رسپی

دستور تهیه دستور تهیه ۵ مدل آش اوماج با طعم عالی + عکس (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

آش اوماج | دستور تهیه “آش اوماج”

آش آماج یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است. روش‌های مختلفی برای تهیه این آش وجود دارد که به آن‌ها اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

دستور تهیه “آش اوماج” آذربایجان با نکات ضروری

1 – دستور تهیه آش آماج یا اوماج (همدان)

مواد اولیه :

  • اسفناج 1 کیلو
  • حبوبات 200 گرم (لوبیا و عدس)
  • آب 5 پیمانه
  • آرد 400 گرم (سفید و الک شده)
  • پیاز 3 عدد
  • روغن به میزان لازم
  • فلفل سیاه به میزان لازم
  • زردچوبه به میزان لازم

دستور تهیه :

  1. ابتدا آرد الک شده را با کمی نمک مخلوط کرده و مقداری آب به آن اضافه می‌کنیم و خوب ورز می‌دهیم تا به شکل دانه‌های کوچکی در بیاید.
  2. سپس لوبیا و عدس را با 5 پیمانه آب می‌پزیم و بعد از پخته شدن، اسفناج خرد شده را به آن اضافه می‌کنیم تا بپزد.
  3. در مرحله بعد، دانه‌های آرد را کم کم به حبوبات اضافه کرده و هم می‌زنیم.
  4. در یک تابه جدا پیازها را سرخ کرده و با ادویه‌ها و نعنا تفت می‌دهیم و بعد از آماده شدن به آش اضافه می‌کنیم.
  5. خوردن این آش با ماست بسیار خوشمزه است اما با کشک هم سرو می‌شود.

نکات مهم برای تهیه آش اوماج :

1) حبوبات را از شب قبل خیس کنید.
2) اندازه گلوله‌های آرد می‌تواند بزرگتر باشد و حتی می‌تواند به شکل دایره‌ای در آید.

دستور تهیه دستور تهیه ۵ مدل آش اوماج با طعم عالی + عکس

separator line

2 – دستور تهیه آش اوماج با اوماج یا رشته

مواد لازم:

  • عدس: نصف فنجان فرانسه
  • سبزی مخصوص آش اوماج شامل تره، مرزه و ریحان بنفش تبریز ( ما سبزی خشک استفاده می‌کنیم ): جمعاً دو مشت پر
  • پیاز: 2 عدد درشت
  • اوماج یا رشته آش: دو مشت پر
  • آرد: 2 قاشق غذاخوری
  • نمک، زردچوبه: به میزان لازم
  • فلفل قرمز یا فلفل Pulbiber ترکیه و یا فلفل سیاه (به ترکی استی اوت): به میزان لازم
  • قرص عصاره مرغ: یک عدد (در این صورت از نمک استفاده نکنید)
  • روغن یا کره: به میزان لازم

دستور تهیه:

دستور تهیه دستور تهیه ۵ مدل آش اوماج با طعم عالی + عکس (مرحله به مرحله)
  1. پیاز را پوست کنده و به صورت مکعبی بزرگ خرد می‌کنیم و در قابلمه می‌ریزیم. پیازها می‌توانند بسیار درشت یا ریز باشند.
  2. پیازها به صورت سنتی درشت خرد می‌شوند چون اعتقاد بر این است که برای گلو درد و سرفه مفید هستند.
  3. بعد از آن عدس شسته شده، روغن، نمک، زردچوبه و آب را به قابلمه اضافه کرده و روی حرارت ملایم می‌گذاریم تا عدس نیم‌پز شود. در قابلمه را بگذارید.
  4. وقتی عدس نیم‌پز شد، سبزی، قرص عصاره مرغ و فلفل را هم به قابلمه اضافه می‌کنیم. این آش بهتر است تند و فلفلی تهیه شود.
  5. وقتی همه چیز خوب پخت، اوماج یا رشته را هم اضافه می‌کنیم. اگر آش به آب نیاز داشت کمی آب اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم که اوماج یا رشته بپزد، سپس دو قاشق آرد را در مقداری آب سرد حل کرده و به آش اضافه می‌کنیم.
  6. آرد رقیق شده را به قابلمه اضافه کرده و خوب هم می‌زنیم. اجازه می‌دهیم آش دو یا سه جوش بزند و جا بیفتد، اما مراقب باشید که ته نگیرد.
  7. در انتها یک تکه کوچک کره به آش اضافه می‌کنیم و آن را سرو می‌کنیم.
    “““html

    آش را اضافه کرده و هم می‌زنیم. کره باعث می‌شود آش خوش‌عطر و خوش‌طعم‌تر شود. من کمی فلفل ترکیه روی آش پاشیدم.

    حالا آش ما آماده سرو است. نوش جان!

    دستور تهیه ۵ مدل آش اوماج با طعم عالی + عکس

    خط جداکننده

    3 – طرز تهیه آش اوماج آذربایجان

    مواد لازم :

    • عدس ۱ پیمانه
    • سبزیجات معطر (ریحان، تره، مرزه) ۲۵۰ گرم
    • پیاز ۴ عدد بزرگ
    • کره محلی ۲۵ گرم
    • آب قلم (اختیاری) ۱ لیوان
    • نمک به مقدار کافی
    • آرد ۲ قاشق غذاخوری
    • زردچوبه نوک قاشق چایخوری
    • آب به مقدار لازم

    طرز تهیه :

    1. در یک ظرف گود، آرد را با کمی آب مخلوط کنید تا به شکل خمیری سفت درآید.
    2. کمی نمک و زردچوبه را به آن اضافه کرده و ورز دهید.
    3. خمیر را به اندازه گلوله‌های کوچکتر از عدس درآورده و روی سینی بچینید تا خشک شوند.
    4. شما می‌توانید آن‌ها را جلوی بخاری یا شوفاژ بگذارید تا سریع‌تر خشک شوند.
    5. حال به سراغ طرز تهیه آش اوماج می‌رویم. برای تهیه این آش ابتدا عدس را از قبل بخیسانید.
    6. سبزی‌ها را تمیز کنید، خوب بشویید و بعد از خشک شدن آن‌ها را ریز خرد کنید.
    7. پیازها را نصف کرده و در یک قابلمه مناسب با کره تفت دهید تا به مدت یک دقیقه سرخ شوند، سپس زردچوبه و نمک را اضافه کنید.
    8. به پیازها آب قلم یا آب معمولی اضافه کرده و بعد عدس‌های خیس‌خورده را در آب و پیاز بریزید تا آب به جوش بیاید.
    9. وقتی آب به جوش آمد، سبزی‌های خرد شده را به مواد آش اضافه کنید. می‌توانید از سبزی خشک نیز استفاده کنید.
    10. حرارت را کم کنید تا عدس‌ها پخته شوند و اگر در حین پخت آب کم شد، کمی آب جوش اضافه کنید.
    11. پس از پخت، کم‌کم اوماج‌ها را به آش اضافه کرده و مرتب هم بزنید تا به هم نچسبند. هم زدن را ادامه دهید تا اوماج‌ها به اندازه کافی باد کنند.
    12. حالا آش آماده است و می‌توانید آن را در ظرف سرو کنید.

    دستور تهیه ۵ مدل آش اوماج با طعم عالی + عکس

    خط جداکننده

    4 – طرز تهیه آش اوماج با تخم‌مرغ

    مواد لازم :

    • اماج ۱ پیمانه
    • سبزی آش (تره، پیازچه) ۵۰۰ گرم
    • پیاز داغ ۲ قاشق غذاخوری
    • سیر ۳ حبه
    • عدس ۱۵۰ گرم
    • لوبیا چشم بلبلی ۱۵۰ گرم
    • تخم‌مرغ ۱ عدد
    • نمک، فلفل، زردچوبه به مقدار دلخواه

    طرز تهیه :

    1. لوبیا چشم بلبلی را که از شب قبل خیس کرده‌اید با یک لیتر آب و کمی نمک روی حرارت قرار دهید تا نیم‌پز شود.
    2. عدس را اضافه کرده و بعد از اینکه کمی نرم شد، پیاز داغ و زردچوبه را که تفت داده‌اید به همراه سبزی و سیر داغ اضافه کنید.
    3. بعد از چند جوش، ۲ پیمانه آب سرد ریخته و اماج را اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا اماج‌ها به هم نچسبند.
    4. بعد از ۱۰ دقیقه، نمک و فلفل آش را اندازه گرفته و تخم‌مرغ را کم‌کم اضافه کرده و هم بزنید تا پخته شود.
    5. سپس آش را در ظرف کشیده و روی آن را با نعنا داغ تزیین کنید.
    6. یک پیمانه آرد را با یک قاشق چای‌خوری نمک مخلوط کرده و الک کنید.

    طرز تهیه خمیر اوماج

    “““html

    در منزل

    روش اول:

    آرد را در سینی بریزید و دستان خود را که در آب زده‌اید روی آن بزنید و با حرکت دادن دست، آرد را پخش کنید.

    اکنون دستانتان را به هم مالیده و از خمیری که به آن‌ها چسبیده، دانه‌های کوچکی درست کنید. این کار را ادامه دهید تا به اندازه یک لیوان اماج درست شود.
    سپس اماج‌ها را روی سینی بریزید و به مدت ۲۰ دقیقه در فر با در باز قرار دهید تا خشک شوند.

    روش دوم:

    در این روش، یک پیمانه آرد را با کمی نمک مخلوط کرده و در ظرفی بریزید. سپس کم‌کم آب اضافه کنید تا خمیر به دستتان نچسبد.

    خمیر را با رنده درشت رنده کنید و اماج‌ها را با فاصله رنده کنید.

    سینی را به مدت ۲۰ دقیقه در فر قرار دهید یا در مقابل آفتاب بگذارید تا نیمه خشک شود و سپس در آش بریزید.

    دستور تهیه دستور تهیه ۵ مدل آش اوماج با طعم عالی + عکس

    separator line

    5 – دستور تهیه آش اوماج

    مواد لازم :

    • نخود 1/4 پیمانه
    • لوبیا چیتی 1/4 پیمانه
    • عدس 1/4 پیمانه
    • باقالی 1/2 پیمانه
    • بادمجان 2 عدد متوسط
    • گوجه فرنگی 3 عدد
    • سبزی آش 150 گرم
    • پیاز یک عدد بزرگ
    • رب 1 قاشق غذاخوری
    • اماج 2 پیمانه

    دستور تهیه :

    1. نصف پیمانه آب را با 1/4 پیمانه روغن و مقداری زردچوبه و نمک و فلفل مخلوط کنید و آرد گندم را کم‌کم اضافه کنید و هم بزنید.
    2. تا زمانی که مایه دیگر آرد جذب نکند و از ظرف جدا شود، آرد بیشتری اضافه کنید.
    3. خمیر حاصل را به صورت گلوله‌های کوچک درست کرده و با رنده درشت رنده کنید.
    4. اماج رنده شده را در سینی پهن کرده و بین آن‌ها کمی آرد بپاشید تا به هم نچسبند و به صورت خشک به آش اضافه کنید.
    5. حبوبات را از شب قبل خیس کنید و آب آن را چند بار عوض کنید. روز بعد حبوبات را همراه مقداری آب بپزید.
    6. وقتی حبوبات نیم‌پز شدند، باقالی را که غلاف آن جدا نشده است به آن‌ها اضافه کنید. (دانه کامل باقالی بدون پوست).
    7. نکته: می‌توانید از باقالی خشک هم استفاده کنید، اما باید یک یا دو روز قبل از استفاده آن را خیس کنید.
    8. بادمجان‌ها را پوست کرده و به صورت مکعب‌های کوچک برش بزنید و در صافی بگذارید و روی آن‌ها نمک بپاشید تا تلخی آن خارج شود.
    9. سپس آن‌ها را شسته، خشک کرده و در روغن سرخ کنید.
    10. یک عدد پیاز بزرگ را خرد کرده و در روغن تفت دهید و زردچوبه و فلفل سیاه اضافه کنید.
    11. گوجه فرنگی خرد شده و رب (در صورت تمایل) را اضافه کرده و کمی تفت دهید تا بوی خامی گوجه فرنگی گرفته شود.
    12. سپس سبزی و بادمجان‌های سرخ‌شده را اضافه کنید و همه مواد را با حبوبات نیم‌پز مخلوط کنید تا کمی با هم بپزند.
    13. در آخرین مرحله اماج را اضافه کرده و هم بزنید تا به هم نچسبند، حرارت را کم کرده و درب ظرف را بگذارید تا آش به خوبی جا بیفتد.

    دستور تهیه دستور تهیه ۵ مدل آش اوماج با طعم عالی + عکس

    separator line

    بیشتر بخوانید :

    دستور تهیه ی آش گندم سنتی و خانگی

    آش ماسوآ | دستور تهیه آش محلی لرستان (بروجرد)

    دستور تهیه آش آلوچه خوشمزه با ۳ روش + عکس

    شوربای قیمه ریزه | دستور تهیه آش شوربا + خواص بی نظیر آن

    سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
    “`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا