دستور تهیه طبخ خورش ملاقورمه شمالی مرحله به مرحله (مرحله به مرحله)

“`html
از تهیه خورش ملاقورمه شمالی چه میدانید؟
خورش ملاقورمه یکی از غذاهای خوشمزه ایرانی است که دستور تهیه آن را میتوانید در این مطلب از مجله رضیم پیدا کنید.
روش طبخ خورش ملاقورمه شمالی
مواد لازم برای خورش ملاقورمه شمالی
- تخم مرغ: 5 عدد
- گوجه: 500 گرم
- بادمجان: 10 عدد متوسط
- سبزی (جعفری، گشنیز و نعنا): 700 گرم
- پیاز داغ: 4 قاشق غذاخوری
- سیر: یک بوته
- آبغوره: به مقدار لازم
- روغن: به مقدار لازم
- فلفل، زردچوبه و دارچین: به مقدار لازم
دستور تهیه خورش ملاقورمه شمالی
ابتدا، پوست بادمجانها را بکنید و آنها را به صورت نگینی درشت خرد کنید. سپس یک یا دو ساعت در آب و نمک بگذارید تا تلخی آنها گرفته شود و کمتر روغن جذب کنند.
در همین مدت، سبزیها را بشویید و پس از خشک کردن، خرد کنید.
بادمجانها را پس از خارج کردن از آب، خشک کنید و در روغن داغ سرخ کنید. سپس سبزی خرد شده را به بادمجانها اضافه کنید و کمی تفت دهید.
گوجه، سیر و پیاز را هم به صورت نگینی خرد کنید و به مواد سرخ شده اضافه کنید. مواد را خوب هم بزنید تا همه با هم سرخ شوند.
نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین را به همراه آبغوره داخل خورش بریزید و در ظرف را بگذارید تا مواد به آرامی بپزند و روغن بیفتند.
در آخر، تخممرغها را روی خورش بشکنید و صبر کنید تا تخممرغها بپزند.
کمی نمک روی تخممرغها بریزید و بعد خورش آماده شده را سرو کنید.
در این دستور همچنین طرز تهیه یک خورش محبوب شمالی دیگر را برای شما آوردهایم.
خورشت مالاوابیج یک غذای خوشمزه شمالی
مواد لازم برای خورش مالاوابیج
- مرغ: 1 عدد کامل
- پیاز: 1 عدد بزرگ نگینی خرد شده
- رب انار: 1 قاشق غذاخوری
- رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل قرمز: به مقدار لازم
دستور تهیه مالاوابیج
قبل از شروع، یک ظرف مناسب انتخاب کنید و 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی در آن بریزید.
سپس 1 تا 1.5 قاشق غذاخوری رب انار به آن اضافه کنید. رب گوجه فرنگی برای رنگ غذا و رب انار برای طعمدهی استفاده میشود.
شما میتوانید این نسبت را طبق سلیقهتان تغییر دهید، زیرا رنگ غذا تحت تاثیر آن خواهد بود. این ربی که من استفاده کردم از شمال خریدم و بسیار باکیفیت بود.
آرام آرام 2 لیوان آب به آن اضافه کنید و هم بزنید تا رب کاملاً در آب حل شود. کمی فلفل قرمز و نمک به این مایع اضافه کنید.
توجه کنید که این غذا تند نیست و این مایع، همان سس غذاست و در طول پخت نباید آب دیگری اضافه کنید.
سینههای مرغ را به تکههای مناسب خرد کنید. هر چه تکهها کوچکتر باشند، سس بهتر به آنها میچسبد و خوشمزهتر میشود.
در یک تابه مقداری روغن بریزید و تکههای مرغ را به آن اضافه کنید تا کاملاً سرخ شوند. مرغها باید رنگشان تغییر کند و خوب سرخ شوند.
پس از سرخ کردن، مرغها را به یک قابلمه متوسط که روی شعله ملایم قرار دارد منتقل کنید تا با همان روغن چسبیده به مرغ کمی بپزند.
سپس پیاز را به روغن و آب مرغ اضافه کنید و تفت دهید تا نرم و پخته شود.
پس از تفت دادن پیاز، آن را با روغن و آب مرغ بالای مرغهایی که داخل قابلمه هستند بریزید.
ادویههایی مانند نمک، فلفل قرمز، کاری، زردچوبه، دارچین و ادویه لیمو فلفلی به مقدار دلخواه به مرغها اضافه کنید تا طعم خوبی بگیرد.
سپس سس تهیه شده را به آن اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید تا با حرارت کم و ملایم حدود 2 تا 2.5 ساعت بپزد و سس غلیظ شود. در طی پخت، مرغها را زیر و رو کنید تا نسوزند و سپس نوش جان کنید.
دستور تهیه پنیر برشته شمالی مرحله به مرحله
دستور تهیه کباب ترش گیلانی به روش ساده و خوشمزه
دستور تهیه خورش باقالا (باقالا قاتق) غذای سنتی شمالی
دستور تهیه اکبر جوجه مجلسی: اکبر جوجه اصل شمالی