رسپی

دستور تهیه شیرینی بسبوسه مصری (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

دستور تهیه بسبوسه مصری با طعم و مزه اصلی

همه کیک‌ها چند لایه و با روکش شکلات و فوندانت نیستند؛ بعضی از کیک‌ها مثل این کیک یا شیرینی سنتی مصری، با سمولینا درست می‌شوند و وقتی به دهان می‌گذارید، سریع آب می‌شوند. بسبوسه یک کیک نرم و مرطوب است که با آرد سمولینا درست می‌شود و ریشه‌اش به کشور مصر برمی‌گردد. این کیک علاوه بر مصر در ترکیه، ارمنستان، یونان و کشورهای عربی هم خیلی محبوب است و معمولا در اعیاد و ماه رمضان تهیه می‌شود.

بهترین بسبوسه باید نرم و منسجم باشد و با کیک‌های معمولی تفاوت دارد. سطح آن نازک، نسبتا برشته و ترد است. می‌توانید روی بسبوسه را با بادام و خامه تزیین کنید یا حتی بدون تزیین سرو کنید و از طعم شیرین آن لذت ببرید. در ادامه دستور تهیه یک بسبوسه خوشمزه و اصیل را خواهید دید.

مواد لازم برای تهیه بسبوسه خوش طعم

  • شکر: یک پیمانه
  • شیر: دو سوم پیمانه
  • آرد سمولینا: سه چهارم پیمانه
  • شیر خشک: ۲ قاشق غذاخوری
  • کره ذوب شده: ۷۰ گرم
  • تخم‌مرغ: ۲ عدد
  • ماست شیرین: نصف پیمانه
  • وانیل: نصف قاشق چای‌خوری
  • بکینگ پودر: ۱ قاشق چای‌خوری

 بسبوسه خوش طعم

دستور تهیه بسبوسه ساده

1. فر را روشن کنید و بگذارید تا دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد گرم شود. در این زمان با همزن دستی، تخم‌مرغ‌ها را با نصف پیمانه شکر و وانیل مخلوط کنید تا کرمی و نرم شوند.

2. سپس شیر خشک الک شده، ماست، پودر نارگیل و کره ذوب شده را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد مخلوط شوند.

3. در آخر آرد سمولینا و بکینگ پودر را به مخلوط اضافه کنید و مجددا هم بزنید تا خمیر بسبوسه آماده شود.

4. کف و دیواره‌های یک قالب ۲۵ در ۲۵ سانتی‌متر را با کره یا روغن چرب کنید و خمیر را به داخل قالب بریزید.

5. سپس قالب را در طبقه وسط فر که از قبل گرم شده قرار دهید و دما را روی ۱۸۰ درجه تنظیم کنید و بگذارید ۴۵ دقیقه بپزد.

6. در این مدت، شیر را با نصف پیمانه شکر باقی‌مانده روی حرارت ملایم بگذارید تا شکر حل شود و شربت شروع به جوشیدن کند. نیازی نیست شربت غلیظ شود و بعد از به جوش آمدن آن را از روی حرارت بردارید تا خنک شود.

7. وقتی بسبوسه را از فر خارج کردید، آن را به شکل دلخواه برش بزنید و شربت خنک شده را روی بسبوسه بریزید. بگذارید بسبوسه و شربت به مدت ۲ ساعت بماند تا شربت به خورد بسبوسه برود و خنک شود.

نکات کلیدی دستور تهیه بسبوسه

نکات کلیدی برای تهیه بسبوسه

برای درست کردن شربت به ۷۰ گرم شکر، ۴۰ گرم آب و چند قطره آب لیمو نیاز دارید. همه مواد را داخل یک قابلمه کوچک بریزید و با هم مخلوط کنید. سپس قابلمه را روی حرارت زیاد شعله گاز قرار دهید تا حباب‌های جوشیدن ظاهر شود. حرارت را کم کنید و بگذارید شربت برای ۵ دقیقه روی حرارت کم بجوشد و غلیظ شود تا به وزن ۱۰۰ گرم برسد (حدود یک سوم پیمانه).

بهتر است از آرد سمولینا با آسیاب متوسط استفاده کنید. اضافه کردن پودر نارگیل به مواد بسبوسه اختیاری است و می‌توانید آن را از دستور حذف کنید یا مقدار آن را کم کنید. اگر ماکروفر ندارید، می‌توانید شیر، شربت و شکر را در قابلمه‌ای کوچک روی شعله گاز گرم کنید و دقت کنید که مواد را مدام هم بزنید تا ته نگیرد.

دستور تهیه شیرینی بسبوسه مصری (مرحله به مرحله)

برای اینکه از حل شدن کامل شکر در شیر مطمئن شوید، انگشت خود را در آن فرو کنید و بین انگشتان‌تان فشار دهید. اگر شکر را حس نکردید، می‌توانید از حل شدن آن مطمئن شوید. هنگام ریختن آجیل روی خمیر، آن‌ها را کمی با دست فشار دهید تا به خمیر بچسبند. بسبوسه را می‌توانید در ظرفی در بسته به مدت یک هفته در دمای اتاق نگهداری کنید.

به هیچ عنوان بسبوسه را بیشتر از زمان گفته شده در یخچال نگهداری نکنید چون باعث سفت شدن بافت شیرینی می‌شود. گلوتن آرد سمولینا زیاد است و اگر دانه‌های آن را به کره ذوب شده نزنید، ممکن است بافت بسبوسه آسیب ببیند و کیفیت آن پایین بیاید.

در بعضی دستورها مقدار مواد اولیه را با مقیاس پیمانه اندازه‌گیری کرده‌اند. اما به خاطر اینکه دستور تهیه بسبوسه نیاز به اندازه‌گیری دقیق دارد، ما از واحد گرم برای وزن مواد استفاده کرده‌ایم تا به دستور ایده‌آل این شیرینی خوشمزه برسید. به جای کره، می‌توانید از روغن کرمانشاهی استفاده کنید.

همچنین بخوانید:

دستور تهیه کیک ردولوت یک کیک هیجان انگیز

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا