رسپی

دستور تهیه طبخ ۳ مدل غذا با دال عدس (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

دستور تهیه چند نوع غذای ساده با دال عدس

غذا با دال عدس انواع مختلف و ارزش غذایی عالی دارد. شما می‌توانید انواع سوپ، خورشت و کوفته را با این ماده غذایی درست کنید و به برنامه غذایی خود تنوع بدهید. با ما همراه شوید.

دستور تهیه طبخ ۳ مدل غذا با دال عدس (مرحله به مرحله)

دستور تهیه غذاهای متنوع با دال عدس و نکات مهمی که در تهیه آن باید رعایت کنید

  • دال عدس نوعی حبوبات است که دانه‌های قرمز آن کوچکتر از عدس معمولی هستند. این ماده غذایی در بسیاری از غذاها، به ویژه غذاهای تند خوزستانی، مورد استفاده قرار می‌گیرد که معروف‌ترین آنها در این مقاله آمده است.
  • دال عدس غذایی مغذی است و انرژی زیادی تولید می‌کند. انرژی ۲ فنجان دال عدس پخته تقریباً ۷۰ کیلوکالری است و به همین خاطر می‌تواند صبحانه‌ای مفید باشد که انرژی لازم برای روز را فراهم کند.
  • همچنین، قبل از تمرینات ورزشی، می‌تواند به عنوان غذایی پرکالری و مفید مصرف شود.

۱. کوفته دال عدس

این خوراک که ترک‌ها به آن “کوفته مردمک” می‌گویند، غذایی کاملاً گیاهی است و می‌تواند به عنوان پیش غذا یا شام سبک سرو شود.

مواد لازم :

  • دال عدس ۱ پیمانه
  • بلغور گندم خیس خورده ¾ پیمانه
  • پیاز ۱ عدد
  • جعفری خرد شده ۱ پیمانه
  • تره ریز خرد شده ۱ پیمانه
  • رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
  • زیره‌ی پودرشده ۳ قاشق چایخوری
  • فلفل قرمز ½ قاشق چایخوری
  • روغن زیتون ¼ پیمانه
  • نمک به مقدار لازم

دستور تهیه کوفته دال عدس

  1. دال عدس را در یک قابلمه بریزید و ۲.۵ پیمانه آب به آن اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید. حدود ۱ ساعت منتظر بمانید تا دال عدس پخته و آب آن جذب شود.
  2. بلغور را به دال عدس اضافه کرده و اجازه دهید چند دقیقه دیگر بپزند، سپس حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید خنک شوند.
  3. پیاز را رنده کرده و با کمی روغن تفت دهید تا طلایی شود. سپس رب گوجه‌فرنگی را اضافه کنید و چند دقیقه دیگر تفت دهید تا بوی خامی آن برود.
  4. دال عدس و بلغور پخته را به مخلوط پیاز و رب، تره خرد شده، پودر زیره، نمک و فلفل اضافه کنید و همه را خوب مخلوط کنید تا یکدست شوند.
  5. از مواد به اندازه کوفته‌های کوچک برداشته و به شکل دلخواه درآورید، سپس آن را در جعفری خرد شده بغلطانید و در ظرف سرو قرار دهید.
  6. کوفته‌ها را در یخچال بگذارید تا خنک شوند و سپس سرو کنید.

۲. خورش دال عدس

خورش دال عدس یکی دیگر از غذاهایی است که می‌توانید با دال عدس درست کنید. این خورش معمولاً تند است و شما می‌توانید تندی آن را به دلخواه خود تنظیم کنید. می‌توان آن را با گوشت، کوفته قلقلی و یا مرغ تهیه کرد و همراه با برنج سرو کرد.

مواد لازم :

  • پیاز بزرگ ۱ عدد
  • سیر ۴-۵ حبه
  • فیله مرغ ۴ عدد
  • دال عدس ۱ پیمانه
  • سیب‌زمینی بزرگ ۱ عدد
  • رب گوجه‌فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل به مقدار لازم
  • دارچین ¼ قاشق چایخوری
  • آبلیمو ۲ قاشق غذاخوری

دستور تهیه خورش دال عدس

  1. دال عدس را شسته و با مقداری آب خیس کنید.
  2. سیب‌زمینی را پوست گرفته و به صورت خلالی خرد کنید، سپس آن را در مقداری روغن سرخ کنید.
  3. پیاز را خلالی خرد کرده و با روغن تفت دهید تا طلایی شود.
  4. سیر را له کرده و به پیاز اضافه کنید، چند دقیقه دیگر با هم تفت دهید.
  5. مقداری زردچوبه روی مخلوط سیر و پیاز بریزید و هم بزنید، سپس تکه‌های مرغ را اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
  6. نمک، فلفل، دارچین و رب را اضافه کرده و چند دقیقه دیگر تفت دهید.
  7. حدود ۲ تا ۳ لیوان آب جوش در قابلمه بریزید و حرارت را تنظیم کنید تا خورش بپزد.

“““html
را کم کنید تا مرغ کاملاً بپزد.

  • آب دال عدس را دور بریزید و دال عدس را به قابلمه اضافه کنید.
  • حدود ۱۰ دقیقه صبر کنید تا دال عدس بپزد و در این مدت اگر خورش کم آب شد، کمی آب جوش به آن اضافه کنید.
  • نمک خورش را اندازه‌گیری کرده و مقداری آبلیمو به آن اضافه کنید.
  • خورش دال عدس آماده است، آن را از روی حرارت بردارید و در ظرف سرو بکشید. روی خورش را با سیب‌زمینی سرخ‌شده تزئین کنید.
  • این خورش را می‌توانید با گوشت (دال عدس با گوشت) نیز درست کنید.
  • بیشتر بخوانید :

    دستور تهیه ۱۰ غذای مجردی ساده و خوشمزه + عکس

    دستور تهیه ۶ غذای ساده و خوشمزه با سوسیس + عکس

    ۳. سوپ دال عدس

    سوپ دال عدس یکی دیگر از انواع غذا با دال است که به عنوان پیش‌غذا سرو می‌شود. این سوپ برای سرماخوردگی مفید است و می‌تواند به عنوان غذای کمکی برای کودکان، بعد از یک سالگی مورد استفاده قرار گیرد.

    مواد لازم :

    • عصاره گوشت یا مرغ ۲ لیتر
    • دال عدس ۱ پیمانه
    • پیاز بزرگ ۱ عدد
    • رب گوجه‌فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
    • روغن ۲ قاشق غذاخوری
    • سیب‌زمینی متوسط ۱ عدد
    • آبلیمو به میزان لازم
    • جعفری ساطوری برای تزئین به میزان لازم
    • نمک و فلفل به میزان لازم

    دستور تهیه سوپ دال عدس

    1. پیاز را خلالی خرد کرده و در قابلمه بریزید. روغن را به آن اضافه کنید و روی حرارت ملایم تفت دهید تا پیاز کمی نرم شود.
    2. سیب‌زمینی را پس از پوست گرفتن به صورت مکعبی خرد کنید و سپس آن را روی پیاز بریزید.
    3. رب گوجه‌فرنگی، کمی نمک و در صورت تمایل فلفل اضافه کنید و پس از یکی دو دقیقه تفت دادن، عصاره گوشت یا مرغ را اضافه کنید.
    4. اجازه دهید سیب‌زمینی روی حرارت ملایم بپزد، سپس دال عدس را به آن اضافه کنید.
    5. حدود ۱۰ دقیقه طول می‌کشد تا دال عدس پخته و سوپ آماده سرو شود.
    6. سوپ دال عدس را در ظرف سرو بکشید و روی آن را با جعفری ساطوری تزئین کنید.
    7. در صورت تمایل هنگام مصرف، مقداری آبلیمو به سوپ اضافه کنید.

    مواد معدنی موجود در دال عدس

    • دال عدس سرشار از ویتامین‌های گروه B است. همچنین حاوی اسید آمینه‌های مختلف، آهن، کلسیم، فسفر، پروتئین و مقدار کمی چربی است.
    • چربی موجود در حبوبات از نوع غیر اشباع است که برای سلامتی ضرر ندارد و خوردن آن برای افراد با اضافه وزن بالا مشکل ایجاد نمی‌کند.
    • پروتئین موجود در دال عدس با پروتئین گوشت برابر است. به طور مثال در ۲۰ گرم دال عدس پروتئین بیشتری نسبت به ۲۰ گرم گوشت گاو وجود دارد.
    • آهن موجود در دال عدس در رفع کم‌خونی مؤثر بوده و باعث افزایش شیر در مادران شیرده می‌شود.

    سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
    “`

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    دکمه بازگشت به بالا