رسپی
دستور تهیه دیزی سنگی مناسب برای روزهای سرد زمستان + فوت و فن های آن (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه دیزی سنگی غذای محبوب و لذیذ ایرانی
روش طبخ دیزی خیلی ساده است، البته این غذا زمان زیادی میبرد. اما در نهایت، با تهیه یک دیزی سفالی یا سنگی خوشمزه، عطر دلنشین گذشته ایران را تجربه خواهید کرد. با پخت این دیزی، شما به روزهای قدیم سفر خواهید کرد که در هر ظهر جمعه، همه دور هم جمع میشدند تا این غذای لذیذ را بخورند. همراه ما باشید.
فوت و فن های پخت یک دیزی لذیذ
مواد لازم برای پخت دیزی سنگی
- گوشت گوسفندی بدون استخوان و چربی: نیم کیلوگرم
- نخود و لوبیا سفید: یک لیوان
- گوجه فرنگی: سه عدد
- پیاز: دو عدد
- سیر: سه حبه
- سیب زمینی: ۵ عدد
- رب گوجه فرنگی: یک قاشق غذاخوری
- فلفل سبز: سه عدد
- نمک: به مقدار لازم
- آبلیمو: به مقدار لازم
- فلفل: به مقدار لازم
- زردچوبه: به مقدار لازم
دستور تهیه دیزی سنگی در منزل
- برای پخت دیزی سنگی، ابتدا نخود و لوبیا را از شب قبل در آب خیس کنید.
- سپس، گوشت را به همراه نخود و لوبیا، یک عدد پیاز، سیر و گوجه فرنگیهایی که پوست کندهاید و کمی زردچوبه داخل دیزی یا قابلمه مناسب بریزید.
- به این مواد، شش برابر حجم آنها آب اضافه کنید و شعله را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید.
- بعد از جوش آمدن، حرارت را کم کنید تا همه مواد به آرامی بپزند.
- بعد از یک ساعت و نیم، فلفل سبزها را به دیزی اضافه کنید و یک ساعت بعد از آن، سیبزمینی را اضافه کرده و پیازی که اوایل پخت به دیزی اضافه کردهاید، از ظرف خارج کنید.
- چربی گوشت را از قابلمه بیرون آورید و همراه با یک پیاز بکوبید و این مخلوط را به دیزی اضافه کنید.
- در مرحله آخر، وقتی گوشت و حبوبات پخته و نرم شدند، نمک و فلفل سیاه را به دیزی اضافه کنید. سپس، رب گوجه فرنگی را در روغن تفت دهید و به دیزی اضافه کنید. بگذارید دیزی روی حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد.
نکات طلایی برای پخت بهتر دیزی سنگی
- پخت دیزی طولانی است، بنابراین به اندازه کافی آب اضافه کنید و در ابتدا آب زیاد بریزید.
- به جای چربی گوشت، میتوانید از دنبه استفاده کنید.
- نمک و فلفل را از ابتدا به دیزی اضافه نکنید، زیرا باعث دیرپز شدن میشود.
- اگر دوست دارید، آبلیمو را در زمان سرو به دیزی اضافه کنید. اگر در زمان پخت اضافه شود، دیزی تلخ میشود.
- برای طعم بهتر، میتوانید از لیمو عمانی به جای آبلیمو استفاده کنید.
- پنج عدد لیمو عمانی را با چنگال سوراخ کنید و یک ساعت قبل از پخت دیزی به آن اضافه کنید.
- اگر میخواهید دیزی سنگی را در ظرفهای مخصوص بپزید، برای بهتر پخته شدن از شعله پخش کن استفاده کنید.
گردآوری شده مجله ی رضیم
مریم امینی