رسپی
دستور تهیه حلوا سیاه (حلوای سیاه اردبیلی) (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه حلوای سیاه (ویژه ی اردبیل)
حلوا سیاه یا “قره حلوا” یک دسر خوشمزه و پرخاصیت است که به عنوان سوغاتی اردبیل شناخته میشود. این حلوا با ترکیب مواد غذایی مفید و با روش سنتی تهیه میشود و قدمت آن به بیش از یک قرن میرسد. این دسر همچنان طرز تهیه و طعم خود را حفظ کرده و ارزش غذایی بالایی دارد.
با ما همراه شوید.
دستور تهیه حلوای سیاه (حلوای سیاه اردبیل)
دستور تهیه شیره حلوای سیاه
- برای درست کردن شیره حلوا، شکر، آب، گلاب، زعفران و هل را مخلوط کنید و در یک قابلمه روی حرارت ملایم بگذارید تا ۵ دقیقه بجوشد. سپس روغن را در قابلمهای جداگانه گرم کنید.
- آرد را دو بار الک کرده و در ظرفی بریزید. با حرارت کم شروع به تفت دادن آن کنید.
- آرد را به قدری تفت دهید که رنگش کرم شود. مراقب باشید که آرد نسوزد (با قاشق مرتب هم بزنید).
- وقتی رنگ آرد کرم شد، روغن داغ را به آن اضافه کرده و خوب هم بزنید تا آرد سرخ و رنگش طلایی شود.
- حرارت را کم کرده و شیره داغ (مخلوط آب و شکر که از قبل آماده کردهاید) را اضافه کنید.
- همه مواد را خوب مخلوط کنید. سپس کره را اضافه کرده و هم بزنید تا حلوا خوش رنگ و خوشبو شود.
- سپس حلوا را داغ در ظرف بریزید و با پسته، پودر نارگیل و … تزئین کنید.
نکتههای آخر برای تهیه حلوا سیاه
- بهترین نوع آرد برای حلوا، آرد نان و به ویژه آرد سنگک است. میتوانید این دسر خوشمزه را با نان شیرینی میکادو (نان بستنی) هم سرو کنید.
- برای سرو، حلوا را روی یک لایه نان داغ بریزید و به خوبی پخش کنید. سپس یک لایه نان دیگر روی آن قرار دهید و بعد از خنک شدن به شکل شیرینی برش بزنید.
- اگر در هنگام درست کردن حلوا گلولههای کوچکی در مخلوط آرد و روغن دیدید، با رد کردن آرد از یک صافی بزرگ این مشکل حل میشود.
- میتوانید قبل از اینکه آرد را به روغن بیفزایید، یک بار آن را الک کنید تا از این مشکل جلوگیری شود.
- برای این که رنگ حلوا بیشتر شود، میتوانید ۲ قاشق غذاخوری پودر کاکائو در زمان اضافه کردن آرد به روغن بریزید؛ طعم کاکائو در حلوا معلوم نمیشود!
جمع آوری شده از مجله رضیم
مریم امینی