دستور تهیه دوغ گرمادیده در منزل + خواص درمانی دوغ (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه دوغ گرمادیده در منزل
دوغ یک نوشیدنی لبنی است که از ترکیب آب و ماست درست میشود. در گذشته، دوغ محصول جانبی کره و تقریباً مانند آن بوده است. برای تهیه آن، ابتدا ماست چرب را با آب ترکیب میکردند. سپس با استفاده از مشک، چربی آن را جدا کرده و مایع باقیمانده به عنوان دوغ مصرف میشد. با ما همراه باشید تا طرز تهیه دوغ گرمادیده را یاد بگیرید.
دوغ گرمادیده
، دوغی است که بعد از تهیه، دوباره پاستوریزه میشود تا میکروارگانیسمهای مایه ماست موجود در آن کاهش یابد.
مواد لازم برای تهیه بیش از دو و نیم لیتر دوغ گرمادیده
- شیر : 4 لیوان برابر 1 لیتر
- ماست (ترجیحا محلی ترش و چکیده): 5 قاشق غذا خوری سر پر
- آب سرد : 6 لیوان
- نمک : 3 قاشق غذاخوری (بسته به ذائقه کم یا زیاد شود)
- عرق نعناع : نصف استکان
- چند برگ نعناع و ریحان تازه
دستور تهیه دوغ گرمادیده
ابتدا یک لیتر شیر را در یک قابلمه بزرگ بجوشانید. وقتی سر رفت و کمی جوشید، شعله را خاموش کرده و شش لیوان آب سرد و عرق نعناع را به آن اضافه کنید. سپس 5 قاشق ماست را در یک پیاله جداگانه هم بزنید تا یکدست شود و به همراه نمک به قابلمه اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مخلوط شود.
در ادامه، درپوش قابلمه را بگذارید و دور آن را با یک پتو بپیچید. سپس به مدت 24 تا 36 ساعت در جای گرم قرار دهید و در این مدت هرگز قابلمه را تکان ندهید تا دوغ آماده شود (دقیقا مثل ماست). هر چقدر بیشتر بماند خوشمزهتر و جا افتادهتر میشود و اگر مدت بیشتری بماند کمی گازدار میشود.
اگر با ماست چکیده محلی دوغ را درست کنید، بسیار خوشمزهتر خواهد شد. با یک لیتر شیر میتوانید بیش از دو لیتر دوغ تهیه کنید. بعد از حداقل 24 ساعت که دوغ در جای گرم ماند، آن را از قابلمه خارج کنید و در ظرف دیگری بریزید. سپس چند برگ نعناع و ریحان تازه به آن اضافه کنید و با همزن به مدت سه تا چهار دقیقه هم بزنید تا کمی کف کند. سپس آن را در یخچال بگذارید تا سرد شود و نوش جان کنید.
خواص و ویژگی های دوغ
به طور کلی، دوغ نسبت به سایر محصولات لبنی در برابر فساد مقاومتر است و در دمای محیط بهتر میماند و نیازی به نگهدارندههای مصنوعی ندارد. دوغ یکی از محصولات مشتق از شیر است که از قدیم در فرهنگ ما جایگاه خاصی داشته و حتی در داستانها و ضربالمثلها نیز به آن اشاره شده است.
استفاده زیاد از این نوشیدنی به خصوص در ماههای گرم سال، باعث شده تا تولیدکنندگان لبنیات توجه بیشتری به تولید این محصول داشته و بخشی از تولیدات خود را به آن اختصاص دهند.
ارزش غذایی دوغ و جایگزینی آن با شیر
دوغ فرآوردهای است که از ترکیب ماست و آب به نسبتهای متفاوت با افزودن نمک تهیه میشود. در صنعت برای طعمدار کردن آن از اسانسهای مختلف مانند نعناع یا گلبرگهای خشک گل محمدی استفاده میکنند.
میتوان گفت که دوغ نوعی “نوشابه ماست” است که دارای کلسیم و دیگر مواد معدنی و ویتامینها است.
“““html
موجود در ماست، پروتئین و چربی وجود دارد. برای همین، ارزش غذایی آن کمی کمتر از ماست است.
به همین دلیل، عوض کردن آن به جای شیر زیاد درست نیست، اما میتواند برای افرادی که مشکل عدم تحمل لاکتوز دارند، مناسب باشد. این محصول به خاطر وجود برخی پپتیدها در کازئین و پروتئینهای سرم شیر (مثل تریپتوفان) این ویژگی را دارد.
بیشتر بخوانید:
لیست قیمت انواع دوغ در بازار
دستور تهیه دوغ کفیر + خواص درمانی کفیر
خواص خوردن آب دوغ خیار در روزهای گرم تابستان