رسپی

دستور تهیه شنگ پلو غذای خوشمزه و مفید (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

طرز پخت شنگ پلو

دستور تهیه شنگ پلو موضوعی است که درباره‌اش صحبت می‌کنیم. شنگ، یک نوع گیاه کوهی است که این روزها در بازار تجریش و بهجت آباد پیدا می‌شود. این گیاه ظاهری شبیه به تره دارد، اما طعمش ترش و مطبوع است و خبری از تندی تره نیست.

در طب سنتی گفته می‌شود که شنگ گیاهی سرد و خشک است و به بند آوردن خونریزی و درمان اسهال‌های خونی و صفراوی کمک می‌کند. همچنین به تقویت معده معروف است و ضماد شنگ برای عضلات ضعیف و معده و کبد مفید است.

ریشه شنگ خاصیت سم‌زدایی دارد و اگر دچار مسمومیت شدید، خوردن ریشه شنگ (که کمی تلخ است) می‌تواند کمک کند. این گیاه همچنین برای درمان رماتیسم مفید و آب ریشه خام آن برای از بین بردن زگیل موثر است.

دستور تهیه شنگ پلو غذای بهاری خوشمزه

مواد لازم برای تهیه شنگ پلو:

  • برنج؛ ۳ پیمانه
  • پیاز؛ یک عدد
  • گوشت قیمه‌ای؛ نیم کیلوگرم
  • شنگ؛ نیم کیلوگرم
  • پودر زعفران؛ نوک قاشق چای‌خوری
  • زردچوبه؛ یک قاشق چای‌خوری
  • نمک؛ به مقدار لازم
  • روغن؛ به مقدار لازم برای سرخ‌کردن

مراحل تهیه شنگ پلو:

ابتدا برنج را بشویید و همراه با مقداری نمک در کاسه‌ای پر از آب برای چند ساعت بخیسانید. در این فاصله، شنگ‌ها را پاک کرده و بعد از شستن، به‌صورت ریز خرد کنید و در سبدی بریزید تا آب اضافی آن خارج شود.

نکته: شنگ را باید مانند تره پاک کنید؛ به این صورت که فقط کمی از لبه‌ها را ببرید.

گوشت را هم پاک کرده و به‌صورت قیمه‌ای خرد کنید. سپس، تکه‌های گوشت را در سبدی بریزید و زیر آب سرد بشویید و بگذارید آب اضافی‌اش خارج شود. پیاز را پوست بگیرید و به‌صورت خلالی خرد کنید.

در یک تابه عمیق مقداری روغن بریزید و روی شعله اجاق‌گاز قرار دهید. وقتی روغن داغ شد، پیاز را اضافه کنید و تفت دهید تا کمی تغییر رنگ دهد. سپس، زردچوبه را اضافه کرده و ۳ دقیقه دیگر تفت دهید تا عطر آن خوب بیرون بیاید.

بعد از آن، نوبت به زعفران می‌رسد. ابتدا پودر زعفران را در کمی آب جوش حل کنید و سپس به مخلوط پیاز داغ اضافه نمایید.

در مرحله بعدی به دستور تهیه شنگ پلو، گوشت را اضافه کنید و بگذارید همراه با پیاز داغ سرخ شود تا رنگش عوض شود. بعد یک لیوان آب جوشیده به تابه اضافه کنید و در آن را بگذارید تا کاملاً پخته شود. وقتی که گوشت پخته شد، آن را کنار بگذارید.

یک قابلمه آماده کنید و نیمه آن را از آب پر کنید و روی شعله اجاق‌گاز قرار دهید تا آب به جوش بیاید. سپس برنج و شنگ خرد شده را به آن اضافه کنید و بگذارید تا برنج بجوشد و آماده آبکش کردن شود.

چون شنگ بافت ضخیمی دارد، باید آن را همزمان با برنج در آب جوش بریزید تا با نیم‌پز شدن برنج، شنگ هم پخته شود.

وقتی برنج و شنگ به اندازه کافی جوشیدند، آن را در سبدی آبکش کنید. سپس در قابلمه کمی روغن بریزید و چند تکه نان یا چند برش سیب‌زمینی در ته‌قابلمه بچینید.

می‌توانید برای ته‌دیگ از برگ کاهو استفاده کنید که خیلی ترد و خوشمزه خواهد شد. اکنون برنج را روی ته‌دیگ بریزید و مجدداً روی شعله اجاق‌گاز قرار دهید.

دستور تهیه شنگ پلو غذای خوشمزه و مفید (مرحله به مرحله)

بعد از چند دقیقه، مقداری کره آب شده یا روغن را به همراه کمی آب روی برنج بریزید و بگذارید دم بکشد. در پایان، مخلوط گوشت را گرم کنید و سپس برنج را در ظرف سرو کنید و مخلوط گوشت را روی آن بریزید.

روش دیگر دستور تهیه شنگ پلو:

این برنج مخلوط را می‌توانید به‌صورت کته نیز درست کنید؛ به این ترتیب که مخلوط برنج و سبزی را به همراه روغن در قابلمه‌ای حاوی ۴ پیمانه آب بریزید و بگذارید تا بپزد.

“““html

پس از اینکه آب آن تمام شد، مانند کته دم کنید.

شنگ پلو چگونه پخته می شود/دستور تهیه شنگ پلو

خواص شگفت انگیز گیاه شنگ

شنگ می‌تواند از زخم‌های معده محافظت کند و دیواره معده را تقویت کند. همچنین در سم‌زدایی بدن مفید است. ضماد گل شنگ که با موم ترکیب شده، برای درمان سوختگی‌های ناشی از آتش موثر است.

عصاره گیاه شنگ به عنوان مکملی برای بهبود کبد چرب کاربرد دارد و تاکنون عوارض جانبی خاصی از این گیاه مشاهده نشده است.

شنگ در طب سنتی به درمان کچلی و زخم‌های پوستی کمک می‌کند. از ضماد برگ‌های این گیاه برای ساخت کرم‌هایی که زخم‌های سطحی را بهبود می‌بخشند، استفاده می‌شود.
حکیم محمد ابن زکریای رازی معتقد بود که خوردن ریشه گیاه شنگ می‌تواند ضد سموم باشد. آب ریشه خام شنگ می‌تواند زگیل را از بین ببرد و برای بیماران مبتلا به سل بسیار مفید است.

ضمادی که با گیاه شنگ تهیه می‌شود، به التیام عصب‌های قطع شده کمک می‌کند. همچنین شنگ به درمان روماتیسم نیز کمک می‌کند. برای این منظور، 60 گرم ریشه شنگ را در یک لیتر آب بجوشانید و روزی سه فنجان از آن بنوشید.

در طب سنتی، خوردن خیسانده ریشه شنگ در آب انگور برای جلوگیری از خونریزی رحم تجویز می‌شود. گیاه شنگ اثرات قابل توجهی در درمان کولیت و بیماری‌های التهابی روده دارد و حتی می‌تواند از برخی داروهای شیمیایی موثرتر باشد.

ریشه گیاه شنگ لعاب‌دار و کمی تلخ است، و خاصیت خلط‌آور و نرم کننده سینه از دیگر خواص درمانی این گیاه به شمار می‌رود.

تحقیقات اخیر نشان داده که استفاده از این گیاه می‌تواند در درمان زخم‌های گوارشی و ریه موثر باشد و عصاره آن به دلیل قابلیت جمع‌کنندگی‌اش، برای درمان انواع خونریزی‌ها، از جمله خونریزی‌های رحمی و تنفسی و همچنین بعضی انواع اسهال مفید است.

دستور تهیه 5 نوع غذای بهاری خوشمزه و آسان

دستور تهیه کیک ریواس دسر بهاری خوشمزه

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا