دستور تهیه ساندویچ فلافل مخصوص و خوشمزه به ۴ روش (مرحله به مرحله)

“`html
ساندویچ فلافل
دستور تهیه فلافل که در اصل یک غذای عربی است و در ایران هم خیلی محبوب است، ماده اصلی آن نخود پخته است. این ساندویچ نسبت به دیگر غذاهایی که از بیرون میخریم، ارزش غذایی بیشتری دارد و مفیدتر است.
در جنوب ایران، انواع فلافل معمولی، تند، فلافل سبزیجات و موارد دیگر تهیه میشود. در این مطلب، ما در مورد دستور تهیه فلافل لبنانی ساده و خوشمزه با نخود و سیبزمینی صحبت خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
دستور تهیه فلافل بندری ساندویچی + راز خوشمزه شدن فلافل …
روش اول : دستور تهیه فلافل آبادانی خوشمزه
مواد لازم :
- نخود ۳۰۰ گرم
- پیاز ۱ عدد
- جعفری نصف استکان
- سیر ۳ حبه
- آرد نخودچی ۲ قاشق غذاخوری
- فلفل سیاه ۱ قاشق چایخوری
- زیره سبز ۱ قاشق چایخوری
- تخم گشنیز ۱ قاشق چایخوری
- تخم مرغ ۱ عدد (در صورت تمایل)
- نمک به میزان لازم
دستور تهیه :
- برای تهیه فلافل، نخودها را باید خیس کنیم. خیس کردن نخود کمی زمان میبرد، اما اگر به آن مقداری نمک اضافه کنیم، زمان کوتاهتر میشود و در دو تا سه ساعت آب را به خود جذب میکند.
- برای بقیه حبوبات هم میتوانیم از این روش استفاده کنیم. این روش وقتی مفید است که عجله داریم.
- راحتترین راه برای تهیه فلافل این است که بعد از خیس خوردن، نخود را به همراه پیاز، سیر، ادویه و جعفری در میکسر بریزیم.
- اگر میکسر در دسترس نیست، میتوانیم نخود را چرخ کنیم و با سیر و پیاز رنده شده و جعفری خردشده ورز دهیم.
- برای ترکیب کردن لازم نیست خیلی مواد را له کنیم. بعد از میکس کردن، آرد را اضافه میکنیم.
- تخم مرغ هم به مواد اضافه شده و همه را خوب ورز میدهیم.
- سپس، مواد را به شکل توپ درمیآوریم و در روغن سرخ میکنیم.
روش دوم : دستور تهیه فلافل اهوازی
مواد لازم :
- نخود ۲ پیمانه
- باقلا سبز ۱ پیمانه
- تخم مرغ ۱ عدد
- پیاز ۱ عدد
- سیر ۴ حبه (میتوانیم به جای سیر تازه از پودر سیر استفاده کنیم)
- بکینگ پودر ۱ قاشق چایخوری
- سبوس گندم ۳ قاشق غذاخوری (میتوان از نانواییها که نان بربری میپزند تهیه کرد. اگر سبوس نداشتید، میتوانید مغز نان باگت را خشک کرده و آسیاب کنید)
- زیره سیاه به مقدار لازم
- مرزه و ترخون به مقدار لازم
- نمک به میزان لازم
- فلفل به مقدار دلخواه
- روغن مایع سرخ کردنی به مقدار لازم
دستور تهیه :
- در همه روشها، اولین قدم این است که نخود را به مدت ۲۴ ساعت خیس کنید و در این مدت چند بار آب آن را عوض کنید.
- بعد از ۲۴ ساعت، نخود را در صافی بریزید.
- پیاز را با چرخگوشت چرخ کنید (در نظر داشته باشید که پیاز ممکن است تیغههای چرخگوشت را کند کند).
- بعد آب پیاز را دور بریزید.
- نخود…
“““html - همه مواد را با هم خوب مخلوط کنید.
- یک بار دیگر مخلوط نخود و پیاز را چرخ کنید.
- باقالی که من استفاده کردم منجمد بود، اما حالا که فصل باقالی است میتوانید از نوع تازه آن استفاده کنید. چون باقالی من منجمد بود و بعد از یخزدایی نرم شد، یک بار چرخ کردن آن کافی بود. اما اگر باقالی شما درشت بود، میتوانید یک بار دیگر هم چرخ کنید.
- سپس بقیه مواد را اضافه کرده و خوب هم بزنید.
- استفاده از دستگاه فلافل سخت نیست. در دسته دستگاه یک دکمه وجود دارد که با کشیدن آن به سمت پایین، میتوانید مواد را داخل دستگاه بگذارید و بعد دکمه را به حالت اولیه برگردانید تا فلافل را داخل روغن بریزید.
- نکته: در بار اول سعی کنید سر دستگاه را کمی چرب کنید تا مواد بهتر از آن جدا شوند.
- برای سرخ کردن فلافل، وقتی فلافل را داخل روغن میاندازید، باید روغن خیلی داغ باشد، طوری که به نظر بیاید در حال جوشیدن است.
- نکته: برای سرخ کردن فلافل از یک ظرف گود و کمقطر استفاده کنید.
- نکته: فلافلها باید در روغن شناور باشند و فقط کمی روغن در کف ظرف نباشد.
- بعد از سرخ شدن یک طرف فلافل، طرف دیگر آن را هم سرخ کنید.
- سپس فلافلها را از روغن بیرون آورده و روی صافی یا دستمال آشپزخانه قرار دهید.
- این مقدار مواد برای من ۱۷ عدد فلافل درست کرد (البته دستگاه فلافل من بزرگ است).
روش سوم: دستور تهیه فلافل لبنانی
مواد لازم:
- نخود ۲ پیمانه
- سیبزمینی متوسط ۱ عدد
- تخممرغ ۱ عدد
- پیاز ۱ عدد
- سیر ۴ حبه (من به جای سیر تازه از پودر سیر استفاده کردم)
- بکینگپودر ۱ قاشق چایخوری
- سبوس گندم ۳ قاشق غذاخوری (میتوانید از نانواییها که نان بربری میپزند بگیرید، اگر سبوس نداشتید میتوانید مغز نان باگت را خشک کرده و آسیاب کنید)
- زیره سیاه به مقدار لازم
- تخم گشنیز به مقدار لازم
- نمک به مقدار لازم
- فلفل به مقدار دلخواه
- روغن مایع به مقدار لازم برای سرخکردن
دستور تهیه:
- نخود را به همان روش قبلی خیس کرده و آبکش کنید.
- سپس پیاز و سیبزمینی خام را چرخ کنید و آب اضافی آنها را دور بریزید.
- بعد نخود را چرخ کنید.
- مجدد مخلوط پیاز و سیبزمینی و نخود را چرخ کنید.
- سپس بقیه مواد را اضافه کرده و هم بزنید.
- نکته: اگر با طعم زیره مشکلی ندارید، بهتر است از آن استفاده کنید؛ چون خاصیت ضد نفخ دارد و بعد همه را سرخ کنید.
- این مقدار مواد برای من ۱۴ عدد فلافل درست کرد (البته دستگاه فلافل من بزرگ است).
روش چهارم: فلافل بندری تند و خوشمزه
مغازههایی که فلافل تهیه میکنند معمولاً از این روش استفاده میکنند، البته ممکن است بعضیها سیبزمینی هم اضافه کنند. اخیراً فلافلهای منجمد هم به بازار آمده که مواد آنها هم دقیقاً همین است.
وقتی که داشتم فلافلها را با این روش سرخ میکردم، فکر میکردم در یک مغازه فلافلفروشی هستم.
مواد لازم:
- نخود ۲ پیمانه
- پیاز ۱ عدد
- سیر
“““html- ۴ حبه (من بهجای سیر تازه از پودر سیر استفاده کردم)
- زیره سیاه به مقدار لازم
- تخم گشنیز به مقدار لازم
- نمک به مقدار لازم
- فلفل هر چه بیشتر بهتر
- روغن مایع سرخ کردنی به مقدار لازم
دستور تهیه :
- نکته: لازم نیست سبوس اضافه کنید، اما اگر هنگام سرخ کردن دیدید فلافل شما وا میرود، کمی سبوس بریزید و هم بزنید.
- همانطور که گفته شد، نخود را خیس کنید و بعد آبکش نمایید.
- پیاز را چرخ کنید و آب اضافی آن را دور بریزید.
- سپس نخود را هم چرخ کنید.
- مخلوط بهدستآمده را یک بار دیگر چرخ کنید.
- بعد از آن، بقیهی مواد را به مخلوط اضافه کنید.
بیشتر بخوانید :
دستور تهیه ساندویچ مرغ + قارچ خوشمزه در منزل
دستور تهیه ساندویچ میکر مرغ
دستور تهیه ۱۰ نوع ساندویچ و برگر خوشمزه خانگی + عکس