر حلوا شل شود و حرارت ببیند، کیفیت آن کاهش مییابد.
6. میزان جذب شربت در آردهای مختلف متفاوت است. دقت کنید که اضافه کردن شربت به یکباره ممکن است حلوا را کاملاً شل کند.
“““html
خراب نکند. در اضافه کردن شربت خیلی دقت کنید.
7. توجه داشته باشید که اگر شربت حلوا بیشتر از حد باقی بماند، حلوا شیرینیاش کم میشود. در پایان پخت، فقط چند قاشق شربت باید باقی بماند.
8. اگر دوست دارید حلوا طعم دارچین داشته باشد، میتوانید یک قاشق سوپخوری دارچین به شربت اضافه کنید.
9. اگر میخواهید حلوا با طعم کاکائو درست کنید، ۲۰ گرم از آرد را کم کرده و به جای آن ۲۰ گرم کاکائو اضافه کنید.
10. بهترین کار این است که برای هم زدن حلوا و شربت از قاشق چوبی استفاده کنید.
11. آرد حلوا را آرام و با حوصله سرخ کنید تا نسوزد، چون آرد سوخته باعث بلندی تلخی حلوا میشود.
چند ایده زیبا برای تزئین حلوا
حلوا را در یک سینی بزرگ بریزید و بالای آن را با خلال بادام و پودر نارگیل تزئین کنید.
میتوانید حلوا را بین دو نان بستنی به اندازه دلخواه قرار دهید.
همچنین میتوانید آن را در نان میکادو بگذارید و به اندازههای مختلف برش بدهید.
میتوانید حلوا را در نانهای شیرینی خامهای پر کنید.
همچنین میتوانید آن را روی نان رولت بزنید و رول کنید.
حلوا را میتوانید در کاغذ شکلات یا کپسولهای مافین در سایزهای مختلف قرار دهید و یا شکوفه بزنید.
همچنین میتوانید آن را در نانهای سنتی مانند لواش یا سنگک بپیچید و برش بزنید.
بیشتر بخوانید :
حلوا بوتیکی؛ ۴ روش برای تهیه حلوا بوتیکی مجلسی
دستور تهیه ۱۰ مدل حلوا خوشمزه و مجلسی + عکس
دستور تهیه حلوای مقوی با شیره انگور