دستور تهیه خورش کرفس ساده و با لوبیا (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه خورشت کرفس خوشمزه و جا افتاده
خورش کرفس با اینکه خوشمزه است، اما بین ایرانیها، به خصوص جوانترها، خیلی طرفدار ندارد. بچهها معمولاً آن را نمیپسندند، ولی اگر این خورشت را به خوبی آماده کنید و ادویههای مناسب را به آن اضافه کنید، بچهها هم از آن لذت خواهند برد.
روش تهیه خورشت کرفس شبیه خورشت کنگر و ریواس است و هرکدام طعم و خواص خاص خود را دارند.
دستور تهیه خورشت کرفس مجلسی
مواد لازم برای تهیه خورشت کرفس
- گوشت خورشتی: ۴۰۰ گرم
- ساقه کرفس خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- پیاز نگینی خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نعناع و جعفری: ۴۰۰ گرم
- آبغوره: نصف لیوان
- زردچوبه: ۱ قاشق مرباخوری
- نمک و فلفل قرمز: به میزان دلخواه
- آب: ۲ لیتر
دستور تهیه خورشت کرفس با نکات مهم
برای تهیه خورشت کرفس، ابتدا روغن را در قابلمه بریزید و بگذارید گرم شود. سپس پیازهای خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید تا نرم شوند. بعد گوشت را اضافه کنید تا با پیاز مزهدار شود.
وقتی رنگ گوشت تغییر کرد، زردچوبه را اضافه کنید تا عطر و طعم آن بهتر شود و کمی تفت دهید. سپس سبزیهای خورشت شامل نعناع و جعفری را اضافه کنید و با گوشت و پیاز کمی تفت دهید تا رنگ سبز به تیره شود ولی نسوزد. در این مرحله کرفس خرد شده را اضافه کنید و تفت کوتاهی بدهید. اگر گوشت شما دیرپز است، حتماً کرفس را جداگانه تفت دهید تا موقع پخت نرم نشود.
راز خوشمزگی خورشت کرفس
بعد از تفت کرفس، حدود ۲ لیتر آب به خورشت اضافه کنید تا همه مواد به خوبی بپزند. ۲۰ دقیقه قبل از اتمام پخت، آبغوره و نمک را اضافه کنید تا خورشت طعم خوبی داشته باشد. مراقب باشید که آبغوره را زودتر از این زمان اضافه نکنید، چون باعث سفت شدن گوشت میشود.
نکاتی برای خوشمزهتر کردن خورشت کرفس
اگر میخواهید از گوشت گوسفند استفاده کنید، از ابتدا همه مواد را با گوشت تفت دهید چون گوشت گوسفند زودپز است. همچنین به جای آبغوره یا آب نارنج میتوانید از لیموعمانی استفاده کنید. برای این کار، دو یا سه عدد لیمو عمانی را با چنگال سوراخ کرده و نیم ساعت قبل از پایان پخت، داخل خورشت بیندازید.
برای جا افتادن خورشت، دما را کم کنید تا آرام بپزد. برای خوشمزهتر شدن میتوانید از استاک استفاده کنید. جعفری را در اواخر پخت اضافه کنید تا رنگ و طعم آن حفظ شود و نباید زیاد تفت دهید تا خاصیتش را از دست ندهد.
میتوانید از گوشت مرغ هم برای تهیه خورشت کرفس استفاده کنید و به دلخواه میتوانید لوبیا چیتی هم به آن اضافه کنید. تازگی و نرمی ساقههای کرفس در خوشمزگی خورشت کرفس تأثیر دارد.
استفاده از نعناع و جعفری به این خورشت طعم خاصی میدهد و آن را لذیذتر میکند. به جای لیمو عمانی که ممکن است تلخی بدهد، استفاده از آب لیموی تازه ارجحیت دارد.
“““html
برگهای کرفس را با کره تفت دهید تا عطر و طعم خورشتتان فوقالعاده شود. سبزیجاتی که در خورشت کرفس استفاده میشود، نیازی به سرخ شدن ندارند و تنها تفت دادن آنها کافی است.
به این نکته توجه کنید که گوشت گوساله و سبزیجات نباید همزمان به خورشت اضافه شوند. چون گوشت برای پخته شدن به زمان بیشتری نیاز دارد. اضافه کردن آب گوشت میتواند طعم خورشت کرفس شما را چند برابر کند.
زردچوبه و زعفران از ادویههای اصلی و مهم این خورشت هستند. برای اینکه خورشتتان ترش نشود، بهتر است هنگام اضافه کردن آب لیمو، آن را کمکم به خورشت اضافه کنید. خورشت کرفس هر چه بیشتر پخته شود، جا افتادهتر میشود.
اگر سبزیهای این خورشت پس از شستن بهطور کامل خشک نشوند، در حین پخت له میشوند. برای خوشطعمتر کردن خورشت میتوانید یک تکه گوشت چرب داخل آن بیفزایید.
اگر میخواهید از رب در خورشت کرفس استفاده کنید، باید پس از سرخ شدن گوشت، رب را به آن اضافه کنید. وقتی ساقههای کرفس را خرد میکنید، نخهای روی آن را بکشید و خارج کنید. برگهای نرم کرفس را خرد کرده و در خورشت استفاده کنید.
در سبزی خورشت کرفس، به اندازه نصف جعفری یا کمتر، نعنا بزنید. سبزیها را ریز خرد کرده و تفت دهید و ساقههای نعنا را در سبزی خرد نکنید. سعی کنید همیشه خورشت را با مقدار مشخصی آب بپزید تا کم یا زیاد نشود. اگر آب خورشت کم شد، مقداری آب جوش به آن اضافه کنید.
از کنگر و ریواس هم میتوانید برای خوشمزهتر کردن خورشت کرفس استفاده کنید. به این صورت که کنگر را مانند کرفس به اندازه یک بند انگشت خرد کنید، کمی تفت دهید و با بقیه مواد مخلوط کنید.
استفاده از کنگر و ریواس در خورشت کرفس
در این خورشت میتوانید از کنگر و ریواس هم استفاده کنید. کنگر را مانند کرفس به اندازه یک بند انگشت خرد کرده، کمی تفت دهید و با کرفس و گوشت و سبزی مخلوط کنید تا جا بیفتند. در ده دقیقه پایانی کار، ریواس را شسته و به اندازه یک بند انگشت خرد کنید (ولی سرخ نکنید) و به خورشت اضافه کنید.
برای پخت ریواس، پنج دقیقه کافی است چون ریواس خیلی لطیف است و سریع آب میشود و هیچ اثری از آن باقی نمیماند. بنابراین در انتها به خورشت اضافه کنید و مقدار آبغوره را با وجود ریواس کم کنید زیرا ریواس خودش ترش است و ترشی خورشت را بیشتر میکند. این خورشت مخلوط کرفس، کنگر و ریواس خیلی خوشمزه میشود. امتحان کنید و لذت ببرید.
بعضیها خورشت کرفس را بهگونهای دیگر تهیه میکنند؛ اینطور که از گوشت، کرفس، رب و فقط از برگهای کرفس استفاده میکنند و چاشنی آن آب لیمو است. در هر صورت، هر طور که دوست دارید کرفس را بپزید، بسته به سلیقه خودتان.
دستور تهیه خورشت کرفس و لوبیا
مواد لازم :
- گوشت خورشتی ۳۰۰ گرم
- کرفس ۵۰۰ گرم
- برگ کرفس خرد شده ۱ لیوان
- لوبیا ۱ لیوان
- جعفری خرد شده ۱ لیوان
- نعنا خشک ۱ قاشق چایخوری
- پیاز ۲ عدد
- رب انار ۱ قاشق چایخوری
دستور تهیه خورشت کرفس و لوبیا
ساقههای کرفس را بشویید و خرد کنید. داخل قابلمه کمی روغن بریزید و کرفسهای خرد شده را ۱۰ دقیقه با حرارت ملایم تفت دهید تا نرم شوند. سپس جعفری خرد شده و نعنا را اضافه کنید و ۵ دقیقه دیگر تفت دهید و از روی حرارت بردارید.
پیاز را خرد کنید و با مقداری روغن تفت دهید تا نرم شود. سپس گوشت خورشتی خرد شده، زردچوبه و فلفل را اضافه کنید و ۵ دقیقه با حرارت متوسط تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
لوبیاهای نیمپز شده را به گوشت اضافه کنید (لوبیا را از شب قبل خیس کنید و سپس با مقداری آب بپزید تا نیمپز شود) و کمی تفت دهید. سپس مخلوط کرفس و سبزیهای سرخ شده را اضافه کنید و همه مواد را مخلوط کنید.
پس از مخلوط شدن مواد، ۳ لیوان آب به خورشت اضافه کنید و حدود ۳ ساعت اجازه دهید با حرارت ملایم بپزد. در ۱۵ دقیقه پایانی پخت، نمک و رب انار را به خورشت اضافه کنید و پس از اینکه خورشت جا افتاد، آن را با برنج سرو کنید.
بیشتر بخوانید :
دستور تهیه خورش هویج تبریزی (یرکوکی خوروشی)
خورش چغرتمه | دستور تهیه خورش محبوب گیلانیها