رسپی

دستور تهیه دونر کباب مخصوص و خوشمزه با ۴ روش (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

دونر کباب مرغ | دستور تهیه “دونر کباب” ترکیه

کباب ترکی یا دونر کباب یکی از محبوب‌ترین غذاهای ترکیه است که به خاطر طعم لذیذش در سراسر دنیا شناخته شده است. محبوبیت این کباب در ترکیه مانند محبو بیت ساندویچ فلافل در کشور ما است که در هر شهری دکه‌های خیابانی آن را می‌بینیم. با ما همراه باشید.

دستور تهیه اصل دونر کباب با ۳ روش

۱ – دونر کباب رژیمی (کباب ترکی مخلوط)

مواد لازم:

  • سینه مرغ: ۱ عدد
  • گوشت چرخ کرده: ۲۵۰ گرم
  • قارچ: ۲۵۰ گرم
  • پیاز: ۳ عدد
  • فلفل دلمه: ۱ عدد
  • روغن: ۵ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل سیاه، زردچوبه: کمی
  • ادویه دلخواه: ۲/۱ قاشق غذاخوری
  • گوجه، پیاز و جعفری برای تزئین

دستور تهیه:

۱. دو پیاز را خرد کرده و در کف ظرف می‌ریزیم و گوشت را روی آن قرار می‌دهیم. در ظرف را می‌بندیم تا گوشت با آب پیاز بپزد. در انتهای پخت، ۳ قاشق روغن و ادویه و زردچوبه اضافه کرده و کمی تفت می‌دهیم و سپس نمک را اضافه کرده و شعله را خاموش می‌کنیم. اگر این مرحله با حرارت کم و آرام انجام شود، گوشت مزه خوبی می‌گیرد و پیازها هم دیده نمی‌شوند.

۲. در زمان پخت گوشت، مرغ را هم می‌پزیم. یک پیاز باقی‌مانده را ریز خرد کرده و در کف ظرف می‌گذاریم. سینه مرغ را به تکه‌های کوچکی (حدود یک سانت) برش می‌زنیم و مثل گوشت با آب پیاز می‌پزیم. در انتهای پخت، دو قاشق روغن و کمی ادویه و زردچوبه اضافه می‌کنیم و تفت می‌دهیم. مدت پخت مرغ کمتر از گوشت است.

۳. فلفل دلمه‌ای را به تکه‌های کوچک برش زده و آن را در انتهای پخت مرغ اضافه می‌کنیم و تفت می‌دهیم تا نرم شود. (می‌توان فلفل دلمه‌ای را به دلخواه حذف کرد)

۴. همه مواد را در یک ظرف مخلوط کرده و قارچ‌ها را به صورت نگینی خرد کرده و به مخلوط اضافه کرده و کمتر از یک دقیقه تفت می‌دهیم تا آب نیندازد. این غذا را به صورت ساندویچ با پیاز، جعفری، گوجه و خیارشور نوش جان می‌کنیم.

بیشتر بخوانید:

دستور تهیه کباب قارچ خوشمزه و مخصوص بچه‌ها

دستور تهیه میت لوف غذای ایتالیایی (کباب قالبی) + سس سیر

دستور تهیه دونر کباب مخصوص و خوشمزه با ۴ روش (مرحله به مرحله)

آیا با دستور تهیه کباب ماهی جنوبی آشنا هستید؟

separator line

۲ – کباب ترکی با گوشت مرغ

مواد لازم:

  • سینه مرغ: ۱ عدد
  • پیاز: ۱ عدد
  • رب گوجه: ۱ قاشق سوپ‌خوری
  • ماست: ۲ قاشق سوپ‌خوری
  • روغن: ۲ قاشق سوپ‌خوری
  • نمک و فلفل: به میزان لازم
  • زعفران: به میزان لازم و دلخواه

دستور تهیه:

  1. پیاز را ریز رنده کرده و با رب گوجه، ماست، نمک و فلفل، زعفران و روغن مخلوط می‌کنیم. سینه‌های مرغ را چند شکاف کوچک با چاقو می‌زنیم و به مدت حداقل ۱ ساعت در این مخلوط می‌گذاریم.
  2. سپس مرغ‌های خوابانده شده را به صورت خلالی و نازک برش می‌زنیم. روغن را در تابه گرم کرده و می‌توانیم از ترکیب کره و روغن استفاده کنیم که عالی می‌شود.
  3. خلال‌های مرغ را در مخلوط ماست و پیاز زده و همه را به هم مخلوط می‌کنیم. تمام این ترکیب و خلال‌ها را در تابه می‌ریزیم. ابتدا شعله را زیاد و سپس با حرارت متوسط سرخ می‌کنیم تا هم بپزد و هم آب ترکیب تبخیر شود.
  4. در انتها، این غذای خوشمزه را با نان و خیارشور و گوجه و انواع سس‌ها می‌توانید میل کنید.

“““html
دستور تهیه دونر کباب مخصوص و خوشمزه با ۴ روش

separator line

3 – کباب‌ ترکی با گوشت قرمز

مواد لازم :

  • گوشت قرمز: ۷۰۰ گرم
  • سیر: ۳ حبه
  • پیاز: ۳ عدد
  • قارچ: ۲۵۰ گرم
  • فلفل دلمه‌ای: ۲ عدد
  • روغن مایع: ۳ قاشق غذاخوری
  • کره: ۴ قاشق غذاخوری
  • نمک، آویشن و فلفل سیاه: به میزان لازم

دستور تهیه :

  1. گوشت قرمز را بشویید و در ظرفی با سلفون بپوشانید و داخل یخچال فریزر بگذارید. بعد از نیم ساعت آن را درآورده و به صورت ورقه‌ای خرد کنید. برش‌ها باید نازک باشند تا خوب بپزند.
  2. گوشت را در یک ظرف بریزید و ۲ عدد پیاز را رنده کرده و به آن اضافه کنید.
  3. سیرها را له کنید و همراه با نمک، فلفل سیاه، روغن مایع و آویشن به گوشت اضافه کنید و خوب هم بزنید. سپس مخلوط را به مدت ۲ ساعت در یخچال قرار دهید تا طعم‌دار شود.
  4. یک ماهیتابه را روی حرارت ملایم بگذارید و کره را در آن ذوب کنید. سپس مخلوط گوشت را اضافه کنید تا بپزد.
  5. وقتی گوشت پخته شد، پیاز، قارچ و فلفل دلمه‌ای را به صورت حلقه‌ای برش بزنید و به مخلوط اضافه کنید. بعد از ۵ دقیقه حرارت را خاموش کنید.
  6. حالا می‌توانید کباب ترک خود را روی نان باگت بگذارید و با خیارشور، گوجه‌فرنگی و سیب‌زمینی سرخ شده سرو کنید.

نکته :

  • گوشت را در جهت الیاف برش دهید تا سفت نشود.
  • نمک را در انتهای پخت اضافه کنید تا گوشت سفت نشود.
  • پیازها را طوری تفت دهید که نرم شوند و نیازی به سرخ کردن ندارند.
  • حرارت شعله در حین تفت گوشت باید بالا باشد تا گوشت آب نیندازد.
  • برای استفاده از گوشت مرغ، از ابتدا نمک را اضافه کنید.

دستور تهیه دونر کباب مخصوص و خوشمزه با ۴ روش

separator line

4 – کباب ترکی یا دونر کباب در فر

این دستور توسط خواهرم ابداع شده و امشب برای مهمان‌ها پختم که واقعاً عالی بود. نکته مهم این است که ظرف بزرگ و پهن باشد و حرارت فر خیلی بالا باشد.

در وسط پخت کمی مواد را مخلوط کنید اما لازم است ابتدا تکه‌های گوشت را فقط با نمک و فلفل مخلوط کنید تا با حرارت فر کباب شوند و سپس باقی مواد را اضافه کنید.

این غذا طعمی مشابه کباب ترکی دارد و برای مهمانی‌های پرجمعیت مناسب است:

دستور تهیه :

  1. کمی روغن در کف ظرف فر بریزید و نمک بپاشید.
  2. ۲ بسته بزرگ قارچ را خرد کنید و روی آن نمک بپاشید.
  3. یک پیاز بزرگ یا دو پیاز متوسط را خرد کرده و روی قارچ‌ها بریزید.
  4. دو عدد فلفل دلمه‌ای رنگی (سبز، زرد یا نارنجی) را خرد کرده و روی مواد بریزید.
  5. نصف کیلو گوشت چرخ کرده را با نمک و فلفل مخلوط کرده و به صورت تکه‌های کوچک بر روی سبزیجات پهن کنید.
  6. در صورت تمایل فلفل بیشتری روی گوشت‌ها بریزید.
  7. در نهایت حدود ۵-۶ عدد گوجه‌فرنگی را بر روی گوشت خرد کنید و نمک و روغن بریزید و سپس در فر با دمای ۱۸۰ درجه بپزید.
  8. حدود ۱ ساعت و نیم زمان مناسبی برای پخت است.
  9. در وسط پخت بهتر است مواد را کمی زیرو رو کنید؛ البته این کار را زمانی انجام دهید که آب سبزیجات کم نشده باشد تا گوشت‌ها آبپز نشود.

دستور تهیه دونر کباب مخصوص و خوشمزه با ۴ روش

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا