رسپی

دستور تهیه رب پلو در منزل (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

دستور تهیه رب پلو در منزل

یکی از غذاهای ساده و خوشمزه ایرانی، رب پلو است. این غذا متعلق به شهر شیراز می‌باشد و در ادامه می‌توانید طرز تهیه آن را ببینید.

مواد لازم رب پلو برای ۴ نفر

برنج ۴ پیمانه
سینه مرغ ۵۰۰ گرم
رب انار ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
مغز گردو ۲۰۰ گرم
کشمش پلویی ۱۰۰ گرم
پیاز ۳ عدد متوسط
شکر ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
چوب دارچین ۱ تکه
زردچوبه و روغن به مقدار کافی

دستور تهیه رب پلو خانگی خوشمزه و ساده

دستور تهیه رب پلو
مرحله اول

برای تهیه رب پلو شیرازی ابتدا برنج را بخیسانید؛ زمان خیساندن بستگی به نوع برنج دارد و بین ۳۰ دقیقه تا دو ساعت طول می‌کشد. سپس گوشت مرغ را همراه با مقداری زردچوبه، یک عدد پیاز و یک چوب دارچین در قابلمه بریزید.

مرحله دوم

بعد از اینکه قابلمه را روی حرارت متوسط گذاشتید، صبر کنید تا مرغ به طور کامل پخته شود. پس از پخت، مرغ را ریش ریش کنید و کنار بگذارید. حالا باقی پیازها را به صورت خلالی یا نگینی خرد کنید.

مرحله سوم

پیازهای خرد شده را در یک تابه با روغن تفت دهید تا نرم و سبک شوند. سپس مقداری ادویه به پیازها اضافه کنید و مجدداً تفت دهید تا طعم ادویه و پیازها خوب با هم ترکیب شوند. حالا مغز گردو را خرد کرده و به تابه اضافه کنید.

مرحله چهارم

مغز گردو را کمی تفت دهید، سپس رب انار را اضافه کنید و آنقدر تفت دهید تا رنگ آن زیبا شود. بعد کشمش پلویی و شکر را به مواد اضافه کنید و تفت دهید تا کشمش‌ها براق و خوش رنگ شوند.

مرحله پنجم

حالا تابه را از روی حرارت بردارید. یک قابلمه مناسب انتخاب کنید و آن را تا نیمه با آب پر کنید. روی حرارت قرار دهید و حرارت را زیاد کنید تا آب سریع‌تر به جوش بیاید. سپس یک قاشق غذاخوری روغن و نمک به آب جوش اضافه کنید.

دستور تهیه رب پلو در منزل (مرحله به مرحله)

مرحله ششم

برنجی که از قبل خیسانده‌اید را به آب جوش اضافه کنید؛ حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه زمان لازم است تا برنج کمی نرم شود. وقتی دانه‌های برنج نرم و مغز آن سفت بود، می‌توانید برنج را آبکش کنید.

مرحله هفتم

برای پختن رب پلو، یک قابلمه مناسب بردارید و روی حرارت قرار دهید. دو قاشق غذاخوری روغن مایع به قابلمه اضافه کنید. شما می‌توانید از نان لواش یا حلقه‌های سیب‌زمینی به عنوان ته دیگ استفاده کنید.

مرحله هشتم

پس از آنکه ته دیگ را آماده کردید، کمی برنج روی آن بریزید و سپس مقداری از مرغ ریش ریش شده و رب انار را روی برنج بگذارید. این کار را تکرار کرده و مواد را لایه لایه در قابلمه قرار دهید. در نهایت دو قاشق غذاخوری روغن مایع را روی برنج بپاشید.

مرحله نهم

سپس درب قابلمه را بگذارید و آن را روی حرارت زیاد قرار دهید. وقتی بخار درون قابلمه ایجاد شد، حرارت را کم کنید. حدود یک ساعت زمان نیاز است تا برنج دم بکشد. بعد از پخت، می‌توانید رب پلو را داخل قابلمه مخلوط کنید.

 پوستر رب پلو شیرازی

مرحله دهم

مخلوط کردن رب پلو باعث می‌شود که هنگام سرو آن در دیس، ظاهر زیباتر و یک‌دست‌تری داشته باشد. همچنین می‌توانید کمی از مرغ ریش ریش شده را برای تزیین روی برنج زعفرانی استفاده کنید.

منبع : رضیم

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا