رسپی

دستور تهیه دمی زردک (دمپختک) یک پلوی بدون گوشت (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

دستور تهیه دمی زردک

مواد اصلی این پلو خوشمزه شامل برنج، زردچوبه و باقلا زرد خشک است. این غذا خیلی ساده درست می‌شود و به همین دلیل هیچ گوشتی در دستور آن وجود ندارد. در واقع، دمی زردک یک غذای گیاهی سالم و مفید است به خاطر وجود باقلا و زردچوبه.

این غذا برای کسانی که محدودیت در مصرف گوشت دارند بسیار مناسب است. شما می‌توانید دمی زردک را با نیمرو سرو کنید که طعم لذیذی به آن می‌دهد. همچنین، ترشی هم یکی از مواد جانبی مهم این غذاست و دمی زردک با ترشی واقعاً خوشمزه می‌شود.

دمپختک در واقع یک نوع پلو ساده است که معمولاً به صورت کته و دم‌کرده تهیه می‌شود. بنابراین، بهتر است که هنگام تهیه این غذا آن را آبکش نکنید و به صورت کته آماده کنید. دمی زردک می‌تواند انواع مختلفی داشته باشد و می‌توان آن را با حبوبات مختلفی مانند عدس، ماش و لوبیا چشم‌بلبلی تهیه کرد. اما امروز ما می‌خواهیم طرز تهیه این پلو را با باقلا زرد خشک به شما آموزش دهیم. تهیه باقلا زرد اکنون خیلی آسان است.

شما می‌توانید این باقلا را در سوپرمارکت‌ها و هایپرمارکت‌ها به صورت بسته‌بندی پیدا کنید و همچنین در بسیاری از عطاری‌ها و فروشگاه‌های حبوبات به صورت باز و کیلویی نیز موجود است. این بستگی به سلیقه شما و نوع تهیه دارد.

شما همچنین می‌توانید باقلا زرد را خودتان در منزل تهیه کنید. برای این کار، باقالی‌های ریز که در تابستان برای تهیه باقالی پلوی خود خریداری می‌کنید را جدا کرده و پوست بکنید و بگذارید تا خشک شوند. بعد از اینکه خشک شدند، می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

مواد لازم برای تهیه دمی زردک

مواد لازم مقدار لازم
برنج 3 پیمانه
پیاز بزرگ 1 عدد
باقلا زرد 2 پیمانه
نمک به مقدار لازم
زردچوبه به مقدار لازم
روغن 1 قاشق غذاخوری

مراحل پخت دمی زردک (دمپختک)

ابتدا روغن را در قابلمه روی حرارت ملایم گرم کنید و پیاز را در آن تفت دهید تا طلایی و نرم شود.

سپس زردچوبه را به آن اضافه کنید و کمی هم بزنید.

حالا باقلا را با ۶ پیمانه آب و کمی نمک روی پیاز بریزید.

حرارت را بالا نگه‌دارید تا آب به جوش بیاید.

سپس حرارت را کم کنید و در قابلمه را بگذارید.

دستور تهیه دمی زردک (دمپختک) یک پلوی بدون گوشت (مرحله به مرحله)

حدود ۲۰ دقیقه منتظر بمانید تا باقلا نیم‌پز شود.

برنج را روی باقلا بریزید و حرارت را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید.

سپس حرارت را کم کنید تا آب قابلمه از جوش نیفتد.

بعد از اینکه آب تقریباً هم‌سطح برنج شد، برنج را با کفگیر کمی هم بزنید تا با باقلا مخلوط شود.

برنج را دم کنید، حرارت را ملایم کنید و در قابلمه را بگذارید.

پس از ۳۵ تا ۴۰ دقیقه دمی زردک آماده است. آن را در ظرف سرو بکشید و با نیمرو میل کنید.

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا