دستور تهیه دسر گلابی داغ به ۵ روش + عکس (مرحله به مرحله)

“`html
روش دستور تهیه دسر گلابی داغ در منزل
دسر گلابی داغ یک دسر خوشمزه و شیرین است که معمولاً بعد از شام سرو میشود و میتواند یک میانوعده سالم برای بچهها باشد. این دسر خوشمزه با گلابیهای درسته یا برشخورده به روشهای مختلف تهیه میشود و برای رنگیتر کردن آن از رنگهای طبیعی یا مصنوعی استفاده میشود.
دسرها شامل انواع مختلفی از خوراکیها هستند، از کیکها و شیرینیها مثل کیک گاناش تا میوهها و لبنیات مانند ماست و بستنی. دسر گلابی داغ هم یکی از دسرهای میوهای است که به روشهای گوناگون درست میشود.
دسر گلابی با بستنی، سس کارامل یا سس شکلات و سس انار از آن دست دسرهایی هستند که داغ سرو میشوند. اگر میخواهید با طرز تهیه 5 نوع دسر گلابی داغ آشنا شوید، در این مقاله از رضیم همراه ما باشید.
دسر گلابی : مواد لازم و دستور تهیه دسر شیک و مجلسی با گلابی
۱. دستور تهیه دسر گلابی داغ با بستنی
مواد لازم :
- گلابی سفت و رسیده 4 عدد
- آب 1 لیتر
- پودر وانیل 1/2 قاشق چایخوری
- شکر 1 پیمانه
- چوب دارچین 1 تکه
- هل 4 عدد
- پودر زعفران 1/4 قاشق چایخوری
دستور تهیه:
گلابیها را پوستهگیری کرده و به همراه پودر وانیل، شکر، زعفران، دارچین و هل داخل قابلمه بریزید. سپس یک لیتر آب به آن اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید.
اجازه دهید گلابیها حدود ۲ ساعت بپزند تا نرم شوند. سپس آنها را از قابلمه خارج کرده و در ظرف سرو بگذارید تا کمی خنک شوند. شربت باقیمانده در قابلمه را بجوشانید تا غلیظ شود.
شربت را روی گلابیها بریزید و کمی بستنی روی دسر بگذارید و نوش جان کنید.
۲. دستور تهیه دسر گلابی داغ کاراملی
مواد لازم :
- گلابی 3 عدد
- کره 2 قاشق غذاخوری
- آبلیمو 1 قاشق غذاخوری
- شکر 3 قاشق غذاخوری
- پودر دارچین 1/2 قاشق چایخوری
- پودر زنجبیل 1/2 قاشق چایخوری
دستور تهیه:
بعد از شستن گلابیها، آنها را خشک کنید و هرکدام را به ۸ قسمت برش بزنید. قسمتهای سفت وسط را جدا کنید و گلابیها را با آبلیمو روکش کنید.
کره را در تابه روی حرارت ملایم ذوب کنید و برشهای گلابی را در تابه بچینید. حدود ۱۰ دقیقه گلابیها را تفت دهید تا اطراف آنها رنگ طلایی بگیرد. شکر، دارچین، نمک و زنجبیل را مخلوط کرده و به گلابیها اضافه کنید. ۲ قاشق غذاخوری آب هم در تابه بریزید.
حرارت را زیاد کنید و به آرامی هم بزنید تا گلابیها نرم شده و به کارامل آغشته شوند. سپس گلابیها را در ظرف سرو بگذارید و چند قاشق از کارامل را روی آن بریزید.
۳. دستور تهیه دسر گلابی داغ با انار
مواد لازم :
- گلابی رسیده و سفت 4 عدد
- آب انار 1+1/2 پیمانه
- آبلیمو 3 قاشق غذاخوری
- شکر 3/4 پیمانه
- چوب دارچین 2 تکه
- میخک 4 عدد
دستور تهیه:
گلابیها را پوست گرفته و از وسط نصف کنید. قسمت میانی گلابیها را با قاشق یا ابزار مخصوص جدا کنید. سپس گلابیها را در یک ردیف در ظرف مناسبی مانند تابه بچینید.
آب انار را در قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید تا گرم شود. سپس شکر را به آب انار اضافه کرده و هم بزنید.
“““html
تا زمانی که شکر به طور کامل در آب انار حل شود، میخک، دارچین و آبلیمو را به مخلوط شکر و آب انار اضافه کنید. سپس بگذارید این مخلوط به مدت ۵ تا ۶ دقیقه بجوشد تا کمی غلیظ شود.
مخلوط را روی گلابیها بریزید به طوری که تمام آنها را بپوشاند. سپس آنها را روی حرارت ملایم بپزید تا گلابیها نرم شوند و شربت غلیظ شود.
برای اینکه ببینید گلابیها پختهاند یا نه، میتوانید با قاشق آنها را تست کنید. وقتی نرم شدند، حرارت را خاموش کنید. دسر گلابی داغ را در ظرف سرو بچینید و شربت غلیظ را روی آن بریزید.
۴. دستور تهیه دسر گلابی داغ با سس شکلات
مواد لازم :
- ۴ عدد گلابی سفت و رسیده
- ۱ پیمانه شکر (۲۰۰ گرم)
- ۳¾ پیمانه آب (۸۷۵ میلی لیتر)
- ¼ قاشق چایخوری پودر زعفران
- ۲ قاشق غذاخوری آبلیمو
- ¼ قاشق چایخوری وانیل
- ½ پیمانه شکلات (۸۲ گرم)
- ۳ قاشق غذاخوری خامه
- ۱ قاشق غذاخوری کره
دستور تهیه:
شکلات، خامه و کره را در یک قابلمه کوچک بریزید و روی حرارت ملایم گرم کنید و هم بزنید تا شکلات ذوب شده و مواد مخلوط شوند. سپس آب را در یک تابه مناسب بریزید. آبلیمو، شکر، وانیل و زعفران را به آن اضافه کنید.
گلابیها را پوست بکنید، ولی دم آنها را جدا نکنید. سپس آنها را در یک ردیف در تابه بچینید و تابه را روی حرارت متوسط قرار دهید و بگذارید آب جوش بیاید و شکر حل شود.
اجازه دهید گلابیها برای حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه با حرارت ملایم پخته شوند تا نرم شوند. آنها را از شربت خارج کنید و بگذارید کمی خنک شوند. سپس سس شکلات را روی آنها بریزید.
۵. دستور تهیه دسر گلابی با حلقههای شکری
مواد لازم:
- ۱۵۰ میلی لیتر آب
- ۱۵۰ میلی لیتر آب انگور شیرین
- ۱۲۵ گرم شکر دانه ریز
- ۲ قاشق غذاخوری آبلیمو
- ۴ عدد گلابی رسیده، پوست کنده، با ساقه
- شاخههای نعنا تازه برای تزیین
مواد لازم برای تهیه ریسههای حلقهای شکری:
- ۱۲۵ گرم شکر دانه ریز
- ۳ قاشق غذاخوری آب
دستور تهیه :
شکر، آب و آبلیمو را در یک کاسه بزرگ بریزید و با هم مخلوط کنید. روی کاسه را بپوشانید و آن را در مایکروفر با قدرت بالا به مدت ۳ دقیقه بپزید. سپس مخلوط را هم بزنید تا شکر کاملا حل شود.
گلابیها را پوست بکنید و قسمت پایینی آنها را کمی ببرید تا بتوانید آنها را به صورت ایستاده در ظرف قرار دهید.
گلابیها را در قابلمهای قرار دهید و با قاشق، شربت شکر را روی آنها بریزید. سپس درب قابلمه را بگذارید و به مدت ۱۰ دقیقه با قدرت بالا در مایکروفر بپزید.
در این مدت هر چند دقیقه گلابیها را بچرخانید تا خوب پخته شوند. مدت پخت گلابیها بسته به روند رسیده بودنشان متفاوت است. بعد از پخت، بگذارید در شربت خنک شوند.
گلابیهای خنک شده را از قابلمه خارج کرده و در ظرف مخصوص سرو قرار دهید. شربت را بدون درب قابلمه به مدت ۱۵ دقیقه دیگر بپزید. این کار باعث میشود که شربت غلیظتر شود. بعد از حدود ۵ دقیقه، شربت را با قاشق روی گلابیها بریزید.
برای تهیه ریسههای حلقهای شکری، شکر و آب را در یک کاسه با هم مخلوط کنید و بدون درپوش، به مدت یک و نیم دقیقه با قدرت بالا بپزید. در این مدت، مخلوط را چند بار هم بزنید تا شکر کاملاً حل شود. سپس دوباره به مدت ۵ تا ۶ دقیقه با قدرت بالا بپزید تا شکر به کارامل تبدیل شود.
بگذارید حبابهای کارامل از بین بروند. سپس به مدت ۲ دقیقه کنار بگذارید. با یک قاشق چایخوری کارامل را دور گلابیها با حرکت دایرهای بچرخانید. گلابیها را با برگ تازه نعنا تزیین کرده و بلافاصله سرو کنید.
بیشتر بخوانید : دسر گلابی : دستور تهیه دسر کاراملی گلابی با بستنی