دستور تهیه شیر جو دوسر خوشمزه با خاصیت فراوان (مرحله به مرحله)

“`html
شیر جوی دوسر | یک نوشیدنی گیاهی سالم
به گزارش رضیم: شیر جو دوسر یکی از نوشیدنیهای گیاهی خوشمزه است که درست کردن آن بسیار آسان است و تنها به جو دوسر، آب و مخلوطکن نیاز دارید. این شیر با استفاده از یک غله مفید و پرفیبر تهیه میشود. برای تهیه یک شیر گیاهی غلیظ و شبیه به نمونههای تجاری، چند نکتهی مفید در ادامه مطرح میشود که به شما کمک خواهد کرد.
شیر جو دوسر چه فوایدی دارد؟
شیرهای گیاهی انواع مختلفی دارند که میتوانید براساس سلیقه خود در خانه تهیه کنید یا آنها را خریداری نمایید. شیرهای غیر آجیلی، مانند شیر تخم کتان که قیمت مناسبی دارد، شیر بادام با طعم لذیذ، شیر نارگیل خامهای و شیر سویا که خواص زیاد دارد، به راحتی برای تهیه اسموتی، نان، کیک، شیرینی و حتی سوپ قابل استفاده هستند.Добавление کمی شیر گیاهی به قهوه صبحگاهی هم باعث خوشمزهتر شدن آن میشود. شما میتوانید شیر جو دوسر را به لیست شیرهای گیاهی خود اضافه کنید و از این انتخاب مناسب لذت ببرید، زیرا این شیر دارای قیمتی مناسب، خواص زیاد و غلظت مطلوب است.
شیرهای جو دوسر آماده بسیار غلیظ و خوشمزه به نظر میرسند، اما باید بدانید که برای دستیابی به این بافت خامهای، به آنها روغن اضافه میشود و با استفاده از موادی مانند صمغ زانتان بسیار غلیظتر میشوند، که باعث میشود به مدت طولانی بدون ته نشین شدن باقی بمانند. بنابراین، اگر به دنبال شیر جو دوسر بدون این مواد اضافی هستید، بهتر است خودتان آن را در خانه تهیه کنید.
این شیر بدون لبنیات، جایگزینی مناسب برای شیر گاو است و مصرف آن برای افراد زیر ایدهآل است:
- افرادی که به شیر حساسیت دارند
- گیاهخواریها و وگانها
- افرادی که مشکلات گوارشی دارند، مانند بیماری کرون، کولیت زخمی یا سندروم روده تحریکپذیر
- افرادی که به لاکتوز حساسیت دارند
داشتن فیبر یکی از خواص شیر جو دوسر است
فیبر برای حرکت مواد غذایی و دفع آنها از دستگاه گوارش ضروری است. این ویژگی به سلامت روده و جلوگیری از یبوست کمک میکند. فیبر همچنین در کنترل سطح کلسترول بد خون (LDL) مؤثر است که بالا بودن آن خطر بیماریهای قلبی را افزایش میدهد.
شیر جو دوسر دارای ویتامین B12 است
شیر جو دوسر منبع خوبی از ویتامین B12 است. مصرف این ویتامین به موارد زیر کمک میکند:
- سلامت سلولهای خونی
- سلامت اعصاب
- ساخت DNA
این ویتامین همچنین برای جلوگیری از نوعی کمخونی به نام کمخونی مگالوبلاستیک مفید است که با علائمی مانند ضعف و خستگی همراه است. بعضی مواد مغذی، ویتامینها و مواد معدنی به صورت طبیعی در شیر جو دوسر وجود دارد و برخی نیز طی فرایند تولید به آن اضافه میشوند.
داشتن فسفر یکی از دیگر فواید شیر جو دوسر
یک فنجان شیر جو دوسر حدود 20 درصد از نیاز روزانه فسفر برای بزرگسالان را تأمین میکند. بر اساس اطلاعات انستیتو ملی بهداشت (NIH)، فسفر در تولید انرژی و انجام فرآیندهای شیمیایی نقش دارد.
شیر جو دوسر دارای کلسیم است
میزان مورد نیاز روزانه کلسیم برای بزرگسالان 1000 تا 1300 میلیگرم است. یک فنجان شیر جو دوسر حدود 350 میلیگرم کلسیم دارد. کلسیم در موارد زیر نقش دارد:
- کمک به عملکرد خون در رگها
- تقویت و حفظ استخوانها و دندانها
- انتقال پیامها بین مغز و بدن
- آزاد کردن هورمونها و آنزیمها
- حرکت عضلات
شیر جو دوسر حاوی پروتئین فراوان است
بر اساس اطلاعات سازمان غذا و دارو (FDA)، بزرگسالان باید روزانه حدود 50 گرم پروتئین مصرف کنند. پروتئین پشتیبان فرآیندهای مهمی در بدن است و برای موارد زیر ضروری است:
- بینایی
- پاسخ ایمنی
- لخته شدن خون
- توازن مایعات
پروتئین همچنین در ساخت و ترمیم سلولها و بافتها و همچنین تولید هورمونها، آنتیبادیها و آنزیمها نقش مهمی دارد.
چه نوع جو دوسر بهتر است؟
در فروشگاهها و نانواییهای رژیمی، انواع مختلفی از جو دوسر وجود دارد. جو دوسر نیم دانه، آرد جو دوسر،
“““html
جو دوسر پرک شده و جو دوسر فوری نوعهای مختلفی از جو دوسر هستند. جو دوسر پرک شده بهترین گزینه است. همانطور که در تهیه اوتمیل اورنایت اشاره شد، جو دوسر فوری که نرم و تا حدودی کهنه شده است، بافتی نرم و چسبناک ایجاد میکند و برای این کار مناسب نیست. برخی جوهای دوسر بیش از حد پردازش شده و برخی دیگر خیلی سفت هستند، به همین دلیل برای تهیه شیر جو دوسر، جو دوسر پرک شده را انتخاب کنید. مهم است که جو دوسر انتخابی شما بدون گلوتن و ارگانیک باشد. زیرا در مزارع گندم ممکن است جو دوسرهای خودرویی وجود داشته باشند که حاوی گلوتن هستند و برای افرادی که به گلوتن حساسیت دارند، مناسب نیستند. همچنین در هنگام پردازش ممکن است جو دوسر با غلات دیگری مثل گندم و چاودار مخلوط شود. جو دوسرهای غیر ارگانیک هم ممکن است حاوی مقدار زیادی گلیکوفسات، که یک علفکش تجاری است، باشند.
چگونه از ته نشین شدن شیر جو دوسر جلوگیری کنیم؟
شیرهای گیاهی که در خانه تهیه میشوند، مانند شیر جو دوسر و شیر بادام، ممکن است بعد از مدتی ته نشین شوند. اما با چند ترفند میتوانید از این مشکل جلوگیری کنید:
استفاده از آب سرد: گرما باعث میشود جو دوسر چسبناک شود، بنابراین از آب سرد یا چند قالب یخ استفاده کنید.
زیادی مخلوط نکنید: اگر جو دوسر را زیاد در مخلوط کن هم بزنید، داغ میشود و این مسئله باعث چسبندگی میشود. فقط ۳۰ ثانیه برای مخلوط کردن کافی است.
خوب آبکش کنید: برای شیر جو دوسر از پارچه با بافت متراکمتر مثل دستمال ظرف استفاده کنید تا از نشت مواد نشاستهای جلوگیری کند. از الک یا آبکش استفاده نکنید.
کیسه را زیاد نچلانید: برای شیرهای گیاهی ممکن است کیسه را محکم فشار دهید، اما در اینجا باید آرامتر عمل کنید تا مواد نشاستهای خارج نشوند. همچنین میتوانید از یک تیشرت تمیز به عنوان صافی استفاده کنید.
مواد لازم برای تهیه شیر جو دوسر خانگی
- جو دوسر پرک: ۱ پیمانه
- آب: ۴ پیمانه آب سرد
- مواد اختیاری
- خرما: ۱ عدد
- نمک: کمی
- اسانس وانیل: ۱/۲ قاشق چایخوری
- پودر کاکائو: ۲ قاشق غذاخوری (برای شیر شکلاتی)
- توت تازه: ۱/۴ پیمانه (برای شیر توت فرنگی)
دستور تهیه شیر جوی دوسر
جو دوسر، آب، نمک و هر مادهای که میخواهید را در یک مخلوط کن بریزید. درب آن را بگذارید و با دست، یک حوله روی درب بگذارید تا مواد بیرون نریزد. فقط ۲۰ تا ۳۰ ثانیه مخلوط کنید تا مواد ترکیب شوند. قرار نیست کاملاً یکدست شود. اگر زیاد مخلوط کنید، مواد لزج و ته نشین میشوند. کمی از مواد را بچشید و اگر شیرینی آن به سلیقهتان نمیخورد، میتوانید خرماهای بیشتری اضافه کنید. روی یک پارچ یا کاسه، یک حوله نازک یا تیشرت تمیز بگذارید. میتوانید اول یک آبکش و بعد حوله بگذارید تا مواد جدا شوند. از پارچه تنظیف استفاده نکنید.
شیر حاصله را در یک ظرف دردار بریزید و در یخچال نگهدارید. میتوانید تا ۵ روز به همین شکل نگهداری کنید. قبل از مصرف، آن را تکان دهید و سرد بنوشید. هرگز آن را گرم نکنید چون غلیظ و لزج میشود. این شیر را میتوانید به گرانولا، اسموتی و غذاهای پخته شده اضافه کنید.
روشهای نگهداری شیر جو دوسر
بعد از صاف کردن شیر، آن را در ظرفهای دردار مانند شیشههای بلند مخصوص آب میوه یا شیشه مربا نگهداری کنید. سپس در یخچال به مدت یک هفته میتوانید نگهدارید.
“““html
از آنجایی که در شیر جو دوسر خانگی هیچ مواد نگهدارندهای وجود ندارد، پس از مدتی ماندن در یخچال، مواد شیر از هم جدا میشوند. این یک موضوع طبیعی است و فقط قبل از خوردن کافیست آن را تکان دهید.
روشهای استفاده از شیر جوی دوسر
بعد از تهیه شیر گیاهی جو دوسر، میتوانید آن را مانند شیر لبنی، شیر آجیلی و سایر انواع شیرها استفاده کنید. یکی از روشها، نوشیدن آن به صورت سرد با یخ است، یا میتوانید آن را به قهوه یا کافه لاته اضافه کنید. این شیر همچنین گزینه خوبی برای تهیه اوتمیل فوری یا اوتمیل اورنایت در صبحانه است. اگر به جای شیر حیوانی در دستورهای کیک و نان مانند کیک شکلاتی گیاهی، مافین، کاپ کیک و نان رول دارچینی استفاده کنید، خوشایند و مفید خواهد بود. به دلیل اینکه شیر جو دوسر طعم خاصی ندارد، استفاده از آن در غذاها و سسها خیلی توصیه نمیشود. تفالههایی که از تهیه شیر باقی میمانند، میتوانید در کلوچه، گرانولا، یا اسموتی برای تقویت مواد مغذی استفاده کنید. همچنین این تفاله میتواند برای ماسک صورت، پاک کننده بدن در حمام، یا در وان استفاده شود.