دستور تهیه زولبیا قالبی به روشی راحت و سریع (مرحله به مرحله)

“`html
طرز تهیه زولبیا قالبی
برای تهیه زولبیا خوشمزه مخصوص ماه رمضان که برای افطاری عالی است، میتوانید آن را در خانه درست کنید و از خوردن آن لذت ببرید. این شیرینی با شیرینی بامیه هم محبوبیت زیادی دارد.
مواد لازم برای تهیه زولبیا قالبی
دستور تهیه زولبیا قالبی | ||
ردیف | مواد لازم | میزان |
1 | آرد | نصف لیوان |
2 | ماست | ۲ قاشق غذاخوری |
3 | روغن جامد | ۱ قاشق مرباخوری |
4 | گلاب | ۲ قاشق غذاخوری |
5 | نشاسته گل | نصف لیوان |
6 | آب ولرم | نصف لیوان |
7 | پودر خمیر مایه | ۱/۵ قاشق چایخوری |
8 | زعفران دم کرده | ۱ قاشق غذاخوری |
9 | شکر | ۱ قاشق غذاخوری |
چگونه زولبیا قالبی درست کنیم ؟
دستور تهیه زولبیا قالبی
- پودر خمیر مایه را در آب ولرم بریزید و با ۱ قاشق شکر مخلوط کنید سپس بگذارید کنار تا عمل بیاید.
- در این زمان، نشاسته (نوعی نشاسته دانهدار که بافت سفتی دارد) را با دو قاشق ماست مخلوط کنید و بعد از چند دقیقه که کمی نرم شد، خوب هم بزنید تا یکدست شود. سپس مخلوط خمیر مایه که عمل آمده را به همراه روغن به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید.
- آرد را الک کنید تا گلوله نداشته باشد و به مخلوط اضافه کنید. سپس دو قاشق گلاب و زعفران را اضافه کنید و خوب هم بزنید. غلظت مواد باید مانند ماست همزده باشد، پس دقت کنید که شل نباشد.
- بگذارید نیم ساعت در یک جای گرم بماند (من بیست دقیقه گذاشتم).
- در مرحله بعد، روغن را در ظرف بریزید و گرم کنید و قالب را هم در روغن گرم کنید. بعد از اینکه از داغ شدن قالب مطمئن شدید، مواد را داخل آن بریزید و مراقب باشید از لبههای قالب بالا نیاید. حالا قالب را در روغن داغ بگذارید؛ این مرحله خیلی مهم است. اجازه دهید زولبیا کاملاً طلایی شود و با دقت قالب را بچرخانید تا همه قسمتها به طور یکنواخت سرخ شوند. بعد از اینکه طلایی شد، قالب را بالا بیاورید، کمی صبر کنید تا از حرارت بیفتد و بعد از کنارهها با قاشق جدا کنید تا به راحتی خارج شود.
- سپس زولبیا را داغ در شربت داغ بگذارید. یک دقیقه کافی است چون خیلی نازک و ترد است و سریع شربت را جذب میکند. شربت حتماً باید داغ باشد.
چگونه زولبیا خوشمزه درست کنیم ؟
مواد لازم برای شربت زولبیا
شربت یا شهد زولبیا قالبی | ||
1 | آب | یک سوم لیوان |
2 | گلاب | دو قاشق غذاخوری |
3 | آبلیمو | نصف قاشق چایخوری |
1 | آب | 2 لیوان |
2 | جوهر لیمو | 1 قاشق چایخوری |
3 | گلاب | 1 قاشق چایخوری |
4 | زعفران | به مقدار کم |
5 | گلوکز مایع | نصف قاشق غذاخوری |
6 | هل | چند عدد |
7 | شکر | یک لیوان |
دستور تهیه شربت زولبیا
این شربت مخصوص تهیه بامیه، زولبیا، گوشفیل، لگیمات و خاگینه است.
- آب را در یک ظرف روی حرارت متوسط گرم کنید تا به جوش بیاید. وقتی که جوش آمد، جوهر لیمو را به آن اضافه کنید. وقتی جوهر لیمو را به آب در حال جوش اضافه کردید، کمی کف و حباب ایجاد میشود. سپس شکر را اضافه کنید و اجازه دهید با حرارت متوسط بجوشد و هیچ وقت هم نزنید تا شکر خوب حل شود.
- وقتی شکر حل شد و شربت شفاف و در حال جوش شدن بود، زعفران و گلاب را به آن اضافه کنید. هم زعفران پودری و هم زعفران دم کرده قابل استفاده هستند. حرارت را کم کنید تا شربت بجوشد و به قوام برسد.
دستور تهیه زولبیا به سبک قالبی
چگونه بفهمیم شربت به قوام رسیده؟
این پروسه حدود پانزده دقیقه زمان میبرد تا شربت به قوام مناسب برسد! اگر این زمان کمتر از ده دقیقه باشد، یعنی حرارت خیلی بالا بوده و ممکن است شکرک بزند.
برای تست قوام شربت، کمی از آن را در نعلبکی بریزید و بگذارید خنک شود. اگر شربت به آرامی حرکت کرد و غلیظ بود، به قوام رسیده است. همچنین میتوانید آن را بین دو انگشت امتحان کنید:
اگر شربت چسبندگی داشت، لازم است که حرارت را خاموش کنید. شربت باید به خوبی غلیظ شود؛
اگر شربت قوام نداشته باشد، بامیه، زولبیا، گوشفیل نرم شده و تردی خود را از دست میدهند و حالت خمیری میشوند. اگر شربت بیش از حد غلیظ شود، هم احتمال شکرک زدن بامیه افزایش مییابد.
بیشتر بخوانید :
علت پف نکردن زولبیا : چگونه زولبیای طلایی و خوشمزه درست کنیم ؟
دستور تهیه زولبیا و بامیه آسان و خوشمزه ویژه ماه مبارک رمضان