دستور تهیه خورش غوره بادمجان خوشمزه و مجلسی به روش همدانی (مرحله به مرحله)

“`html
بادمجان یکی از مواد غذایی محبوب است که غذاهای خوشمزه زیادی با آن درست میشود و خیلیها نمیتوانند از آن بگذرند. غذاهایی مثل سوفله بادمجان، خورشت بادمجان و بادمجان شکم پر، گزینههای وسوسهانگیزی هستند که در آنها از بادمجان استفاده میشود. خورش غوره بادمجان، یکی از غذاهای محلی است که مواد اصلی آن، بادمجان، غوره و گوشت است و به خاطر وجود غوره، طعمی ترش دارد.
این خورش برای کسانی که طرفدار غذاهای ترش هستند، انتخاب مناسبی است. هرچند که بیشتر در فصل تابستان که غوره تازه موجود است، درست میشود، ولی میتوان غوره را فریز کرد و در تیرمان سال هم این خورش خوشمزه را تهیه کرد. در این مقاله سعی داریم طرز تهیه خورش غوره بادمجان با گوشت و خواص غوره را برای شما توضیح دهیم.
مواد لازم برای تهیه خورش غوره بادمجان
بادمجان ۱ کیلوگرم
گوشت مغز ران یا سردست گوسفند ۴۰۰ گرم
غوره ۲۰۰ گرم
پیاز بزرگ ۳ عدد
نمک به مقدار لازم
فلفل قرمز به مقدار لازم
گوجهفرنگی ۴ عدد
رب گوجهفرنگی ۲ قاشق سوپخوری
زردچوبه به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
تهیه بادمجان بدون تلخی
بادمجانها را بعد از شستن پوست بگیرید و نصف کنید.
آب را جوش بیاورید و در یک ظرف بزرگ ریخته، مقداری نمک به آن اضافه کنید. سپس بادمجانها را به آب جوش و نمک اضافه کنید و بعد از یک ساعت آب آن را خالی کنید.
این کار را دو بار دیگر تکرار کنید، بادمجانها را در آب بدون نمک بگذارید و هر بار یک ساعت بگذارید تا تلخی آن گرفته شود.
بعد از اینکه تلخی بادمجانها گرفته شد، در یک قابلمه آب جوش بیاورید و یک قاشق غذاخوری نمک، آبلیمو، شکر و سرکه به آن اضافه کنید و بادمجانها را به مدت ۱۵ دقیقه در آن بپزید. سپس بادمجانها را بشویید و در صافی بگذارید تا خشک شوند.
دستور تهیه خورش غوره بادمجان با گوشت
۲ تا ۳ عدد زرده تخممرغ را با محلول زعفران مخلوط کرده و کمی وانیل و نمک به آن بیفزایید و با چنگال هم بزنید.
بادمجانها را در زرده تخممرغ بغلتانید و در روغن سرخ کنید و کنار بگذارید.
پیاز را سرخ کنید و یک حبه سیر له شده به آن اضافه کرده و تفت دهید تا طلایی شود.
حالا گوشت را به پیاز اضافه کرده و خوب تفت دهید، سپس رب و کمی زردچوبه را اضافه کنید و تفت دهید.
گوجهها را رنده کرده و به مخلوط گوشت اضافه کنید و کمی دیگر تفت دهید، سپس فلفل قرمز را هم اضافه کنید.
کمی آب جوش به مواد اضافه کنید، حرارت را کم کنید و اجازه دهید گوشت بپزد.
۱۵ تا ۳۰ دقیقه قبل از پایان پخت، بادمجانها و غوره را اضافه کرده و نمک غذا را بچشید، اگر کم بود نمک را اضافه کنید و بگذارید خورش جا بیفتد.
نکات مهم در تهیه خورش غوره بادمجان
این خورش را میتوان با گوشت چرخ کرده و مرغ هم تهیه کرد که در این صورت زمان پخت کمتری نیاز دارد.
برای تهیه این خورش، بهترین گزینه استفاده از گوشت مغز ران یا سردست گوسفند است.
برای خورشهایی که رنگ سبز تیره دارند، بهتر است از فلفل سیاه و برای خورشهای قرمز که در آنها رب یا گوجهفرنگی استفاده میشود، از فلفل قرمز استفاده شود.
میزان غوره برای این خورش باید نصف مقدار گوشت باشد.