دستور تهیه شیره خرمالو به روش سنتی (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه شیره خرمالو و خواص آن
میوه خرمالو خواص زیادی دارد، اما تنها در مدت کوتاهی از سال قابل دسترسی است. اگر با طرز تهیه شیره خرمالو آشنا باشید، میتوانید در تمام سال از خواص این میوه بهرهمند شوید.
شیره خرمالو از مدتها پیش در استان مازندران تهیه میشده و به آن دوشاب یا دشو میگویند. در ادامه، روش تهیه شیره خرمالو را به شما آموزش میدهیم تا بتوانید آن را در خانه درست کنید. شیره خرمالو شیرین است و خواص زیادی دارد. نگهداری میوهها و سبزیجات به صورتهایی مثل ترشی و شیره کمک میکند تا در فصولی که این مواد غذایی در دسترس نیستند، از فواید آنها استفاده کنیم. شیره خرمالو قند زیادی دارد و میتواند به عنوان شیرینکننده در چای به جای شکر استفاده شود.
برای تهیه شیره خرمالو تنها به خرمالوهای رسیده، سالم و شیرین نیاز دارید. آمادهسازی شیره خرمالو ممکن است چند روز زمان ببرد. اگر خرمالو رسیده ندارید، میتوانید آنها را در یک کیسه پلاستیکی بگذارید تا نرم شوند. اگر خرمالوها شیرین نباشند و طعم گس داشته باشند، شیره خوش طعمی نخواهد شد. وقتی خرمالوها آماده شدند، به روش زیر عمل کنید.
دستور تهیه:
برای تهیه دوشاب، ابتدا خرمالوها را بشویید و سپس آبکش کنید. (نیازی نیست تمام آب آنها خارج شود و باید کمی آب همراه آنها بماند)
سپس خرمالوها را داخل یک قابلمه بزرگ بریزید و با شعله متوسط به مدت ۳۰ دقیقه بپزید تا حالتی شبیه فرنی پیدا کند. توجه کنید که هیچ آبی به خرمالو اضافه نکنید و حرارت را کم نگه دارید تا ته نگیرد.
در ادامه، روی یک قابلمه دیگر یک آبکش بگذارید و یک پارچه نخی تمیز روی آن بپوشانید.
حالا خرمالوهای پخته شده را روی پارچه ریخته و پارچه را جمع کنید و سر آن را چند بار بپیچید.
با فشار کفگیر چوبی، تمام آب و شهد خرمالو را جدا کنید.
حال شهد آماده شده را روی اجاق با شعله کم بپزید و گهگاهی هم بزنید.
وقتی غلظت دوشاب مانند شیره خرما شد، آن را از روی اجاق بردارید.
پس از خنک شدن، دوشاب را در ظرفی کاملاً خشک و تمیز و با درب نگهداری کنید.
خرمالوی جنگلی کمی ریزتر و خوشمزهتر است؛ بنابراین اگر از آن برای تهیه دوشاب استفاده کنید، شیرهتان رنگ و طعم بهتری خواهد داشت. تهیه شیره خرمالو کمی زمانبر است، اما خواص بینظیر آن میتواند این سختی را جبران کند.
نکات مهم
توجه داشته باشید که اگر خرمالو نرسیده باشد و شما نیز صبر نکنید تا گس بودن آن برطرف شود، شیرهای که تهیه میکنید طعم خوبی نخواهد داشت و ممکن است قابل خوردن نباشد.
در تمام مراحل پخت، حرارت شعله اجاق گاز را زیاد نکنید. این کار باعث میشود که شیره ته بگیرد و بوی سوختگی بگیرد.
بهترین روش مصرف شیره خرمالو (دوشاب) که برای همه مناسب است، این است که آن را با سرکه بجوشانید و نتیجه نهایی که «سرکه شیره» نام دارد را با کاهو بخورید و از طعم لذیذ آن لذت ببرید.
خواص خرمالو
خرمالو میوهای با خواص فوقالعاده است. ویتامینهای B۱، B۲ و B۳ به تقویت موها کمک کرده و مانع ریزش آنها میشود. ویتامین C موجود در خرمالو سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و از ابتلا به سرماخوردگی در فصول سرد جلوگیری میکند. به طور کلی، خرمالو حاوی ویتامین A، کلسیم، فسفر، پتاسیم، فیبر و آهن است. همچنین، این میوه دو آنتیاکسیدان کاروتن و کیلوپن دارد که ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی و برخی سرطانها را کاهش میدهد. اگر به سلامت پوست و موی خود اهمیت میدهید، نباید این میوه شگفتانگیز را از دست بدهید. خواص خرمالو به حدی جالب است که در طب سنتی از آن به عنوان…
“““html
داروهایی برای درمان بیماریهایی مثل سنگ کلیه، مثانه و یبوست وجود دارد. شیره خرمالو طبع گرمی دارد و میتواند از اسیدی شدن بدن جلوگیری کند.