رسپی
دستور تهیه دستور تهیه ی لونگی مرغ غذای سنتی آستارا (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه لَوَنگی مرغ خوشمزه و کاملا سنتی
لونگی به مرغ شکم پر گفته میشود که داخل آن ترکیبی از گردو، پیاز، رب ازگیل و … قرار دارد. گاهی هم این مواد را داخل بادمجان سرخشده میریزند که بسیار خوشمزه است و به عنوان چاشنی کنار مرغ استفاده میشود. برای تهیه این خوراک خوشمزه با ما همراه باشید.
دستور تهیه لونگی مرغ مرحله به مرحله
مواد لازم برای تهیه لونگی مرغ
- مرغ: 1 عدد
- مغز گردو: 150 گرم
- پیاز: 2 عدد متوسط
- رب ازگیل یا آلوچه یا انار: 4 قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل: به میزان دلخواه
- زرشک: به میزان دلخواه
دستور تهیه لونگی مرغ
- برای شروع، مرغ را آماده کنید.
- حداقل یک شب قبل از پخت، مرغ را تمیز کرده و بشویید.
- سوراخهای ریزی روی قسمتهای سفت مرغ مثل سینه و ران ایجاد کنید تا مواد بهتر پخته شوند.
- رب انار یا ازگیل را با کمی آب مخلوط کنید و مقداری نمک و فلفل به آن اضافه کنید. مرغ را به مدت 24 ساعت در این محلول گذاشته تا مزهدار شود.
- حال نوبت پر کردن شکم مرغ است. 150 گرم گردو را در ظرفی بریزید و با رب مخلوط کنید.
- دو عدد پیاز را له کنید و به مخلوط گردو و رب اضافه کنید.
- به مواد نمک و فلفل و زرشک اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا حالت خمیری بگیرد.
- داخل شکم مرغ را با 100 گرم از این مواد پر کنید. برای بستن شکم، میتوانید از نخ و سوزن استفاده کنید.
- برای پخت بهتر، قبل از قرار دادن در فر، مرغ را نیم ساعت تا 45 دقیقه در قابلمه بپزید.
- سپس مرغ را به فر با دمای 175 درجه سانتیگراد به مدت نیم ساعت انتقال دهید. روی سینی را فویل بپوشانید تا مرغ نچسبد.
- البته مقداری از مواد باقیمانده را میتوانید با روغن تفت داده و به عنوان سس استفاده کنید.
نکاتی برای تهیه مرغ لونگی
* میتوانید از سبزیهایی مثل چوچاق، گشنیز و جعفری هم استفاده کنید.
* برای بستن شکم مرغ، به جای نخ و سوزن، میتوانید از خلال دندان استفاده کنید.
* این خوراک با برنج سرو میشود.
گردآوری شده توسط مجله ی رضیم
مریم امینی