دستور تهیه شیرینی مادلن لیمویی خوشمزه ساده و پفکی (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه شیرینی مادلن لیمویی (مادلین) فرانسوی
به گزارش رضیم : شیرینی مادلن یا مادلین، کیکهای کوچکی هستند که از فرانسه آمدهاند و همراه با یک فنجان چای یا قهوه، طعمی لذتبخش دارند. یکی از ویژگیهای این شیرینی این است که در قالبهایی به شکل صدف تهیه میشود و روی آنها برآمدگی زیبایی وجود دارد.
برای تهیه شیرینی مادلن، دستورهای مختلفی وجود دارد. از آنجایی که این کیک فرانسوی است، معمولاً در بعضی از دستورها از پودر بادام یا پودر انواع آجیل استفاده میشود.
بهتر است بعد از خارج کردن این کیکها از قالب، روی آنها پودر قند بپاشید تا هم جلوه زیباتری پیدا کنند و هم طعم بهتری داشته باشند. میتوانید از گلیز لیمو یا شکلات ذوب شده هم برای تزئیین و خوشمزهتر کردن آنها استفاده کنید. برای تهیه گلیز لیمو، نصف پیمانه پودر قند و دو قاشق غذاخوری آب لیموی تازه را با هم ترکیب کنید و وقتی که مادلنها هنوز گرم هستند و تازه از قالب بیرون آمدهاند، با قلمو این مخلوط را روی آنها بمالید.
همانطور که اشاره کردم، یکی از ویژگیهای شیرینی مادلن برآمدگی روی کیکهاست. خمیر مادلن باید حداقل یک تا دو ساعت در یخچال استراحت کند تا این برآمدگی به وجود بیاید. نکته جالب اینکه این زمان استراحت میتواند تا سه روز هم ادامه پیدا کند.
شما میتوانید خمیر مادلن را تهیه کرده و آن را بپوشانید و تا سه روز در یخچال نگهداری کنید و هر وقت که خواستید، آنها را بپزید. اما توصیه میشود شیرینی مادلن را تازه مصرف کنید زیرا بعد از مدتی کیفیت و طعم اولیه خود را از دست میدهد.
ویژگی دیگر شیرینی مادلن، شکل صدفی آن است. اگر قالب مادلن ندارید، پیشنهاد میکنم از درست کردن آن صرف نظر کنید زیرا لذت واقعی این کیکها در شکل صدفی آنهاست. اما اگر همچنان میخواهید این شیرینی را تهیه کنید و قالب ندارید، میتوانید از قالب مینی مافین استفاده کنید. فقط دقت کنید قالب باید کوچک باشد و فقط یک قاشق غذاخوری خمیر در آن جا بگیرد.
در انتها، به خاطر داشته باشید که این کیک به صورت اسفنجی است و به راحتی به قالب میچسبد. بنابراین باید با دقت قالب را آردپاشی کنید. این ویدئو شیوه صحیح آردپاشی کردن قالب را به شما نشان میدهد و میتوانید از آن برای هر نوع قالب دیگری که نمیتوانید در آن کاغذ روغنی بگذارید، استفاده کنید. اگر این کار را به درستی انجام دهید، مطمئن باشید که هیچ وقت کیکهایتان به قالب نمیچسبند.
مواد لازم برای شیرینی مادلن :
- ۱/۲ پیمانه (۱۱۳ گرم) کره
- ۱ پیمانه (۱۳۰ گرم) آرد همه منظوره
- ۱/۲ قاشق چای خوری بیکینگ پودر
- ۱/۴ قاشق چای خوری نمک
- ۳ تا تخم مرغ بزرگ، به دمای اتاق رسیده باشد
- ۱/۲ پیمانه (۱۰۰ گرم) شکر سفید
- ۲ قاشق غذاخوری (۳۰ گرم) شکر قهوهای روشن
- ۱ قاشق چای خوری اسانس وانیل خالص
- ۱ قاشق چای خوری پوست لیموی رنده شده
دستور تهیه شیرینی مادلین فرانسوی خانگی خوشمزه و مجلسی
دستور تهیه شیرینی مادلن
در یک قابلمه کوچک، کره را ذوب کنید و بگذارید کنار تا از حرارت بیفتد. کره ذوب شده نباید خیلی سرد شود و بهتر است کمی گرم باقی بماند.
در یک کاسه دیگر، آرد، نمک و بیکینگ پودر را با هم ترکیب کنید.
در کاسه میکسر، تخممرغها و شکرها (اگر شکر قهوهای نداشتید، شکر سفید بریزید) را با سرعت بالا هم بزنید تا خوب مخلوط و روشن شوند و به حالت غلیظ برسند. این کار ممکن است بین ۵ تا ۱۰ دقیقه طول بکشد.
وانیل و پوست رنده شده لیمو (یا پرتقال به دلخواه) را هم به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید. مخلوط آرد را در سه مرحله روی مخلوط تخممرغ الک کنید و به آرامی ترکیب کنید. این مرحله را با احتیاط انجام دهید زیرا هم زدن زیاد میتواند روی پف مادلنها تأثیر بگذارد.
حدود یک پیمانه (۲۴۰ میلی لیتر) از خمیر را بردارید و به مخلوط کره اضافه کنید تا کره به راحتی ترکیب شود. سپس با استفاده از یک قاشق چوبی یا اسپاچولا، کره را به آرامی و در دو مرحله به خمیر کیک اضافه کنید.
بعد از اینکه کره به خوبی مخلوط شد، روی ظرف …
“““html
با یک تکه سلفون روی خمیر را بپوشانید و برای حداقل یک تا دو ساعت در یخچال قرار دهید تا خمیر استراحت کند و خنک و کمی سفت شود. میتوانید خمیر را تا سه روز در یخچال نگه دارید.
فر را با حرارت ۳۷۵ درجه فارنهایت که برابر با ۱۹۰ درجه سانتیگراد است، گرم کنید. حداقل یک ربع قبل از پختن مادلنها، فر را روشن کنید.
حالا باید قالب مادلن را به دقت آردپاشی کنید. مقداری کره را ذوب کنید و با قلمو داخل شیارهای قالب را چرب کنید. توجه کنید که تمام قسمتهای شیارهای قالب چرب شود.
در هرکدام از شیارهای قالب مقداری آرد بریزید. حالا قالب را تکان دهید تا همهجا با آرد پوشیده شود. سپس قالب را برگردانید و به آرامی روی سطح کار بکوبید تا آردهای اضافی خارج شود. اگر قالب را اینگونه آماده کنید، مطمئن باشید که مادلنها به قالب نمیچسبند و به راحتی خارج میشوند. قالب آردپاشی شده را به مدت ۱۰ دقیقه در یخچال قرار دهید تا سفت شود.
در هرکدام از شیارها با کمک قاشق یا اسکوپ بستنی کوچک، به اندازه یک قاشق غذاخوری از خمیر سرد شده را بریزید. میتوانید با قیف نیز خمیر را به داخل قالبها بریزید. مادلنها را به مدت ۹ تا ۱۱ دقیقه در فر بپزید تا وقتی که حاشیههای آنها طلایی شود و روی آنها پف کند، و اگر به آرامی لمس کنید، حالتی ارتجاعی داشته باشند. زیاد نپزید زیرا خشک خواهند شد.
قالب را از فر خارج کنید و به آرامی روی سطح کار برگردانید؛ اگر قالب به درستی آردپاشی شده باشد، مادلنها به راحتی از قالب خارج میشوند، اما اگر چسبیده باشند، میتوانید با کمک یک چاقو یا اسپاتولا کوچک آنها را جدا کنید.
بهتر است مادلنها تازه مصرف شوند، ولی میتوانید تا چند روز در یک ظرف دربسته در دمای اتاق نگهداری کنید یا برای بیشتر از یک ماه فریز کنید. وقتی مادلنها میمانند، ممکن است رویهشان کمی چسبناک شود که کاملاً طبیعی است. با این مقدار مواد، حدود ۲۴ مادلن ۸٫۵ سانتیمتری خواهید داشت.