دستور تهیه خورش پرتقال با مرغ (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه خورش پرتقال با مرغ
خورش پرتقال با مرغ یکی از خوشمزهترین خورشها در شمال ایران به حساب میآید. پرتقال یک میوه خوشمزه و سرشار از ویتامین است که همه آن را میشناسند. مردم پرتقال را به عنوان یکی از مرکبات مفید مصرف میکنند و گاهی هم آب این میوه را میگیرند و به عنوان آب پرتقال طبیعی مینوشند.
پرتقال به دلیل فراوانی و طرفداران زیادش، به راحتی در بازارها پیدا میشود. بسیاری از افراد پرتقال را به صورت پخته در پلوها و خورشها استفاده میکنند. پرتقال پخته شاید به اندازه پرتقال تازه و خام ویتامین نداشته باشد، اما باز هم خاصیتها و کالریهای مفیدی به خورش اضافه میکند. خورش پرتقال طعم شیرین و دلنشینی دارد که به نوع ترش یا شیرین بودن پرتقال بستگی دارد.
خورش پرتقال به همراه مرغ، این خورش را بسیار مغذی میکند. بهتر است از پرتقالهای تازه و آبدار برای تهیه این خورش استفاده کنید. همچنین مقدار و نوع ادویههایی که میزنید به سلیقه شما بستگی دارد.
خورش پرتقال نه تنها در میان بزرگسالان، بلکه در بین کودکان هم به خاطر طعم و رنگ زیبا و جذابش شناخته میشود. این خورش در مناطق دیگر هم با دستور پخت متفاوت تهیه میشود. در شمال کشور به دلیل فراوانی مرکبات، تهیه این خورش بسیار آسان است.
مواد لازم : | میزان مورد نیاز : |
---|---|
پرتقال بدون هسته: | 6 عدد (برای آبگیری) |
خلال پرتقال : | 1/2 لیوان |
خلال پسته: | 3 قاشق چای خوری |
مرغ : | 1 عدد |
کره: | 50 گرم |
شکر: | 2 قاشق سوپخوری |
آب : | 2 پیمانه |
زعفران : | نصف قاشق چای خوری |
نمک : | به مقدار لازم |
فلفل سیاه : | به مقدار لازم |
زردچوبه : | به مقدار لازم |
پیاز : | 1 عدد متوسط |
مراحل پخت خورش پرتقال با مرغ در منزل
گام 1: ابتدا پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و در روغن سرخ کنید.
گام 2: وقتی پیازها طلایی شدند، تکههای مرغ را که به اندازه دلخواه برش دادهاید، به قابلمه اضافه کنید و با پیازها خوب تفت دهید.
گام 3: کمی درب قابلمه را بگذارید تا مرغ کمی بپزد.
گام 4: در این هنگام میتوانید فلفل و زردچوبه را نیز اضافه کنید تا با مرغ تفت بخورد.
گام 5: وقتی مرغها خوب تفت خوردند و کمی سرخ شدند، قابلمه را از روی حرارت بردارید.
گام 6: آب پرتقال را با شکر خوب مخلوط کنید و داخل قابلمه مرغها بریزید.
گام 7: دوباره قابلمه را روی حرارت بگذارید و بگذارید به جوش بیاید.
گام 8: حرارت را متوسط کنید، درب قابلمه را ببندید و بگذارید مرغها خوب پخته شوند.
گام 9: قبل از اینکه مرغها کاملاً بپزند، خلالهای پوست پرتقال را به خورش اضافه کنید.
گام 10: اما ابتدا باید تلخی پوست پرتقال را بگیرید. برای این کار، آب را جوشانده و خلالها را داخل آن قرار دهید تا حدود 5 دقیقه بجوشد. سپس آن را آبکش کنید، اگر تلخی پوست پرتقال گرفته شد، به خورش اضافه کنید. در غیر این صورت ممکن است نیاز باشد این کار را 3 تا 4 بار تکرار کنید تا تلخی از بین برود.
گام 11: پس از اضافه کردن پوست پرتقال، زمان آن است که نمک خورش را اندازه کنید.
گام 12: در پایان، اگر غلظت خورش و پخت مرغها خوب بود، خورش شما آماده سرو است.
گام 13: میتوانید با خلال پسته یا زرشک روی خورش را تزئین کنید.
منبع : غذالند