دستور تهیه خورش ترش واش غذای محلی گیلان (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه خورش ترش واش
ترش واش خورش یا خورش آبکی یکی از خوشمزهترین خورشتهای استان گیلان است. این غذا در ظرف خاصی به نام گمج پخته میشود. گمج ظرفی سفالی مخصوص گیلانیهاست که در آن انواع خورشت مانند فسنجان، باقلاقاتق و غذاهای محبوب دیگر پخته میشود.
غذا در گمج به آرامی پخته میشود و طعم بسیار خوبی به غذا میدهد. این ظرف در گذشته بسیار استفاده میشده و امروز هم کاربرد دارد.
نام این غذا از گیاهی به نام ترش واش گرفته شده که جزء گیاهان خانواده شبدر است. این سبزی طعمی ترش دارد و پاک کردن آن ممکن است سخت باشد، اما مردم شمال به خوشمزگی این غذا اعتقاد دارند و به سختیهای آن اهمیت نمیدهند.
مواد اصلی این غذا شامل مرغ، بادمجان و سبزیهای محلی شمال است. بادمجان دارای مادهای به نام اسید کلروژنیک است که برای از بین بردن رادیکالهای آزاد مفید است.
این ترکیب به کاهش کلسترول بد خون کمک میکند و مانند یک آنتیبیوتیک و آنتیویروس عمل میکند. بهتر است بادمجانها را بخارپز یا کبابی مصرف کنید و از بادمجان سرخ کرده پرهیز کنید.
یکی از خواص بادمجان کمک به کاهش فشار خون است. در بادمجان تقریباً هیچ نمکی وجود ندارد؛ به طوری که در هر فنجان بادمجان پخته شده فقط یک میلیگرم نمک وجود دارد که مقدار بسیار کمی است.
افزایش مصرف نمک میتواند باعث بالا رفتن فشار خون و به وجود آمدن مشکلات قلبی و کلیوی شود.
دستور تهیه پخت ترش واش
نحوه پخت ترش واش خورش
مواد لازم برای تهیه خورش ترش واش برای 4 نفر:
- مرغ: نیم کیلو
- بادمجان: 4 عدد
- گوجهفرنگی: 4 عدد
- پیاز: 1 عدد
- سبزی محلی (چوچاق، نعنا، کوتکوتو، ترش واش): به میزان لازم
- سبزی (گشنیز، ترشک، سیر، برگ چغندر): به میزان لازم
- رب آلوچه: 2 قاشق غذاخوری
- رب انار (ملس): 2 قاشق غذاخوری
- نمک: به میزان لازم
- فلفل: به میزان لازم
- زردچوبه: به میزان لازم
دستور تهیه خورش ترش واش:
ابتدا بادمجانها را پوست کنده و در آب نمک قرار میدهیم. بعد از آن سبزیها را خرد کرده و با مقداری روغن سرخ میکنیم و پیاز را رنده کرده و به مخلوط سبزی اضافه میکنیم (به همراه آب پیاز).
سپس نمک و زردچوبه را اضافه کرده و خوب هم میزنیم تا ته نگیرد. بعد مرغ را جداگانه سرخ میکنیم و به مخلوط سبزیها اضافه میکنیم. سپس بادمجانها را از آب نمک درآورده و سرخ میکنیم و به غذا اضافه میکنیم.
اگر سبزی مخصوص را ندارید، میتوانید از هر سبزی که دارید استفاده کنید و سعی کنید از سبزیهای معطر بیشتر استفاده کنید.
رب را در کمی آب جوش حل کرده و به خورش اضافه میکنیم، سپس دو لیوان دیگر آب جوش به آن اضافه کرده و وقتی که خورش جوشید، حرارت را کم میکنیم تا به آرامی پخته شود.
گوجهفرنگیها را از وسط نصف کرده و سرخ میکنیم. وقتی خورش تقریباً 45 دقیقه پخته و بادمجانها نرم شدند، گوجهها را به آن اضافه میکنیم و بعد از 15 دقیقه خورش آماده سرو با برنج میشود.
نکات خوشمزه شدن خورش ترش واش
فوت و فنهای پخت خورش ترش واش
- اگر بادمجانها له نشدند، خورش را هم بزنید تا له شوند.
- اگر سبزی مخصوص را نداشتید، میتوانید از سبزیهای دیگر استفاده کنید و بیشتر از سبزیهای معطر استفاده کنید.
“““html
دستور تهیه خورشت اناربیج، بسیار خوشمزه و ایدهآل
دستور تهیه کال کباب، غذای معروف و اصیل شمالی