دستور تهیه دستور تهیه ۵ مدل آش اوماج با طعم عالی + عکس (مرحله به مرحله)

“`html
آش اوماج | دستور تهیه “آش اوماج”
آش آماج یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است. روشهای مختلفی برای تهیه این آش وجود دارد که به آنها اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
دستور تهیه “آش اوماج” آذربایجان با نکات ضروری
1 – دستور تهیه آش آماج یا اوماج (همدان)
مواد اولیه :
- اسفناج 1 کیلو
- حبوبات 200 گرم (لوبیا و عدس)
- آب 5 پیمانه
- آرد 400 گرم (سفید و الک شده)
- پیاز 3 عدد
- روغن به میزان لازم
- فلفل سیاه به میزان لازم
- زردچوبه به میزان لازم
دستور تهیه :
- ابتدا آرد الک شده را با کمی نمک مخلوط کرده و مقداری آب به آن اضافه میکنیم و خوب ورز میدهیم تا به شکل دانههای کوچکی در بیاید.
- سپس لوبیا و عدس را با 5 پیمانه آب میپزیم و بعد از پخته شدن، اسفناج خرد شده را به آن اضافه میکنیم تا بپزد.
- در مرحله بعد، دانههای آرد را کم کم به حبوبات اضافه کرده و هم میزنیم.
- در یک تابه جدا پیازها را سرخ کرده و با ادویهها و نعنا تفت میدهیم و بعد از آماده شدن به آش اضافه میکنیم.
- خوردن این آش با ماست بسیار خوشمزه است اما با کشک هم سرو میشود.
نکات مهم برای تهیه آش اوماج :
1) حبوبات را از شب قبل خیس کنید.
2) اندازه گلولههای آرد میتواند بزرگتر باشد و حتی میتواند به شکل دایرهای در آید.
2 – دستور تهیه آش اوماج با اوماج یا رشته
مواد لازم:
- عدس: نصف فنجان فرانسه
- سبزی مخصوص آش اوماج شامل تره، مرزه و ریحان بنفش تبریز ( ما سبزی خشک استفاده میکنیم ): جمعاً دو مشت پر
- پیاز: 2 عدد درشت
- اوماج یا رشته آش: دو مشت پر
- آرد: 2 قاشق غذاخوری
- نمک، زردچوبه: به میزان لازم
- فلفل قرمز یا فلفل Pulbiber ترکیه و یا فلفل سیاه (به ترکی استی اوت): به میزان لازم
- قرص عصاره مرغ: یک عدد (در این صورت از نمک استفاده نکنید)
- روغن یا کره: به میزان لازم
دستور تهیه:
- پیاز را پوست کنده و به صورت مکعبی بزرگ خرد میکنیم و در قابلمه میریزیم. پیازها میتوانند بسیار درشت یا ریز باشند.
- پیازها به صورت سنتی درشت خرد میشوند چون اعتقاد بر این است که برای گلو درد و سرفه مفید هستند.
- بعد از آن عدس شسته شده، روغن، نمک، زردچوبه و آب را به قابلمه اضافه کرده و روی حرارت ملایم میگذاریم تا عدس نیمپز شود. در قابلمه را بگذارید.
- وقتی عدس نیمپز شد، سبزی، قرص عصاره مرغ و فلفل را هم به قابلمه اضافه میکنیم. این آش بهتر است تند و فلفلی تهیه شود.
- وقتی همه چیز خوب پخت، اوماج یا رشته را هم اضافه میکنیم. اگر آش به آب نیاز داشت کمی آب اضافه میکنیم و اجازه میدهیم که اوماج یا رشته بپزد، سپس دو قاشق آرد را در مقداری آب سرد حل کرده و به آش اضافه میکنیم.
- آرد رقیق شده را به قابلمه اضافه کرده و خوب هم میزنیم. اجازه میدهیم آش دو یا سه جوش بزند و جا بیفتد، اما مراقب باشید که ته نگیرد.
- در انتها یک تکه کوچک کره به آش اضافه میکنیم و آن را سرو میکنیم.
“““htmlآش را اضافه کرده و هم میزنیم. کره باعث میشود آش خوشعطر و خوشطعمتر شود. من کمی فلفل ترکیه روی آش پاشیدم.
حالا آش ما آماده سرو است. نوش جان!
3 – طرز تهیه آش اوماج آذربایجان
مواد لازم :
- عدس ۱ پیمانه
- سبزیجات معطر (ریحان، تره، مرزه) ۲۵۰ گرم
- پیاز ۴ عدد بزرگ
- کره محلی ۲۵ گرم
- آب قلم (اختیاری) ۱ لیوان
- نمک به مقدار کافی
- آرد ۲ قاشق غذاخوری
- زردچوبه نوک قاشق چایخوری
- آب به مقدار لازم
طرز تهیه :
- در یک ظرف گود، آرد را با کمی آب مخلوط کنید تا به شکل خمیری سفت درآید.
- کمی نمک و زردچوبه را به آن اضافه کرده و ورز دهید.
- خمیر را به اندازه گلولههای کوچکتر از عدس درآورده و روی سینی بچینید تا خشک شوند.
- شما میتوانید آنها را جلوی بخاری یا شوفاژ بگذارید تا سریعتر خشک شوند.
- حال به سراغ طرز تهیه آش اوماج میرویم. برای تهیه این آش ابتدا عدس را از قبل بخیسانید.
- سبزیها را تمیز کنید، خوب بشویید و بعد از خشک شدن آنها را ریز خرد کنید.
- پیازها را نصف کرده و در یک قابلمه مناسب با کره تفت دهید تا به مدت یک دقیقه سرخ شوند، سپس زردچوبه و نمک را اضافه کنید.
- به پیازها آب قلم یا آب معمولی اضافه کرده و بعد عدسهای خیسخورده را در آب و پیاز بریزید تا آب به جوش بیاید.
- وقتی آب به جوش آمد، سبزیهای خرد شده را به مواد آش اضافه کنید. میتوانید از سبزی خشک نیز استفاده کنید.
- حرارت را کم کنید تا عدسها پخته شوند و اگر در حین پخت آب کم شد، کمی آب جوش اضافه کنید.
- پس از پخت، کمکم اوماجها را به آش اضافه کرده و مرتب هم بزنید تا به هم نچسبند. هم زدن را ادامه دهید تا اوماجها به اندازه کافی باد کنند.
- حالا آش آماده است و میتوانید آن را در ظرف سرو کنید.
4 – طرز تهیه آش اوماج با تخممرغ
مواد لازم :
- اماج ۱ پیمانه
- سبزی آش (تره، پیازچه) ۵۰۰ گرم
- پیاز داغ ۲ قاشق غذاخوری
- سیر ۳ حبه
- عدس ۱۵۰ گرم
- لوبیا چشم بلبلی ۱۵۰ گرم
- تخممرغ ۱ عدد
- نمک، فلفل، زردچوبه به مقدار دلخواه
طرز تهیه :
- لوبیا چشم بلبلی را که از شب قبل خیس کردهاید با یک لیتر آب و کمی نمک روی حرارت قرار دهید تا نیمپز شود.
- عدس را اضافه کرده و بعد از اینکه کمی نرم شد، پیاز داغ و زردچوبه را که تفت دادهاید به همراه سبزی و سیر داغ اضافه کنید.
- بعد از چند جوش، ۲ پیمانه آب سرد ریخته و اماج را اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا اماجها به هم نچسبند.
- بعد از ۱۰ دقیقه، نمک و فلفل آش را اندازه گرفته و تخممرغ را کمکم اضافه کرده و هم بزنید تا پخته شود.
- سپس آش را در ظرف کشیده و روی آن را با نعنا داغ تزیین کنید.
- یک پیمانه آرد را با یک قاشق چایخوری نمک مخلوط کرده و الک کنید.
طرز تهیه خمیر اوماج
“““html
در منزل
روش اول:
آرد را در سینی بریزید و دستان خود را که در آب زدهاید روی آن بزنید و با حرکت دادن دست، آرد را پخش کنید.
اکنون دستانتان را به هم مالیده و از خمیری که به آنها چسبیده، دانههای کوچکی درست کنید. این کار را ادامه دهید تا به اندازه یک لیوان اماج درست شود.
سپس اماجها را روی سینی بریزید و به مدت ۲۰ دقیقه در فر با در باز قرار دهید تا خشک شوند.روش دوم:
در این روش، یک پیمانه آرد را با کمی نمک مخلوط کرده و در ظرفی بریزید. سپس کمکم آب اضافه کنید تا خمیر به دستتان نچسبد.
خمیر را با رنده درشت رنده کنید و اماجها را با فاصله رنده کنید.
سینی را به مدت ۲۰ دقیقه در فر قرار دهید یا در مقابل آفتاب بگذارید تا نیمه خشک شود و سپس در آش بریزید.
5 – دستور تهیه آش اوماج
مواد لازم :
- نخود 1/4 پیمانه
- لوبیا چیتی 1/4 پیمانه
- عدس 1/4 پیمانه
- باقالی 1/2 پیمانه
- بادمجان 2 عدد متوسط
- گوجه فرنگی 3 عدد
- سبزی آش 150 گرم
- پیاز یک عدد بزرگ
- رب 1 قاشق غذاخوری
- اماج 2 پیمانه
دستور تهیه :
- نصف پیمانه آب را با 1/4 پیمانه روغن و مقداری زردچوبه و نمک و فلفل مخلوط کنید و آرد گندم را کمکم اضافه کنید و هم بزنید.
- تا زمانی که مایه دیگر آرد جذب نکند و از ظرف جدا شود، آرد بیشتری اضافه کنید.
- خمیر حاصل را به صورت گلولههای کوچک درست کرده و با رنده درشت رنده کنید.
- اماج رنده شده را در سینی پهن کرده و بین آنها کمی آرد بپاشید تا به هم نچسبند و به صورت خشک به آش اضافه کنید.
- حبوبات را از شب قبل خیس کنید و آب آن را چند بار عوض کنید. روز بعد حبوبات را همراه مقداری آب بپزید.
- وقتی حبوبات نیمپز شدند، باقالی را که غلاف آن جدا نشده است به آنها اضافه کنید. (دانه کامل باقالی بدون پوست).
- نکته: میتوانید از باقالی خشک هم استفاده کنید، اما باید یک یا دو روز قبل از استفاده آن را خیس کنید.
- بادمجانها را پوست کرده و به صورت مکعبهای کوچک برش بزنید و در صافی بگذارید و روی آنها نمک بپاشید تا تلخی آن خارج شود.
- سپس آنها را شسته، خشک کرده و در روغن سرخ کنید.
- یک عدد پیاز بزرگ را خرد کرده و در روغن تفت دهید و زردچوبه و فلفل سیاه اضافه کنید.
- گوجه فرنگی خرد شده و رب (در صورت تمایل) را اضافه کرده و کمی تفت دهید تا بوی خامی گوجه فرنگی گرفته شود.
- سپس سبزی و بادمجانهای سرخشده را اضافه کنید و همه مواد را با حبوبات نیمپز مخلوط کنید تا کمی با هم بپزند.
- در آخرین مرحله اماج را اضافه کرده و هم بزنید تا به هم نچسبند، حرارت را کم کرده و درب ظرف را بگذارید تا آش به خوبی جا بیفتد.
بیشتر بخوانید :
دستور تهیه ی آش گندم سنتی و خانگی
آش ماسوآ | دستور تهیه آش محلی لرستان (بروجرد)
دستور تهیه آش آلوچه خوشمزه با ۳ روش + عکس
شوربای قیمه ریزه | دستور تهیه آش شوربا + خواص بی نظیر آن