دستور تهیه شله ماشکی (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه شله ماشکی
این خوراک شبیه به عدسی است، ولی با گوشت و برنج متفاوت میشود. میتوانید این غذا را هم به عنوان خوراک و هم به عنوان آش داشته باشید. همانطور که از اسمش پیداست، ماده اصلی این غذا ماش است.
ماش یک گیاه بومی هند است، اما در جاهای دیگر دنیا هم کشت میشود. این دانهها در غذاهای مختلفی مثل آش ماش، دمپخت ماش و حتی سالادها به کار میروند.
ماش به صورت جوانه خواص بیشتری دارد و برای قلب خیلی مفید است زیرا میزان اسیدفولیک بالایی دارد. همچنین پتاسیم زیادی دارد که برای افرادی که فشار خون بالا دارند، خوب است. ماش سرشار از منگنز و سلنیوم است که به جلوگیری از بیماریهای مزمن کمک میکند.
دستور تهیه شله ماش به روش سنتی و با طعمی بی نظیر
این ماده غذایی به کاهش قند و چربی خون کمک میکند و زودهضم است. برای دیابتیها هم مناسب است، البته بهتر است به صورت جوانه مصرف شود. هیچ ممنوعیتی برای مصرف ماش وجود ندارد، اما کسانی که مشکل اسیداوریک یا نقرس دارند باید در مصرف آن احتیاط کنند. ماش پورین کمتری دارد، بنابراین میتوانند با محدودیت مصرف کنند.
مواد لازم :
برنج : 2 پیمانه
ماش : 1 پیمانه
گوشت : 200 گرم
کنجد بو داده : 1 پیمانه
دانه انار خشک شده( ناردونه) : یک پیمانه
پیاز متوسط : 2 عدد
زردچوبه : به مقدار لازم
نمک : به مقدار لازم
مراحل پخت :
گام 1: ابتدا کنجد، پیاز خام، ناردونه و ادویه را با هاون میکوبیم تا کنجد به روغن بیفتد.
گام 2: گوشت و ماش را با آب کافی میپزیم (حدود 1 ساعت).
گام 3: وقتی گوشت و ماش نیمپز شدند، برنج و مخلوط له شده کنجد، پیاز و ناردونه را اضافه میکنیم و میگذاریم خوب جا بیفتد.
گام 4: در مرحله آخر پخت، نمک را اضافه میکنیم.
گام 5: پس از حدود 15 دقیقه، آش را مجدد هم میزنیم و اگر خوب جا افتاده باشد، از روی گاز برمیداریم و سرو میکنیم.
منبع : غذالند