دستور تهیه سوپ برای گلو درد مقوی و لذیذ (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه سوپ برای گلو درد مقوی و لذیذ
1. سوپ شیر برای سرماخوردگی و گلو درد
اگر قبلاً سوپ را با شیر نپختهاید، ممکن است فکر کنید افزودن شیر یا خامه به سوپ خیلی جالب نیست. اما برعکس، سوپ شیر یا سوپ خامه بسیار خوشمزه و دلپذیر است و اگر به درستی تهیه شود، واقعا لذت بخشی خواهد بود.
مواد لازم:
سس بشامل (آرد سفید، شیر، خامه و نمک و فلفل)
سینه مرغ: نصف سینه
پیاز: یک عدد متوسط
هویج: 2 عدد
ذرت: نصف لیوان
قارچ: 200 گرم
گشنیز: به مقدار لازم
جعفری: به مقدار دلخواه
جو پرک: 1 پیمانه
دستور تهیه:
برای تهیه یک سوپ شیر خوشمزه، استفاده از سینه مرغ بهتر است. سینه مرغ را با مقداری نمک و پیاز خرد شده بپزید و کنار بگذارید. این کار باعث میشود سوپ شما طعم خوبی بگیرد.
کمی هویج خرد شده، قارچ برش خورده، ذرت پخته و حتی شلغم خرد شده را در تابه با مقدار کمی کره تفت دهید.
در یک قابلمه مقداری آرد سفید را با کره تفت دهید تا بوی خامی آن برطرف شود. سپس کم کم آب جوش را اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا گلوله نشود. در سوپ شیر تنها از نمک استفاده کنید و زردچوبه را فراموش کنید.
سبزیجاتی که تفت دادهاید و جو پرک خیس شده را به قابلمه اضافه کنید و شعله را کم کنید تا مواد آرام پخته شوند.
وقتی سوپ آماده شد، عصاره مرغ و سینه مرغ خرد شده را اضافه کنید و بگذارید سوپ خوب جا بیفتد.
سس بشامل را هم به این شکل تهیه کنید: مقداری کره و آرد سفید را تفت دهید، سپس نمک، فلفل و آویشن اضافه کنید و کم کم شیر را اضافه کنید و هم بزنید تا سس صاف شود.
وقتی سوپ آماده شد، سس بشامل را به آن اضافه کنید. سوپ باید کاملاً سفید باشد. بعد از برداشتن از روی شعله، کمی گشنیز و جعفری خرد شده به آن اضافه کنید.
در پایان مقداری خامه را با کمی شیر مخلوط کرده و به سوپ اضافه کنید. حتماً از جو پرک و قارچ در سوپ استفاده کنید، اما میتوانید سایر سبزیجات مثل هویج، شلغم، ذرت و فلفل دلمهای را بر حسب سلیقه خود اضافه یا حذف کنید.
مواد اصلی سوپ شیر شامل شیر و خامه به همراه جو پرک، قارچ، پیاز، گشنیز و جعفری است. بعضی افراد نیز یک یا دو حبه سیر به آن اضافه میکنند.
2. سوپ برای بهبود گلو درد با رشته
مواد لازم:
رشته سوپی: ۱ پیمانه خرد شده
هویج: 2 عدد
سیب زمینی: 1 عدد متوسط
پیاز: 1 عدد
مرغ یا ماهیچه یا حتی سیرابی گوسفندی: 500 گرم
کره: 50 گرم
نمک و فلفل
زردچوبه
گشنیز و جعفری
گاهی هم کمی رب و زرشک به میزان دلخواه
دستور تهیه:
سوپ رشته یکی از محبوبترین سوپهاست که بسیار خوشمزه است و برای درمان سرماخوردگی عالی است. شما میتوانید برای این سوپ، از انواع سبزیجات همراه با رشته استفاده کنید. اینکه از مرغ یا گوشت استفاده کنید، بستگی به سلیقه شما دارد و میتوانید از عصارههای مختلف در آن استفاده کنید.
پروتئینهای مختلفی مثل مرغ، گوشت گوسفندی یا حتی بوقلمون میتواند به این سوپ اضافه شود.
بهترین روش برای تهیه سوپ این است که حتماً ابتدا سبزیجات را با کره تفت دهید.
“““html
و بعد آب جوش را به آن اضافه کنید و بگذارید به خوبی با روغن ترکیب شود. سپس سایر مواد را به نوبت اضافه کنید. معمولاً در سوپ رشته از رب گوجهفرنگی استفاده میشود. بهتر است رب را کمی در کره تفت بدهید تا رنگ آن باز شود و سوپ شما جلوه بهتری پیدا کند.
اگر میخواهید در سوپ رشته از زرشک استفاده کنید، زرشک را بعد از اینکه سوپ را در ظرف سرو ریختید، اضافه کنید؛ زرشک نباید حرارت ببیند.
یادتان باشد که در هر سوپی که تهیه میکنید، حتماً گشنیز و جعفری را وقتی به سوپ اضافه کنید که آن را از روی شعله گاز برداشتهاید. سبزیجات سوپ نباید پخته شوند و باید خام استفاده شوند.
اینکه از گشنیز و جعفری هر دو استفاده کنید یا فقط یکی از آنها، به سلیقه شما بستگی دارد؛ اما به یاد داشته باشید که ترکیب گشنیز و جعفری معروف است به سبزی سوپ.
3. سوپ کدو حلوایی برای درمان درد گلو
استفاده از کدو حلوایی در سوپ میتواند به کسانی که سرماخوردهاند کمک کند تا زودتر بهبود یابند. معمولاً این سوپ به صورت پتاژ (پوره شده) درست میشود.
مواد لازم :
کدو حلوایی : 350 گرم
پیاز : 1 عدد
عصاره مرغ : 2 قاشق غذاخوری
سیبزمینی : 2 عدد متوسط
هویج : 1 عدد
ساقه کرفس : ۱ پیمانه خرد شده
دال عدس : نصف پیمانه
بلغور جو : نصف پیمانه
خامه : به میزانی که دوست دارید
کره : 50 گرم
نمک
فلفل
گشنیز
جعفری به مقدار دلخواه
دستور تهیه :
برای تهیه سوپ کدو حلوایی، ابتدا پیاز را پوست کنده و به صورت نگینی خرد میکنیم. سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت ملایم قرار میدهیم و کمی کره به آن اضافه میکنیم. پیاز خرد شده را به قابلمه اضافه کرده و کمی تفت میدهیم تا نرم شود. سپس مقداری زردچوبه به پیاز اضافه کرده و تفت دادن را ادامه میدهیم تا ترکیب یکدست شود.
سپس کدو حلوایی، هویج، سیبزمینی و ساقه کرفس را به صورت نگینی خرد کرده و به مخلوط پیاز و زردچوبه اضافه میکنیم. مواد را به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه تفت میدهیم. حالا ۲ لیوان آب مرغ را به قابلمه اضافه کرده و حرارت را زیاد میکنیم. وقتی آب جوش آمد، درب آن را میگذاریم و حرارت را کم میکنیم تا مواد به آرامی بپزند.
سپس دال عدس و بلغور خیسخورده را به سوپ اضافه کرده و اجازه میدهیم همه مواد بپزند. در این مرحله مقداری نمک، فلفل سیاه و زنجبیل هم به سوپ میزنیم. اجازه میدهیم مواد هم بپزند و آب سوپ کمی بخار شود.
وقتی فقط یک پیمانه از آب داخل قابلمه باقی ماند، سوپ کدو حلوایی تقریباً آماده است ولی باید آن را به صورت پوره درآوریم. برای این کار سوپ را به صورت داغ داخل میکسر ریخته و میکس میکنیم تا شبیه پوره شود.
پس از اینکه سوپ سرماخوردگی را به خوبی میکس کردیم، آن را در ظرف سوپخوری میریزیم و با خامه به شکل دلخواه تزیین میکنیم. برای تزیین و طعمدهی بهتر میتوانیم از لیمو ترش و سبزیجات معطر مثل جعفری استفاده کنیم.