دستور تهیه شیرازی پلو غذای مجلسی و لذیذ شیراز (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه شیرازی پلو
شیرازی پلو تقریباً شبیه تهچین است، اما بادمجان هم دارد. این پلو به عنوان یک غذای رسمی و خوشمزه شناخته میشود. در اینجا دستور تهیه شیرازی پلو را با شما در میان میگذاریم.
غذاهای ایرانی به پلو و برنج شهرت دارند. کباب، جوجه، قورمه سبزی و قیمه همگی در کنار پلو جذابیت خاصی پیدا میکنند. اما شیرازیها به داشتن پلوهای خوشمزه و متفاوت مشهور هستند.
اگر به این شهر زیبا سفر کرده باشید، حتماً طعم پلوهای آن را چشیدهاید.
شیرازیها بهترین ترکیبها را برای پلوها دارند. قاطی پلوهای شیرازی رنگهای زیبا و جلوه خاصی به سفره میدهند.
این غذا به خاطر داشتن مرغ و پلو زعفرانی گزینه خوبی برای مهمانیهای ویژه است. ما در اینجا تمام نکات لازم برای تهیه یک شیرازی پلو خوشمزه را بیان میکنیم.
پایه اصلی این غذا برنج، زعفران، مرغ و بادمجان است که در حدود ۶۰ تا ۹۰ دقیقه آماده میشود.
چگونه شیرازی پلو درست کنیم؟
دستور تهیه شیرازی پلو قالبی
مواد لازم برای تهیه شیرازی پلو:
- زعفران یک قاشق چایخوری
- کره دو سوم فنجان
- مرغ یک و نیم کیلو
- نمک یک قاشق چایخوری
- فلفل ربع قاشق چایخوری
- آب گوشت جوجه نیم قوطی
- آب نیم فنجان
- آبلیموترش سه قاشق سوپخوری
- برنج چهار فنجان
- نمک به مقدار لازم
- بادمجان یک عدد
- زرده تخممرغ دو عدد
- ماست یک فنجان
- کشمش یا زرشک نیم فنجان
مراحل پخت شیرازی پلو:
زعفران را در ۳ قاشق سوپخوری کره ذوب شده بریزید و تکههای مرغ را در آن بغلطانید. نمک و فلفل را روی آن بپاشید و آب گوشت و آب لیموترش را اضافه کرده و با حرارت ملایم به مدت یک ساعت بپزید.
بعد از پخت، گوشت مرغ را از استخوان جدا کنید و دوباره در قابلمه بریزید. در یک قابلمه بزرگ دیگر آب را به جوش بیاورید و برنج خیسخورده را آبکش کنید.
در این مرحله، بادمجانها را پوست کرده و به صورت باریک خرد کنید. نمک را روی آنها بپاشید و به مدت ۲۰ دقیقه کنار بگذارید تا تلخی آن برطرف شود. سپس با یک پارچه تمیز، آب آن را بگیرید و در ۳ قاشق سوپخوری کره سرخ کنید.
دو فنجان از برنج نیمه پخته را با زرده تخممرغ، ماست و ۳ قاشق سوپخوری آب گوشت یا جوجه مخلوط کنید. چهار قاشق سوپخوری کره را در قابلمه بریزید. مخلوط مرغ و تخممرغ را در ته قابلمه بریزید و باقیمانده برنج را روی آن اضافه کنید.
بادمجان سرخ شده و گوشت مرغ پخته شده را نیز روی برنج بگذارید و در نهایت زرشک یا کشمش را روی آن بریزید.
دو قاشق سوپخوری کره را با نیم فنجان آب گوشت مخلوط کرده و روی تمام برنج بریزید و سپس در فر با دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت به مدت یک ساعت و نیم بپزید.
در زمان سرو، چند دقیقه قابلمه را در آب سرد قرار دهید و سپس آن را در ظرفی برگردانید. شیرازی پلو شما آماده است.
دستور تهیه شیرازی پلو
فوت و فنهای دستور تهیه شیرازی پلو
برای بهتر درست کردن شیرازی پلو به نکات زیر توجه کنید:
- بادمجانها را حتماً قبل از سرخ کردن با نمک بخوابانید و برای ۲ ساعت در نمک بگذارید.
- برای مزهدار کردن مرغ میتوانید از ادویههای مورد علاقه خود استفاده کنید.
- به جای آب لیمو میتوانید از لیمو ترش تازه بهره ببرید.
- برای تزئین میتوانید از خلال پسته و خلال بادام استفاده کنید.
- خلال بادام را حتماً در گلاب خیس کنید.
- اگر دوست دارید، میتوانید به جای گلاب از گل محمدی استفاده کنید.
- اگر نمیخواهید بوی گلاب خیلی زیاد باشد، فقط زرشک را در گلاب بخیسانید و در سس تهچین گلاب نزنید.
- میتوانید کنارههای شیرازی پلو را با برنج زعفرانی یا بادمجان تزئین کنید.