رسپی

دستور تهیه سالاد لبو و منداب مجلسی (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

دستور تهیه سالاد لبو و منداب مجلسی

گیاه منداب یک گیاه طبیعی و دارویی است که به خاطر خواص درمانی زیادی که دارد معروف است؛ از رفع دندان درد گرفته تا کمک به ترک اعتیاد. این گیاه در بیشتر مناطق ایران رشد می‌کند و به ویژه در مناطق مرطوب و در کنار گیاهان دیگر یافت می‌شود.

اگر شما باغچه سبزیجات دارید، خبر خوبی برایتان دارم زیرا این گیاه در آنجا هم رشد می‌کند. همچنین، نکته جالب دیگری این است که گیاه منداب به غنی شدن خاک کمک می‌کند و می‌تواند به جای کود شیمیایی استفاده شود. به همین دلیل، در بسیاری از مناطق کشور از آن به عنوان گیاه پیش‌کشت بهره می‌برند.

دستور تهیه سالاد لبو خوش‌رنگ و خوشمزه به روش مجلسی

قبلاً به شما درباره چغندر و پودر چغندر صحبت کرده بودم که به خاطر رنگ زیبایش کاربردهای زیادی دارد. یکی از آشنایان من به دلیل حساسیت به گوجه، به جای آن، چغندر را در خورش قیمه استفاده می‌کند و این خورش خیلی خوش رنگ‌تر و زیباتر از قیمه‌های معمولی می‌شود.

سس این سالاد، سس سرکه بالزامیک و روغن زیتون است. احتمالاً با این سس در سالاد مرغ پاییزی آشنا هستید. ما امروز همین سس را در این سالاد زمستانی به کار برده‌ایم.

دستور تهیه سالاد لبو و منداب به روش رستورانی

این سالاد به خاطر داشتن سه رنگ قرمز، سفید و سبز، ظاهری بسیار جذاب دارد و با حضور گردو، طعم و خواص بیشتری را هم به خود می‌گیرد. گردوهایی که در این دستور استفاده می‌شود، گردوی پکان یا گردوی آمریکایی هستند، اما می‌توانید به جای آن از گردوی ایرانی استفاده کنید که از نظر طعم و خواص غذایی بهتر است.

نکته: می‌توانید چغندرها را سه روز قبل بپزید، آنها را بپوشانید و در یخچال نگه دارید تا زمان استفاده. می‌توانید از زودپز هم برای پختن آنها استفاده کنید، اگر زمان کافی ندارید.

مواد لازم برای سالاد لبو و منداب

۶ عدد شلغم متوسط

۶ پیمانه برگ‌های جوان منداب، شسته و آب گرفته

نصف پیمانه پنیر فتا، مکعبی خرد شده

۱/۲ پیمانه گردو، بو داده

۱/۲ پیمانه کرن بری خشک

مواد لازم برای سس سرکه بالزامیک
۱/۲ پیمانه روغن زیتون فوق بکر

۳ قاشق غذاخوری سرکه بالزامیک

۱ قاشق غذاخوری سس خردل

۱ حبه سیر، له شده و ریز ریز شده

۱/۴ قاشق چایخوری نمک

۱/۸ قاشق چایخوری فلفل سیاه

دستور تهیه سالاد لبو و منداب مجلسی

دستور تهیه

چغندرها را خوب بشویید و به قطعات کوچک برش بزنید، طوری که ساقه‌ها حدود ۱/۲ اینچ طول و ریشه‌ها بیش از ۲ اینچ نباشند.

آنها را در زودپز قرار دهید و ۱ پیمانه آب روی آنها بریزید. چغندرها را به صورت یک لایه در قابلمه بچینید.

درب زودپز را ببندید و مطمئن شوید که شیر روی آن در حالت بسته است. سپس دکمه زودپز یا «Pressure Cook» را بزنید و روی فشار بالا به مدت ۱۵ دقیقه بگذارید. اگر چغندرها کوچک هستند، فقط ۱۰ دقیقه زمان می‌برد و چغندرهای بزرگتر ممکن است ۲۰ تا ۳۰ دقیقه زمان ببرند.

وقتی چغندرها کاملاً پخته شدند، فوراً فشار را با فشار دادن دکمه خروج هوا آزاد کنید. درب را باز کرده و از یک چاقوی تیز برای سوراخ کردن چغندر استفاده کنید. اگر با چاقو راحت سوراخ شد، یعنی پخته‌اند. در غیراینصورت، ۲ تا ۵ دقیقه دیگر در زودپز بپزید.

مراحل تهیه سالاد لبو و منداب

اگر زودپز ندارید، می‌توانید از روش فر استفاده کنید. فر را با حرارت ۴۰۰ درجه فارنهایت یا ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد گرم کنید و ته یک سینی فر با اندازه متوسط را با فویل آلومینیوم بپوشانید.

“““html
 سالاد لبو و منداب با سس سرکه بالزامیک

دستور تهیه سالاد لبو و منداب مجلسی (مرحله به مرحله)

هر شلغم را در فویل بپیچید تا باز نشود. چغندرها را روی سینی فر بچینید و به مدت ۱ ساعت در فر بپزید تا نرم شوند. وقتی چغندرها آماده شدند، آنها را از فر درآورده و بگذارید در دمای اتاق خنک شوند. سپس پوست آنها را بکنید و هر کدام را به دو نیم و بعد ورق ورق کنید.
۱/۲ پیمانه گردو را در یک تابه خشک تفت دهید تا برشته شود. بعد از تفت دادن، بگذارید تا در دما اتاق خنک شود.
برگ‌های منداب را در یک کاسه بزرگ بریزید، سپس لبوهای ورقه شده، ۱/۲ پیمانه پنیر فتا، ۱/۲ پیمانه گردوی برشته و ۱/۲ پیمانه زغال‌اخته خشک را به آن اضافه کنید.

طرز تهیه سس سرکه بالزامیک و روغن زیتون

داخل یک شیشه مربا، همه مواد سس (۱/۲ پیمانه روغن زیتون، ۳ قاشق غذاخوری سرکه بالزامیک، ۱ قاشق غذاخوری خردل، ۱ حبه سیر ریز شده، ۱/۴ قاشق چای‌خوری نمک و ۱/۴ قاشق چای‌خوری فلفل) را ریخته و خوب تکان دهید. بعد سس را روی سالاد بریزید تا مزه‌دار شود. اگر می‌خواهید سالاد را بعدا بخورید، سس را دوباره هنگام سرو تکان بدهید و بعد روی سالاد بریزید.

نکات مفید برای تهیه سالاد لبو و منداب

پوست کندن لبوها را با دستکش انجام دهید تا دستان‌تان کثیف نشوند. می‌توانید لبوها را با همان کاغذ آلومینیومی که در آن هستند بمالید تا پوست‌ آنها کنده شود. اگر دستان‌تان کثیف شد، بلافاصله با آب بشویید تا از بین بروند، زیرا اگر بگذارید زمان بگذرد، سخت‌تر می‌شود.
سالاد لبو با لبوهای مانده در یخچال بهتر می‌شود، چون فضای یخچال مرطوب نیست و لبوها را خشک می‌کند و رنگ آنها به سایر مواد سرایت نمی‌کند. هرگز لبوهای داغ را به سالاد اضافه نکنید.
من از پنیر کم‌نمک و کم‌چرب برای این سالاد استفاده می‌کنم. اگر امکانش هست، پنیر خانگی و ارگانیک را امتحان کنید، چون این پنیرها سالم‌تر و خوش‌مزه‌تر هستند.

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا