رسپی

دستور تهیه سماق پلو خوشمزه با گوشت به روش اصلی (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

دستور تهیه سماق پلو اردبیل

سماق پلو یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که ریشه‌اش به اردبیل برمی‌گردد. این غذا می‌تواند به راحتی با کبابی رقابت کند، به‌خصوص اگر با گوجه و فلفل کبابی سرو شود. سماق قرمز آذربایجان خاصیت رنگ و طعم ترش دارد و وقتی با برنج ایرانی ترکیب می‌شود، طعم و عطر فوق‌العاده‌ای پیدا می‌کند. سماق سرشار از ویتامین C و آنتی‌اکسیدان‌هاست.

مواد لازم برای سماق پلو اردبیلی

  • برنج ۳ پیمانه
  • سماق ۵ قاشق غذاخوری
  • پیاز ۱ عدد
  • سیر ۲ حبه
  • گوشت چرخ‌کرده ۳۵۰ گرم
  • گوجه‌فرنگی ۲ عدد
  • پودر سوخاری ۲ قاشق غذاخوری
  • زعفران به مقدار لازم
  • نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

دستور تهیه سماق پلو اردبیلی

مرحله اول
ابتدا پیاز را پوست‌کنده و رنده کنید، سپس آب اضافی آن را بگیرید و در کاسه‌ای بریزید. بعد از آن گوشت چرخ‌کرده را به همراه سیر رنده شده، ادویه‌ها، کمی سماق و پودر سوخاری و زعفران اضافه کنید. همه مواد را خوب ورز دهید تا خوب مخلوط شوند. حالا می‌توانید مقداری از مخلوط را بردارید و به شکل توپ‌های کوچک دربیاورید و به مدت بیست دقیقه در یخچال قرار دهید تا سفت شوند.

مرحله دوم
در یک تابه کوچک روغن بریزید و گرم کنید. سپس گوشت قلقلی‌ها را در تابه بریزید و خوب سرخ کنید. در حین سرخ کردن آن‌ها را بچرخانید تا همه‌جا برشته شوند.

مرحله سوم از سماق پلو اردبیلی
برنج را با مقداری نمک خیس کنید و وقتی نرم شد، آن را آبکش کنید. سپس در یک قابلمه روغن بریزید و برنج را داخلش بریزید و با کفگیر مرتب کنید. کمی برنج سفید بریزید و روی آن سماق بپاشید. گوشت قلقلی‌های سرخ‌شده را در وسط برنج قرار دهید و باقی‌مانده برنج را روی آن‌ها بریزید و بگذارید دم بکشد. در انتهای پخت کمی کره روی برنج بریزید و این غذا را به همراه گوجه‌های کبابی سرو کنید.

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا