رسپی

دستور تهیه سرکه خرمالو به روش سنتی (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

دستور تهیه سرکه خرمالو به روش خانگی

سرکه خرمالو یکی از نوع‌های سرکه‌های طبیعی است که خواص بسیاری دارد. در این مقاله از رضیم با روش تهیه سرکه خرمالو و نکات مهم آن آشنا خواهید شد.

دستور تهیه سرکه خرمالو به روش سنتی (مرحله به مرحله)

سرکه خرمالو : دستور تهیه سرکه خرمالو

میوه خرمالو، میوه‌ای است که بومی چین و ژاپن بوده و از زمان‌های قدیم به ایران آمده و اکنون در بیشتر نقاط کشور کشت می‌شود.

در ایران، خرمالو در انواع مختلفی وجود دارد، برخی از آن‌ها گرد و کروی و برخی دیگر کشیده هستند. گوشت خرمالو دارای مقدار زیادی قند، تانن و ویتامین است.

خرمالو طبیعتی گرم و تر دارد و خوردن آن فایده‌های زیادی برای بدن دارد.

دستور تهیه سرکه خرمالو مرحله به مرحله

  1. برای تهیه سرکه خرمالو، ابتدا خرمالوهای رسیده را شسته و داخل سبدی قرار دهید تا آب اضافی آن برود.
  2. سپس سرکه را در یک دبه ریخته و کاملاً پر کنید.
  3. یک سوم ظرف را با آب پر کنید.
  4. درپوش دبه را محکم ببندید.
  5. بعد از ۱۵ روز، دبه را خوب تکان دهید.
  6. بعد از ۴۵ روز، سرکه خرمالوی شما آماده است.

نکاتی درباره تهیه سرکه خرمالو

سرکه یکی از مواد طبیعی است که تقریباً در هر خانه‌ای یافت می‌شود. کاربرد اصلی سرکه به عنوان چاشنی غذا و برای تهیه ترشی‌ها و سالادهاست و تولید سرکه تاریخچه‌ای به قدمت حدود ده هزار سال دارد.

در احادیث و روایت‌های ائمه نیز استفاده از سرکه تأکید شده و فواید درمانی زیادی برای آن ذکر شده است.

دستور تهیه سرکه به قدری ساده است که هر کسی با یک دانش کوچک درباره روش تولید، می‌تواند سرکه خانگی سالم و با کیفیت درست کند.

به طور کلی، فرایند تولید سرکه شامل دو مرحله است که هر دو در واکنش هوایی انجام می‌شوند. جریان هوا حتی به مقدار کم نیز باید وجود داشته باشد.

میوه مناسب برای تهیه سرکه خانگی

سرکه تقریباً از هر ماده‌ای که مقدار کافی شیرینی (قند) داشته باشد، تولید می‌شود.

انگور، خرما، کشمش، سیب، گلابی، توت، انجیر، انار شیرین، خرمالو و هر میوه‌ای که شیرینی کافی داشته باشد، می‌تواند به عنوان ماده اولیه برای تولید سرکه استفاده شود. سرکه‌ای که از هر یک از این مواد تهیه می‌شود، علاوه بر خواص عمومی سرکه‌ها، دارای فواید خاص خود آن میوه نیز هست.

مقدار مورد نیاز از ماده اولیه بسته به نوع سرکه و نیاز به تولید متفاوت است. مثلاً:

هر یک کیلو خرما یا کشمش تقریباً دو و نیم کیلو سرکه تولید می‌کند.

هر یک کیلو انگور تقریباً یک کیلو سرکه می‌دهد.

هر یک کیلو سیب تقریباً نیم کیلو سرکه تولید می‌کند.

آب سالم برای تهیه سرکه

آب یکی از مواد مهم در تولید سرکه است و از آب سالم (مانند آب معدنی) استفاده کنید.

اندازه و جنس ظرف سرکه

جنس ظرف مورد استفاده در فرآیند تولید سرکه اهمیت زیادی دارد. بهتر است ظرف استفاده شده به گونه‌ای باشد که در واکنش‌های شیمیایی تخمیر و تولید سرکه دخالت نکند.

در گذشته، از خمره‌های سفالی، لعابی یا شیشه‌ای برای تهیه سرکه استفاده می‌شد که این نوع ظروف بهترین گزینه برای تهیه سرکه هستند.

با توجه به اینکه در
“““html
مرحله اول
، باید ماده اولیه را داخل ظرف بریزید. دهانه ظرف باید بزرگ باشد تا کار راحت‌تر باشد.

همچنین ظرفی که انتخاب می‌کنید باید از حجم مواد اولیه بزرگ‌تر باشد و حدود یک پنجم آن خالی بماند تا در فرآیند تولید سرکه، مواد سرریز نشوند.

در مرحله دوم باید توجه کنید که مایع حاصل از مرحله اول به اسید و سپس سرکه تبدیل می‌شود، بنابراین باید از ظرف یا بشکه‌ای استفاده کنید که مواد ظرف در تولید سرکه تاثیر نگذارند و در آن حل نشوند. به همین دلیل پیشنهاد می‌شود از ظروف شیشه‌ای استفاده کنید.

با توجه به اینکه واکنش‌های شیمیایی در این مراحل به اکسیژن نیاز دارند و باید با هوا تعامل داشته باشند، درب ظرف باید به گونه‌ای باشد که کاملاً بسته نشود و راهی برای جریان هوا داشته باشد.

بعد از تهیه سرکه، برای نگهداری از آن بهتر است از ظروف شیشه‌ای دردار استفاده کنید.

قدیم‌ترها از ظرف‌های شیشه‌ای که دور آن حصیر وجود داشت و دهانه باریکی داشت، برای نگهداری سرکه استفاده می‌کردند که به آن‌ها کُپ یا کُپ شیرازی می‌گفتند.

دما و محیط مناسب برای تهیه سرکه

دمای مناسب برای تهیه سرکه، هوای معتدل و گرمی بین 25 تا 30 درجه سانتی‌گراد است.

در محل تولید سرکه باید هوا جریان داشته باشد.

اگر در محل تولید سرکه، آفتاب داغ و هوای بسیار گرم است، ظرف‌ها را در سایه قرار دهید.

بهترین فصل برای تهیه سرکه، اواسط بهار تا اواسط پاییز است.

تذکر: در هوای خیلی سرد، فعل و انفعالات سرکه انجام نمی‌شود.

ارزش غذایی خرمالو

  • سرشار از ویتامین A
  • 119 کالری انرژی
  • 31/2 گرم کربوهیدرات
  • 0/3 گرم چربی
  • 6 گرم فیبر
  • 1 گرم پروتئین

مضرات مصرف خرمالو

چون خرمالو میزان بالایی تانین دارد، اگر آن را با شکم خالی بخورید، ممکن است باعث اسهال شود.

قند خرمالو هم زیاد است و به همین دلیل افرادی که دیابت دارند باید از خوردن آن خودداری کنند.

خوردن خرمالو با پوست آن به دلیل داشتن مقادیر زیاد اسید تانین در پوست، می‌تواند منجر به بروز سنگ کلیه شود.

همچنین خوردن این میوه با غذاهای سرد مثل ماهی، خرچنگ یا میگو می‌تواند باعث ایجاد سنگ در معده شود.

این به خاطر این است که این غذاها پروتئین و اسید تانینیک زیادی دارند و واکنششان با هم ممکن است باعث سنگ شود.

بیشتر بخوانید :

مربای خرمالو – دستور تهیه مربای خرمالو خانگی خوشمزه و خوش رنگ

۲ روش متفاوت برای تهیه ترشی خرمالو + نکات کلیدی

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا