دستور تهیه دلمه کاهو (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه دلمه کاهو
دلمه کاهو یک نوع دلمه خوشمزه و ساده است که میتوانید به راحتی درست کنید. امروز میتوان با هر سبزی که برگهای بزرگ دارد یا صیفیجاتی که میتوان داخل آنها پر کرد، دلمه درست کرد. در گذشته مردم منتظر تابستان بودند تا با برگ مو دلمهای خوشمزه درست کنند، اما الان میتوانید در هر زمانی که خواستید این غذا را تهیه کنید.
مواد داخل دلمه معمولاً متفاوت است، اما برنج، لپه و گوشت چرخ کرده از مواد اصلی آن هستند. شما میتوانید بر اساس سلیقهتان بعضی مواد را اضافه یا حذف کنید. دلمه کاهو یکی از انواع جدید دلمه است که به سفرههای مردم در ایران و جهان اضافه شده و خیلی هم محبوب شده است.
کاهو یکی از قدیمیترین سبزیجات است که منشا آن در هندوستان و آسیای مرکزی است. طبق اطلاعاتی که وجود دارد، کاهو از شش قرن قبل از میلاد در ایران مصرف میشده و تقریباً یک قرن قبل از میلاد به روم رفته و برای رومیها بسیار مهم بوده است. معمولاً کاهو در سالاد استفاده میشود، اما میتوان آن را در سوپها، ساندویچها و حتی سرخ کرد.
نوعی از کاهو که به کاهوی مارچوبه معروف است، به خاطر ساقهاش پرورش داده میشود و میتوانید آن را خام یا پخته مصرف کنید. کاهو منبع خوبی از ویتامین آ و پتاسیم است و طبق طب قدیم ایران، سرد و مرطوب شناخته میشود.
کاهو که به ویژه نوعی که برگهای زرد دارد، به راحتی هضم میشود و خواب آرامی به دنبال دارد. همچنین، این سبزی دارای آهن زیادی است که برای تولید خون در بدن لازم است و برای درمان کمخونی بسیار مؤثر است. از انواع دیگر دلمهها نیز میتوان به دلمه کلم برگ، دلمه برگ مو، دلمه بادمجان و کبه اشاره کرد.
مواد لازم : | میزان مورد نیاز : |
---|---|
برگ کاهو (پاک و شسته شده) : | 500 گرم |
نمک : | به مقدار لازم |
فلفل سیاه (پودرشده) : | به مقدار لازم |
لپه : | 50 گرم |
روغن مایع : | به مقدار لازم |
گوشت چرخ کرده (مخلوط گوسفند و گوساله) : | 200 گرم |
رب گوجه فرنگی (تفت داده شده) : | 2 قاشق سوپ خوری |
پیاز داغ : | به مقدار لازم |
زردچوبه (پودرشده) : | 1/2 قاشق چای خوری |
استاک گوشت : | 250 میلی لیتر |
برنج : | 200 گرم |
سبزی دلمه (پاک و خردشده) : | 200 گرم |
کره : | 50 گرم |
مراحل پخت دلمه با کاهو در منزل
گام 1: یک قابلمه را تا نیمه پر از آب کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا جوش بیاید.
گام 2: به آب مقداری نمک اضافه کنید و برگهای کاهو را که از ساقه جدا کردهاید به داخل قابلمه بگذارید تا یک دقیقه بپزد و نرم شود.
گام 3: برگهای کاهو را آبکش کنید و روی سطحی صاف قرار دهید تا آب آنها کاملاً گرفته شود.
گام 4: لپه را در قابلمهای با کمی آب بپزید تا نیمپز شود.
گام 5: در آخر، کمی نمک به لپه اضافه کرده و آن را آبکش کنید.
گام 6: در یک تابه گود با روغن داغ، گوشت چرخ کرده را تفت دهید تا آب آن کاملاً گرفته شود.
گام 7: در حین تفت دادن، با قاشق چوبی گوشت را به قطعات کوچک تقسیم کنید.
“““html
گام 8 حالا رب گوجهفرنگی که کمی تفت دادهاید، لپه، پیازداغ و زردچوبه را به گوشت اضافه کنید و به مدت 2 دقیقه دیگر تفت دهید.
گام 9 بعد از این زمان، استاک گوشت را به مخلوط اضافه کنید تا با گوشت خوب بپزد.
گام 10 آب برنج خیسخورده را بریزید و برنج را به مدت 10 تا 14 دقیقه در قابلمهای که آب جوش دارد و روی حرارت بالا است بپزید، سپس آبکش کنید.
گام 11 برنج را به همراه سبزیها به تابهای که گوشت در آن است اضافه کنید و خوب هم بزنید. سپس تابه را از روی حرارت بردارید.
گام 12 از مخلوط به اندازهی یک قاشق سوپخوری بردارید و داخل برگهای کاهو قرار دهید.
گام 13 اکنون برگهای کاهو را مثل بقچه یا رول محکم بپیچید.
گام 14 بقیهی مخلوط را هم به همین شکل داخل برگهای کاهو بپیچید.
گام 15 در کف قابلمه 2 تا 3 قاشق سوپخوری کره ذوب شده و مقداری روغن بریزید و چند عدد برگ کاهو روی آن قرار دهید.
گام 16 دلمهها را به صورت ردیفی در آن بچینید و دلمهها را کنار هم روی برگ کاهوها قرار دهید.
گام 17 دلمهها را طوری روی برگها بگذارید که نوک آزاد برگ دلمهها زیر قرار گیرد.
گام 18 یک ردیف را بچینید و ردیف دوم را در جهت مخالف ردیف اول بگذارید (یک ردیف افقی و ردیف بعدی عمودی)، طوری که دلمهها به هم فشرده باشند و یک بشقاب روی دلمهها قرار دهید و وزنههای سنگینی هم روی آن بگذارید تا هنگام پخت باز نشوند.
گام 19 سپس بقیهی استاک گوشت و کره را از کنارهای ظرف روی دلمهها بریزید.
گام 20 در قابلمه را بگذارید و حرارت را زیاد کنید تا بخار بالای آید. سپس حرارت را کم کنید و بگذارید دلمهها به مدت 30 تا 40 دقیقه بپزند.
گام 21 دلمه کاهو آماده سرو است.
منبع : غذالند