دستور تهیه طبخ کبه عربی اصلی با بلغور گندم (مرحله به مرحله)

“`html
کبه عربی؛ نکات طلایی و دستور تهیه اصلی کبه عربی لبنانی و عراقی با بلغور
«کُبه عربی» یا کپه و یا به قول لبنانیها «کیبه»، یکی از خوشمزهترین و مقویترین غذاهای عربی است که در ایران هم طرفداران زیادی دارد.
جالب است بدانید که کبه کرمانشاهی، خوزستانی و عراقی با کمی تفاوت در مقدار و نوع مواد هم بسیار معروف هستند اما طعم لبنانی کبه، در واقع اصیلترین طعم این غذا به حساب میآید.
دستور تهیه اصلی و نکات طلایی کبه عربی با بلغور که در لبنان و عراق هر دو به این روش تهیه میشود را در مجله رضیم بخوانید.
کیبه یا کبه عربی چه غذایی است؟
کیبه «kibbe»، کبه یا کپه عربی یک غذای خاورمیانهای و اصلی از لبنان است که با بلغور گندم، پیاز رنده شده، گوشت چرخکرده گوسفند، بز یا شتر و ادویههایی مانند زردچوبه، جوزهندی، فلفل قرمز و سیاه و میخک درست میشود.
کپه معمولاً به شکل توپ گرد یا کمی کشیدهتر از آن درست میشود.
کپه عربی؛ نکات طلایی و دستور تهیه اصلی غذای لبنانی خوشمزه کُپه یا کیبه
مواد لازم برای ۸ نفر
- گوشت چرخکرده گوساله، گوسفند یا مخلوط: ۹۰۰ گرم
- بلغور گندم: ۲۵۰ گرم
- نمک: ۱ و نیم قاشق چایخوری
- فلفل قرمز: ۱ و نیم قاشق چایخوری
- فلفل سیاه: ۱ قاشق چایخوری
- پودر زیره سبز: ¼ قاشق چایخوری
- پیاز: ۲ عدد متوسط (یکی را ریز و ساطوری خرد کنید و دیگری را درشتتر خرد کنید)
- پودر دانه درخت کاج: ½ لیوان (این مورد اختیاری است و میتوانید حذفش کنید)
- روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
- روغن مایع برای سرخ کردن: به مقدار لازم
دستور تهیه :
برای درست کردن مایه کبه عربی با بلغور، در یک کاسه متوسط، بلغور گندم را به مدت ۳۰ دقیقه در آب سرد بخیسانید.
بعد از این مدت بلغور را آبکشی کرده و کنار بگذارید تا خشک شود.
در یک ماهیتابه مناسب، پیاز درشت خرد شده را کمی تفت دهید، سپس نصف گوشت چرخکرده را به همراه یک قاشق چایخوری نمک و یک قاشق چایخوری فلفل قرمز اضافه کنید و با هم تفت دهید تا گوشت خوب سرخ شود.
مواد فوق را خوب با هم ورز دهید و در دستگاه غذاساز یا چرخگوشت این مواد را مخلوط کنید تا مایه کپه چسبنده شود.
برای تهیه مواد داخل کپه، در یک ماهیتابه دیگر، پیاز ریز خرد شده را در دو قاشق غذاخوری روغن زیتون تفت دهید.
بعد از اینکه پیازها کمی نرم شدند، اگر دوست داشته باشید، پودر دانه کاج را اضافه کنید و خوب هم بزنید.
سپس باقیمانده گوشت چرخکرده را اضافه کنید و با هم سرخ کنید. جوزهندی، فلفل سیاه و باقیمانده نمک و فلفل قرمز را هم به مخلوط اضافه کنید.
وقتی رنگ گوشت قهوهای روشن شد، ماهیتابه را از روی حرارت بردارید و ده دقیقه صبر کنید تا خنک شود.
از موادی که برای پوشش کبه عربی درست کردهاید، به اندازه یک تخممرغ بردارید و آن را گرد کنید.
با انگشت یک حفره در توپی که درست کردهاید، ایجاد کنید و با مواد داخل کپه پر کنید. حالا حفره را محکم ببندید.
میتوانید به اندازه یک تخممرغ از مایه کپه را بردارید، کف دستتان صاف کنید، مایه داخل کپه را وسط آن بگذارید و سپس کپه را گرد یا شبیه توپ بیسبال شکل بدهید.
بهتر است یک ظرف آب نزدیک خود داشته باشید و هر بار کمی دستتان را خیس کنید تا کار درست کردن کپهها آسانتر شود.
در یک ماهیتابه تفلون یا چدن (یا هر نوع دیگری که مواد به آن نچسبد)، روغن را داغ کنید.
وقتی که روغن خوب داغ شد، کپهها را با احتیاط در ماهیتابه بچینید و روی حرارت ملایم سرخ کنید تا رنگ آنها طلایی تیره شود.
برای اینکه روغن اضافی کپهها گرفته شود، بعد از سرخ کردن آنها را روی دستمال حولهای تمیز بگذارید.
“““html
با این مقدار مواد حدود ۲۵ عدد کپه خواهید داشت.
بیشتر بخوانید :
دستور تهیه کبه حلب (غذای عربی) با طعمی فوق العاده عالی
کبه ی عربی غذایی بسیار خوشمزه فقط کافیه امتحانش کنی+فیلم
دستور تهیه موساکا غذای محبوب یونانی
نکات مهم و طلایی برای دستور تهیه کبه عربی با بلغور گندم
در شهرهای مختلف ایران، معمولاً کبه را با برنج و سیبزمینی پخته و یک عدد تخممرغ درست میکنند تا چسبندگی بهتری داشته باشد، اما کپه اصلی لبنانی با بلغور گندم تهیه میشود.
اگر میخواهید کپه را با برنج درست کنید، ابتدا برنج را بدون نمک بپزید. برنج باید نرم و کمی شفته باشد. سپس آن را با گوشتکوب کاملاً له کنید.
برای مواد داخل کپه عربی میتوانید زرشک، گردو و یک عدد سیبزمینی آبپز هم اضافه کنید. سیبزمینی رنده شده را با یک تخممرغ خام و برنج له شده مخلوط کنید و خوب ورز دهید تا به حالت چسبنده درآید.
سپس گردو و زرشک را به گوشت چرخ کرده اضافه کنید و همه مواد را با هم مخلوط کنید. حالا مقداری از مواد به اندازه یک تخممرغ بردارید، در وسط آن حفرهای ایجاد کنید و مواد داخل کپه را اضافه کنید. بعد حفره را ببندید و کپه را سرخ کنید.
میتوانید به گوشت سرخ شده کمی رب هم اضافه کنید.
اگر به خوردن گوشت قرمز علاقهمند نیستید، میتوانید از گوشت چرخکرده مرغ یا بوقلمون برای تهیه کپه استفاده کنید.
کپه را خیلی سرخ نکنید چون وا میرود.
میتوانید کپههای آماده شده و سرخ نشده را به مدت ۳ ماه در فریزر نگه دارید و هر بار تعدادی از آنها را بعد از یخزدایی سرخ و میل کنید.
اگر شما هم تجربه یا ایده خاصی برای خوشمزهتر شدن «کپه» دارید، خوشحال میشویم آن را در قسمت نظرات همین مطلب با مجله رضیم در میان بگذارید.