دستور تهیه دلمه سیراب شیردان یا خوراک سُغدو لرستاندلمه سیراب شیردان (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه دلمه سیراب شیردان یا خوراک سُغدو لرستان
یکی از غذاهای محبوب ایرانیها دلمه است که معمولاً با برگ مو درست میشود. این غذا هم زمانبر است و هم خیلی خوشمزه. دلمه انواع مختلفی دارد، مثل دلمه فلفل و یا دلمه گوجه. اما امروز قصد داریم یک دلمه خاص به شما آموزش دهیم: دلمه با سیرابی. با رضیم همراه باشید.
دلمه سیراب شیردان و دستور تهیه آن
مواد لازم برای تهیه دلمه سیرابی
- سیرابی تمیز شده یک دست
- ماست دو پیمانه
- سیر چهار حبه
- رب گوجهفرنگی یک قاشق سوپخوری
- رب فلفل یک قاشق سوپخوری
- کره یک قاشق سوپخوری
- روغن زیتون ۴/۱ پیمانه
- پیاز متوسط دو عدد
مواد لازم برای داخل دلمه
- گوشت چرخکرده ۲۵۰ گرم
- پیاز متوسط چهار تا پنج عدد
- برنج نیمدانه یک پیمانه
- جعفری یک دسته کوچک
- سیر دو حبه
- رب فلفل یک قاشق مرباخوری
- رب گوجهفرنگی یک قاشق مرباخوری
- نمک و فلفل قرمز به مقدار لازم
دستور تهیه دلمه سیرابی
سیرابی را به مربعهای ۷×۷ برش میزنیم و به مدت یک روز در مخلوط ماست و سیر میگذاریم تا طعم بگیرد.
گوشت چرخکرده، پیازهای ریز خرد شده، برنج خیس کرده، جعفری ریز خرد شده، سیر ریز خرد شده، رب فلفل و رب گوجهفرنگی را با هم مخلوط کرده و خوب ورز میدهیم.
سیرابیهای مزهدار شده را آبکشی میکنیم و مواد گوشتی را داخل آنها میگذاریم و دور آن را با نخ و سوزن میدوزیم.
درون زودپز مخلوط کره و روغن زیتون را میریزیم و رب گوجهفرنگی، رب فلفل و پیاز خرد شده را اضافه کرده و تفت میدهیم.
سپس دلمههای آماده شده را در زودپز قرار میدهیم و آبجوش را اضافه میکنیم. نمک و فلفل را هم زده و در زودپز را میبندیم تا دلمهها بپزند.
لذت آشپزی با رضیم :
دستور تهیه دلمه برگ کلم شیک و مجلسی _ دستور تهیه مرحله به مرحله
دستور تهیه دلمه برگ مو حلقهای یا قالبی مرحله به مرحله
دستور تهیه دلمه _ فلفل دلمهای شکمپر
فلفل دلمهای بخورید تا زخم معده نگیرید
گردآوری شده از مجلهی رضیم
مریم امینی