رسپی
دستور تهیه دستور تهیه ۵ مدل آش ساک خوشمزه و مقوی + عکس (مرحله به مرحله)

“`html
چطور آش ساک خوشمزه درست کنیم
آش ساک یکی از انواع آشهای معروف ایرانی است. برای تهیه این آش به اسفناج، لپه، آرد برنج، پیاز، گوشت چرخکرده، آب غوره، تخممرغ، پیاز، و روغن نیاز داریم. این آش معمولاً با نعناع داغ تزئین میشود. با ما همراه باشید.
دستور تهیه آش ساک قدم به قدم
1 – دستور تهیه آش شلغم – آش ساک
مواد لازم :
- شلغم 1500 گرم
- برنج 200 گرم
- پیاز داغ عسلی 3 قاشق سوپخوری
- گوشت چرخکرده 500 گرم
- لپه 75 گرم
- زردچوبه 1 قاشق مرباخوری
- روغن 150 گرم
- فلفل کمی
- نمک کمی
دستور تهیه :
- اگر گوشت چرخکرده دارید، با کمی نمک و یک پیاز رندهشده مخلوط کنید و کوفته ریزه درست کنید و در کمی روغن سرخ کنید.
- اگر از گوشت مغز ران استفاده میکنید، آن را به شکل قیمه خرد کنید و با پیاز سرخ کرده تفت دهید و کمی آب اضافه کنید. بعد لپه را اضافه کنید و بگذارید با حرارت ملایم بجوشد.
- شلغمها را پوست کرده و خرد کنید و به مخلوط گوشت اضافه کنید. برنج را شسته و با زردچوبه، نمک و فلفل به آن اضافه کنید. حرارت را کم کنید و گهگاهی هم بزنید تا همه مواد خوب بپزند.
- موقع سرو، کمی نعناع داغ روی آن بپاشید.
- با رعایت مقادیر گفته شده، این غذا برای 10 تا 12 نفر کافی است.
2 – دستور تهیه آش ساک با اسفناج
مواد لازم :
- اسفناج 2000 گرم
- لپه 0.5 فنجان
- آرد برنج 1 فنجان
- گوشت چرخکرده 500 گرم
- روغن 100 گرم
- پیاز داغ عسلی 4 قاشق سوپخوری
- آب غوره 2 فنجان
- تخممرغ 5 عدد
- فلفل کمی
- نمک کمی
دستور تهیه :
- اگر میخواهید آش سریعتر آماده شود، میتوانید لپه را حذف کنید.
- اگر از لپه استفاده میکنید، آن را با پیاز سرخ کرده و 4 تا 5 لیوان آب، کمی نمک و زردچوبه بگذارید تا خوب بپزد. گوشت چرخکرده را به کوفته ریزه تبدیل کرده و به آش اضافه کنید. سپس اسفناج را تمیز و خرد کرده و به مخلوط اضافه کنید.
- پس از اینکه اسفناج کمی پخته شد، آرد برنج را در یک لیوان آب سرد حل کنید و به آرامی به آش اضافه کنید و هم بزنید تا گلوله نشود. بگذارید آرام بجوشد.
- تخممرغها را در ظرفی بشکنید، کمی نمک بزنید و مخلوط کنید.
- تخممرغ را به آرامی به آش اضافه کنید و هم بزنید. چند دقیقه که جوش زد، از روی حرارت بردارید و با کمی نعناع داغ سرو کنید.
با رعایت مقادیر مواد اولیه، این غذا برای 10 تا 12 نفر کافی است.
“““html
3 – دستور تهیه آش ساک با آب نارنج
مواد لازم :
- نخود یک چهارم لیوان (حدود 40 گرم )
- گوشت گوسفندی 100 گرم (با استخوان)
- پیاز 2 عدد کوچک
- آرد 1 ق غ سرپر
- اسفناج 250 گرم پاک شده
- سیر 5 حبه
- آب نارنج یک چهارم لیوان (یا آبغوره)
- روغن 10 گرم یا 1 ق غ
- نمک، فلفل، زردچوبه، ادویه خورشتی
دستور تهیه :
- نخود را از شب قبل بخیسانید و چند بار آب آن را عوض کنید. بعد از 24 ساعت با فشار دادن، پوست نخودها را جدا کنید.
- گوشت را به قطعات کوچک برش زده و با یکی از پیازها و نخود پوست گرفته در قابلمه بگذارید و بپزید.
- پس از پخت گوشت (اگر استخوان دارد، آن را جدا کنید)، آرد را با کمی آب سرد ترکیب کرده، سپس نمک، ادویه و اسفناج را به آن اضافه کنید و بگذارید گوشت خوب بپزد.
- با 1 قاشق روغن پیاز داغ درست کنید و سیر خرد شده و زردچوبه را تفت دهید و به آش اضافه کنید. بگذارید حدود نیم ساعت با حرارت کم بپزد.
- 5 دقیقه قبل از سرو، آب نارنج را اضافه کنید. نوش جان!
4 – دستور تهیه آش ساک با گوشت چرخ کرده و تخم مرغ
مواد اولیه :
- روغن 3 قاشق سوپخوری
- زردچوبه به مقدار لازم
- فلفل به مقدار لازم
- نمک به مقدار لازم
- نعنا 1 قاشق سوپخوری
- آبغوره 2 پیمانه
- پیاز 5 عدد
- تخم مرغ 3 عدد
- آرد برنج 350 گرم
- آرد نخودچی 100 گرم
- لوبیا سفید 150 گرم
- لپه 150 گرم
- نخود 50 گرم
- عدس 400 گرم
- اسفناج 2 کیلو
- گشنیز نیم کیلو
- گوشت نیم کیلو (چرخکرده)
آش ساک یک آش سنتی ایرانی است که بسیار خوشمزه و متفاوت از سایر آش ها تهیه میشود. وجود گوشت چرخ کرده و آرد برنج طعم خاص و خوشمزهای به این غذا میدهد.
دستور تهیه:
- نیمی از پیازها را با روغن در یک قابلمه سرخ میکنیم و سپس زردچوبه اضافه میکنیم. حبوبات را شسته و کمی با پیاز تفت میدهیم.
- حالا مواد را به همراه 5 پیمانه آب بپزید. اسفناج و گشنیز را خرد کرده و بعد از نیمپز شدن حبوبات، به غذا اضافه کنید.
- نصف باقیمانده پیازها را رنده کرده و با فلفل، زردچوبه، نمک و آرد نخودچی به گوشت چرخکرده اضافه کرده و خوب ورز دهید تا کاملا منسجم شود.
- به شکل کوفتههای کوچک درآورید و وقتی حبوبات پختند، یکییکی به آش اضافه کنید.
- حرارت را کم کنید و آرد برنج را در یک پیمانه آب سرد حل کرده و به غذا بیفزایید.
- زرده و سفیده تخممرغ را جداگانه خوب هم زده و هر کدام را جداگانه به آش اضافه کنید و به آرامی هم بزنید.
- پس از مخلوط کردن، آبغوره را به غذا اضافه کنید و نیم ساعت بعد شعله را خاموش کنید. سپس در یک ظرف کمی روغن داغ کرده و نعنا و زردچوبه را به آن اضافه کنید و به آش بیفزایید. اکنون آش برای سرو آماده است.
نکات مهم برای تهیه آش ساک در منزل
- حبوبات را حتما از شب قبل خیس کنید و اگر فراموش کردید، آنها را در ظرفی بپزید و بعد آب آن را خالی کنید.
- برای اینکه کوفتهها نپوسند، حتما مواد را خوب ورز دهید و زیر غذا را زیاد کنید تا به جوش بیاید و سپس کوفتهها را اضافه کنید.
“““html
۵ – طرز تهیه آش ساک با آب بوقلمون
مواد لازم:
- اسفناج: ۱.۵ کیلو
- گوشت چرخکرده: ۴۰۰ گرم
- لوبیای قرمز یا لپه: ۱۰۰ گرم
- آب بوقلمون: ۱۰ فنجان
- آب غوره: ۲ فنجان
- پیاز سرخکرده: ۱.۵ فنجان
- زرده تخممرغ پخته درسته: ۶ عدد (در صورت تمایل)
- روغن: ۳ قاشق سوپخوری
- گلپر: ۱.۵ قاشق سوپخوری
- آرد برنج: ۳ قاشق سوپخوری
- تخممرغ: ۲ عدد
- نمک و فلفل: به مقدار لازم
طرز تهیه:
- لپه یا لوبیا قرمز را بپزید و سپس آب بوقلمون را به آن اضافه کنید. گوشت چرخکرده را هم به آن افزوده کنید.
- اسفناج خرد شده را به همراه ۱.۵ فنجان پیاز سرخ شده به مخلوط اضافه کنید و بگذارید بپزد.
- آرد برنج را در آب سرد حل کنید و به مایه آش اضافه کنید، به قدری هم بزنید که گلوله نشود.
- دو تخممرغ را خوب بزنید و به مایه اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود. سپس نمک و فلفل را اضافه کنید و بعد آبغوره و گلپر را بریزید.
- زردههای تخممرغ پخته شده را از وسط دو نیم کنید و آنها را به آش اضافه کنید. سپس آش را در ظرف سرو بکشید و روی آن را با نعناع داغ تزئین کنید. امیدوارم از طعم آش ساک لذت ببرید.
بیشتر بخوانید :
سبزی آش | سبزی مخصوص آش رشته چه سبزیهایی است + خواص
شله مشهدی | طرز تهیه آش شله مشهدی یک افطار راحت و سبک
آش انار | طرز تهیه ۶ مدل آش انار ترش و خوشمزه + عکس