رسپی

دستور تهیه شله زرد قالبی دسر محبوب ماه رمضان (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

شله زرد قالبی؛ بهترین دسر برای ماه رمضان

در این مقاله سعی شده است تمام نکات لازم برای تهیه شله زرد نذری بیان شود. همچنین می‌توانید برای افطاری سفرۀ خود را با شله‌زرد دستپخت خودتان تزیین کنید. ماه رمضان نزدیک است و همه روزه‌داران، به ویژه خانم‌ها، در فکر این هستند که برای افطار چه چیزی درست کنند.

اگر مهمان داشته باشند، کارشان دو برابر می‌شود. یکی از گزینه‌های خوشمزه افطاری، شله زرد است که تهیه‌اش هم ساده است. اگر ۲۰ نفر مهمان دارید، من دستور تهیه‌اش را برای شما ارائه می‌دهم و امیدوارم در ماه رمضان درست کنید و لذت ببرید.

شله زرد قالبی و افطاری‌های ماه رمضان

مواد لازم برای شله زرد قالبی برای 20 نفر

  1. برنج 2.5 پیمانه
  2. شکر 5 پیمانه
  3. آب 15 پیمانه
  4. کره 100 گرم
  5. گلاب 1.5 پیمانه
  6. هل به میزان لازم
  7. پودر ژلاتین 2.5 قاشق غذاخوری
  8. زعفران به میزان لازم
  9. خلال بادام 250 گرم

دستور تهیه شله زرد قالبی

در ابتدا، برنج را دو تا سه بار با آب سرد بشویید و آن را به مدت ۲۴ ساعت در آب بخیسانید. اگر زمان کافی برای این کار ندارید، می‌توانید برنج را ۶ ساعت قبل بخیسانید. اگر برنج شما نیم دانه است، ۳ تا ۴ ساعت برای خیساندن کافی است.

هل‌ها را در لیوانی از گلاب بریزید و کنار بگذارید. برنج خیسانده را در دیگ یا قابلمه بدون درب روی حرارت زیاد قرار دهید تا آب برنج به جوش بیاید.

توجه کنید که قبل از اضافه کردن سایر مواد، برنج آرام بپزد تا کاملاً چسبناک شود. برنج باید بافتی لطیف و صاف داشته باشد. (در این مرحله از هم زدن برنج خودداری کنید.)

وقتی آب برنج کاملاً کشیده شد، زعفران را در سه مرحله به آن اضافه کنید و هم بزنید. در این مرحله به هیچ عنوان آب اضافه نکنید چون شکر در مرحله بعدی آب می‌اندازد.

شکر، دومین ماده‌ای است که به نذری اضافه می‌شود. بعد از چند جوش، هل یا عرق هل همراه با گلاب را در چند مرحله به مخلوط اضافه کنید. سپس پودر ژلاتین را اضافه کنید و خوب هم بزنید. برای اطمینان از حل شدن آن، می‌توانید پودر ژلاتین را به روش بن ماری حل کرده و سپس به دسر اضافه کنید.

اگر دوست دارید، خلال بادام را در گلاب خیسانده و حدود ۲۰ دقیقه قبل از پایان پخت به شله زرد اضافه کنید.

در پایان، ترکیب را خوب هم بزنید تا مواد به هم بچسبند. این ترکیب را به مدت ۱ ساعت با دم کنی روی حرارت ملایم بپزید.

شکل قالبی این غذا به خاطر پودر ژلاتین است. اگر به آن علاقمند نیستید، می‌توانید آن را از لیست مواد حذف کنید.

به دلیل شکل‌پذیری شله زرد، می‌توانید آن را در قالب‌های کوچک بریزید و ۶ تا ۷ ساعت در یخچال نگهدارید تا به فرم بیفتد. سپس آن را با خلال پسته، بادام یا دارچین تزیین کنید. این نوع شله زرد برای مهمانی‌ها و مجالس علاوه بر زیبایی، سرو کردنش هم راحت‌تر است.

دستور تهیه شله زرد قالبی دسر ماه رمضان

نکات کلیدی برای تهیه شله زرد نذری

اضافه کردن کره به برنج مانع از ترک خوردن شله زرد پس از پخت می‌شود. سعی کنید از برنج معطر برای تهیه شله زرد استفاده کنید.

هر چه میزان زعفران بیشتر باشد، شله زرد خوش‌عطرتر و خوشمزه‌تر می‌شود. اگر زمان دارید، برای تهیه زعفران رقیق، چند تکه یخ را در ظرف زعفران قرار دهید تا رنگ و عطر بهتری بگیرد.

دستور تهیه شله زرد قالبی دسر محبوب ماه رمضان (مرحله به مرحله)

بعد از سرو شله زرد، از تکان دادن ظروف خودداری کنید، زیرا این کار باعث می‌شود دسر آب بیندازد. هنگام برگرداندن شله زرد، ابتدا با لبه تیز چاقو از لبه ظرف جدا کنید.

برای جلوگیری از چسبیدن دسر، هم زدن در تمامی مراحل پخت را فراموش نکنید. در صورت تمایل برای جلوگیری از این مشکل، می‌توانید…

“““html

به جای استفاده از دانه‌ی هل، می‌توانید برای تغییر رنگ شله زرد از عرق هل استفاده کنید.

برای تهیه شله زرد، برنج نیم دانه را به هر میزان که خواستید انتخاب کنید و به همان اندازه دو برابر شکر و ۱۲ برابر آب تهیه کنید. برای تزیین، می‌توانید از خلال بادام، خلال پسته و پودر دارچین استفاده کنید.

به خاطر داشته باشید که نباید شله زرد را بیشتر از دو روز در یخچال نگهداری کنید. ماندن طولانی‌مدت این دسر خوشمزه در یخچال باعث می‌شود که بوهای مختلف یخچال را به خود جذب کند. امیدوارم از تهیه آن لذت ببرید.

دقت کنید که وقتی شله زرد آماده شد، نباید خیلی شل باشد. زمانی که آن را در ظرف می‌ریزید، نباید شکل آش به خود بگیرد. البته وقتی سرد شد، کمی سفت‌تر خواهد شد. بنابراین هنگام تهیه، شله زرد نباید خیلی نرم باشد.

دستور تهیه شله زرد قالبی دسر ماه رمضان

نشانه‌های خراب شدن شله زرد چیست؟

بعد از چند ساعت نگهداری شله زرد در یخچال، ممکن است مقداری آب بیندازد. برخی این را نشانه خراب شدن می‌دانند، اما با توجه به وجود شکر، شله زرد معمولاً ۲ تا ۵ روز بعد از پخت قابل استفاده است.

شیوا فرجی، متخصص تغذیه درباره خواص شله زرد به عنوان یک دسر سنتی ایرانی گفت: شله زرد شامل ترکیباتی مانند برنج سفید، زعفران، دارچین، گلاب، شکر و کره است که هرکدام مزایا و مضرات خود را دارند.

معمولاً قبل از پخت شله زرد، برنج را خیسانده و سپس برای مدت طولانی می‌پزیم. این کار باعث کاهش ویتامین‌های موجود در برنج می‌شود، اما در عین حال منبع خوبی برای تأمین کربوهیدرات بدن است.

فرجی همچنین درباره خواص گلاب در شله زرد گفت: گلاب دارای خواص نشاط‌آور است و بوی آن می‌تواند فشار خون را افزایش دهد که در زمان افطار برای روزه‌داران مفید است. این متخصص همچنین هل را به عنوان یک ماده طبیعی با خاصیت ضدعفونی‌کننده معرفی کرد.

زعفران، ماده دیگری است که برای طعم‌دار کردن شله زرد به کار می‌رود. خواص آرامش‌بخش و نشاط‌آور زعفران به شرط مصرف معقول، یعنی در روز حداکثر تا سه گرم، تأیید شده است. برای زنان باردار بهتر است که این مقدار کمتر باشد، زیرا مصرف زیاد زعفران می‌تواند خطر سقط جنین و خونریزی لثه را افزایش دهد.

دستور تهیه شله زرد قالبی دسر محبوب ماه رمضان

نحوه نگهداری و زمان مصرف شله زرد

عضو انجمن تغذیه ایران، دارچین را در شله زرد مفید برای کنترل قند خون دانسته و افزود: تحقیقات نشان داده است که دارچین همچنین می‌تواند چربی خون، به ویژه تری گلیسیرید را کاهش دهد و برای حفظ وزن مناسب بسیار مؤثر است.

شکر یکی از مواد اصلی شله زرد است که خانواده‌ها معمولاً مقدار زیادی از آن را اضافه می‌کنند. هر یک گرم شکر حدود چهارکیلو کالری دارد و بنابراین مصرف زیاد شله زرد برای افراد دیابتی و کسانی که دچار بیماری قلبی هستند، توصیه نمی‌شود.

این متخصص تغذیه درباره کره در شله زرد نیز گفت: به دلیل عطر و طعم دلپذیر کره، افراد معمولاً تمایل دارند مقدار زیادی از آن را در شله زرد استفاده کنند. اما باید بدانیم که کره حاوی کلسترول بالاست و برای کسانی که چربی خون دارند مناسب نیست، هرچند ویتامین‌های A و D نیز به همراه دارد.

فرجی همچنین درباره نگهداری و زمان مصرف شله زرد توضیح داد: بعد از چند ساعت نگهداری شله زرد در یخچال، ممکن است مقداری آب بیندازد. این قضیه را نباید نشانه خراب شدن دانست و به علت وجود شکر، شله زرد معمولاً ۲ تا ۵ روز بعد از پخت قابل مصرف است.

دستور تهیه شله زرد قالبی دسر محبوب ماه رمضان


بیشتر بخوانید:

۲ روش مناسب برای تهیه فرنی پرتقالی دسر مناسب ماه رمضان + خواص

دیگچه مشهدی | دستور تهیه دسر مناسب ماه رمضان (دسر خراسانی)

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا